CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit csinált Borbély Lénárd három hónapig, miközben Csepelen a szeméthegyek és a közlekedési dugók nőttek, a patkányok szaporodtak?

2018. október 02. 05:25 - csú

borbely_kerdojellel-777_2.pngLezserre vette a figurát idén nyáron Borbély Lénárd polgármester. A július 1-szeptember 26. közötti majd három hónapból 25 napot töltött, hivatalos úton, külföldön (Fehéroroszország, Horvátország, Románia), 22 napot tett ki a Polgármesteri Hivatal nyári közigazgatási szünete. Ezek szerint 47 napra kikapcsolta életéből Csepelt, az önkormányzatot. Igaz, egy alkalommal kilépett a számára ideális komfortzónából, de csak a Fővárosi Önkormányzat közbeszerzési bizottsági ülése miatt. Külföldi tartózkodásai alatt viszont fontos pártfeladatokat (részvétel, előadástartás a tusványosi fideszes fórumokon) és komoly „szakmai” feladatokat vállalt el. (Csepel és fejlesztési terveinek bemutatása, koszorúelhelyezések, pohárköszöntők, kolbásztöltés és sütés Németh Szilárd keze alatt, stb.),  

A fennmaradt 43 napban – polgármester saját beszámolója szerint –, sem igazán erőltette meg magát. https://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2018/09.26/T-6.pdf . Családi házavatáson, ünnepségeken, koncerteken, „Indul a bakterház” park-és szoboravatáson, majd előadáson, megemlékezéseken, jutalmak átadásán, idősköszöntéseken, hajókirándulásokon képviselte, időnként alpolgármesterei által, az önkormányzat vezetését. A politikai, szakmai viták nélküli, még Borbély Lénárd számára is kevés felkészülést igénylő programok közben kipihenhette a külföldi utak és a nyár fáradalmait, s ami fontosabb,

ismét lehetőséget kapott az emberekkel való találkozásainak dokumentálására. Valószínűsítem, hogy a Városkép Kft, fontos önkormányzati pillanatok megörökítésére létrehozott forgatócsoportja szorgalmasan követte is mozgását, és dokumentálta, a hálás utókor számára. Lehet, hogy a következő önkormányzati választások kampányában a csepeliek is élvezhetik a jól megvágott filmfelvételeket? Talán a csepeli iskolákban is levetítik majd, lássák a kerület pedagógusai, diákjai, mennyit dolgozott értük a polgármester?

Voltak természetesen nagyobb horderejű tennivalói is: háromszor is nyilatkozott a médiának; sajtótájékoztatót, egyeztető fórumokat tartott, fővárosi közgyűléseken vett részt, képviselő-testületi üléseket vezényelt le Csepelen, s rendszeresen eligazította ‑ volt, amikor naponta kétszer is ‑  vezetőtársait. Hiába, kézben kellett tartani a dolgokat, mert nélküle még egy testületi ülést sem tudtak lebonyolítani a fiúk.

Mindeközben zajlott az élet, történt egy s más Csepelen, nélküle, meg vele együtt is. Így például voltak és vannak némi gondok a csúcsidőkben a csepeli közlekedéssel, a kora délelőtti és a délutáni időszakokban még ma is alig lehet átmenni Csepelen. Több súlyos baleset is történt a forgalomnövekedés miatt. A parlamenti Fidesz-frakció elutasította a csepeli HÉV szerelvényeinek cseréjére vonatkozó ellenzéki javaslatot. Időnként Csepelen sem vitték, viszik el a szelektív hulladékokat, de volt, hogy szeméthegy elszállításán vitatkozott a kerület és a főváros vezetése. Felborzolta a kedélyeket a patkányinvázió vagy a repülők növekvő zaja, amit valószínűleg a kijelölt légi közlekedési útvonalak újabb változása miatt kellett a csepelieknek elszenvedniük. Közben Borbély úr ellenzéki képviselő után nyomozott Erdélyben, Németh Szilárd meg beismerte, hogy hazudott. (https://varosikurir.hu/nemeth-szilard-az-ej-leple-alatt). Ez utóbbiakról hír sem jelent meg az önkormányzati médiában, csakúgy, mint a Városkép Kft-ben zajlott ÁSZ vizsgálatról, vagy a testület zárt ülésén jóváhagyott új kézilabdacsarnok eddig 500 milliós bekerülési költségei 160 milliós megemelésének részleteiről. A Hollandi útra tervezett és augusztusban jóváhagyott ~ 300 milliós labdarúgópálya „megszületésének” körülményeiről is hallgat a Csepeli Hírmondó.

Ezekről az ügyekről nemcsak tisztességes tájékoztatás nem volt, akár itthon volt a polgármester, akár nem, de hiányzott az előzetes egyeztetés is az érintett csepeliekkel, az ellenzéki pártokkal, sőt a közmeghallgatást sem merte vállalni a polgármester. Hallgatott, nem vállalta a nyílt vitát, az ütközéseket. Be kellett volna ugyanis jelentenie, hogy a háttérben még mindig Németh Szilárd a Főnök, ő intézi a fontos ügyeket: Weiss Manfréd Terv, Csepeli Dugócsökkentési Terv, egészségügyi fejlesztési tervek és más ígéretek a következő évek fejlesztéseire stb. Közben Borbély lényegében csak reprezentált, eljátszotta a mindenhol jelen levő, mindenhez értő, harcos polgármester szerepét, akit jövőre ismét meg kellene választanunk Csepel polgármesterének. Én nem fogom. Nemcsak vezetői alkalmatlansága , vagy politikai hozzáértésének hiánya miatt, de azért sem, mert valójában most sem ő a polgármester, és ráadásul nem is érti az önkormányzatiság lényegét, a ma polgármesterének feladatait, az embereket, s nem rendelkezik a kerület fejlesztéséhez szükséges, lehető legszélesebb együttműködés képességével sem.

Egyébként biztosan szép, pihenésre, kikapcsolódásra lehetőséget adó nyara volt. Hogy a csepelieké milyen volt….?

vox

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9814276099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.10.02. 08:31:49

A fenti fényképen süt az intelligencia Borbély Lénárd arcáról, ezzel a fizimiskával a Rákosi-rendszerben is karriert építhetett volna! Hogy a mai rendszer is arra hasonlít? Na ezért lett Borbély helytartó Németh csepeli uralma alatt!

Némethet el kell hajtani a töketlen lovas címerével együtt! Jó nekünk a búzakalászos, ekevasas-csoroszlyás régi címer is!

Amióta olvasható a "legyen autósztráda a Hollandi út" című írás, s amióta a Hollandi úti lakók nevében megkifogásoltam a futballpályát, azóta hallgatnak a témáról! Lehet hogy nem merik megcsinálni a 2019-es önkormányzati választás előtt, emlékezve a Hollandi úti Ibiza lakópark elleni tiltakozásra!

Ne is csinálják, mert az is a szobrok sorsára fog jutni hatalomváltás után! Éppen elég zajos a Hollandi út a közlekedés miatt! Nem hiányzik az ott lakóknak sem a folyamatos kiabálás a kalózhajós játszótéren, sem a drukkolás, kiabálás a futballpályán! Hatalomváltás után a diákfocisták is a Csepel SC pályáin fognak edzeni, a Napközis Tábor pályáját meg csak nyáron fogják használni az ott időző gyermekek!

Németh és Borbély eszetlenül költi a pénzt, hogy maradandó alkotásokkal szerezzenek maguknak hírnevet, ahelyett hogy például a maradék csepeli földutak szilárd burkolattal ellátására költenének! Nem csak Németh Szilárd Sügér utcájára!

Az egyiptomiak eltüntették Ehnaton fáraó tevékenységének minden nyomát, mi is ezt fogjuk tenni Németh-Borbély tandem látszatberuházásaival is!
süti beállítások módosítása