CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

WC lesz a csepeli ígéret földjén a becsődölt Németh-Borbély ígéretből

2018. október 12. 05:59 - csú

dagi_csarda_tabla_olvashato_1.PNGVolt, aki már az első pillanatban megkérdőjelezte az ígéretet. Neki lett igaza!dagi_csarda_fideszes_tablaval-777_3.pngA Németh-Borbély duó 2014-re ígérte a felújítás végét, a kapunyitást. Most 2018 októbere van, az ígéretből semmi sem lett. Eltakarítják a csepeli fideszes városvezetők szégyenfoltját, csődjük árulkodó bizonyítékait

Ábel Attila, Csepel tájékoztatásért felelős fideszes alpolgármestere a csepel.hu-n közölte: a vezetés egyik választási ígéretéből semmi nem lesz, az ígéret földjén inkább toalettet, magyarán WC-t nyitnak majd.

A most 470 millióba kerülő vendéglátóipari létesítmény-fejlesztést leállítják a Daru-dombon, a Kis-Duna partjának közelében. A fejlesztésre szánt ingatlant, a volt Dagi csárdát  felújítás helyett lebontják. https://www.csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/11585-fejlesztesi-terveken-modosit-a-kerulet  Csak azt nem tudom, hol volt Borbély Lénárd polgármester, amikor nyilatkozni kellett volna,  hiszen a döntést ő hozta meg. Biztosan Németh Szilárdnál járt magyarázkodni a várható botrány miatt. Így aztán Ábel kapta a hálátlan feladatot: elsőként ő vigye el a balhét, hátha a gazdái megússzák...

Az alpolgármester „becsomagolta” a szennyest, nehogy a nagyérdemű megértse a lényeget: itt valami bűzlik. Milliárdok mentek el

a kerület fejlesztésére, az infrastruktúra felújítására, közösségi terekre, a Kis-Duna part rendbetételére. Éppen ez utóbbi fejlesztése miatt vásárolták meg a volt Dagit, ezt a „romos ingatlant, a domb szégyenfoltját”, hogy majd egy csodaszép „vendéglátóhelyet” hozzanak ott létre az ott élő csepeliek hatalmas örömére. Az a fránya élet azonban durván elgáncsolta a nagyszerű tervet. Valami, vagy valaki, talán éppen Soros és a migránsok miatt, megemelkedtek az építési költségek, sőt lehet, hogy tovább fognak emelkedni, ezért inkább utat építenek. Ja, meg egy toalettet, vagyis „nyilvános illemhelyet”, mert az kell igazán az ott lakó embereknek.

Teljesen meghatódtam Ábel úr kinyilatkoztatásától. Szerencsések a csepeliek, hogy ilyen önkormányzati vezetőik vannak. Akik ennyire a szívükön viselik a lakosság gondjait, hogy még az embereket feszítő szükségletek kielégítéséhez szükséges feltételek megteremtésére is gondolnak, saját testületi döntéseik ellenére, azok biztos nagyszerű emberek. Ilyen emberekre van szüksége a magyar nemzetnek, ilyen emberek őrzik meg a magyarságot a következő évszázadokra, mert az ilyeneknek biztos, hogy az unokájuk is magyar lesz. Bravó! Szinte látom Borbély Lénárd polgármestert és Ábel Attilát, amikor az elmaradhatatlan szalagvágás után, a csepeliek közül elsőként avathatják fel majd a várhatóan milliókba kerülő „toalettet”.

Szerintem ebben az ügyben, mint cseppben a tenger, benne van a nyolc éve regnáló csepeli fideszes vezetés alkalmatlansága, felelőtlensége. Nem elsősorban az adósság törlesztésével kapcsolatos hazugságra gondolok, hiszen az adósság döntő részét átvállalta az állam, illetve a szocik is örökül hagytak több mint 3 milliárd forint elkölthető, felhasználható közpénzt.  Másutt kell keresni a lényeget!

Vettek 29 millióért egy ingatlant 2014. május 23-án egy felszámolás alatt lévő Kft-től. Valószínűleg azért volt a cég felszámolás alatt, mert fejlesztés után sem tudták, , nyereségesen működtetni az ingatlanban lévő éttermet. Az önkormányzat vezetői meg kiplakátoztatták a csárda elé: „Ezen a helyen 2010-2014 között Csepel Önkormányzatának kezdeményezésére vendégház és étterem épül”. Az ígéret felelős aláírója Németh Szilárd és Borbély Lénárd volt. Az étterem működtetése azonban nem felelt volna meg az önkormányzati törvénynek, ugyanis egy vendéglátóipari egység fenntartása és működtetése nem tartozik az önkormányzati feladatok sorába.

Azóta négy év telt el. Közben először 300 millióban határozták meg a megvalósítás költségeit, majd 2016-ban, a testület már csak 160 milliót szavazott meg, de fél év múlva, a „felelős gazdálkodásnak köszönhetően”, azt is visszavonták. Az épület meg csak ott állt üresen, évek óta senki nem törődött vele, állaga egyre romlott. Mára kiderült, amit mindenki tudott, nem érdemes felújítani, olcsóbb, ha lebontják. Most meg is született a „felelős” döntés, természetesen, most is, mint már sokszor az elmúlt nyolc évben, a képviselő-testület bármilyen tájékoztatása nélkül. Nehogy még a testületi ülésen valaki megkérdezze: ki a felelős a rossz döntések sorozatáért, a feleslegesen kidobott 29 millióért, miért kellett fejlesztési pénzeket éveken „parkoltatni” egy eleve rossz terv érdekében?

Gyanítom azonban, hogy még valami más is bűzlik az ügyben. Nem a toalett iránti „nagy szükség” váratlan növekedésére gondolok, vagy arra, hogy talán nem találtak vállalkozót a későbbi működtetésre. Véleményem szerint Németh Szilárd Hollandi úton épülő multifunkcionális birkózócsarnoka, a mellette megvalósuló birkózó akadémia húzódhat meg az ügy hátterében.  Ezek a létesítmények ugyanis elvehetik a néhány kilométerrel arrébb, a volt Dagi csárda helyén valamikor megépülő vendégháztól és étteremtől a nyereséges működés lehetőségét. Vagy fordítva: lehet, hogy Németh Szilárd nem nézi jó szemmel, ha egy esetleg jól működő vendégház és étterem elviszi az ő üzletétől a fizetőképes keresletet. Ezért jobb előre biztosítani az egész piacot – a mi kutyánk kölykének.

Mi pedig csepeli közemberként értékeljük azt, hogy legalább kapunk egy toalettet. Kicsit drága, kicsit szagos, de a miénk…

vox

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5114296805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.10.12. 08:14:22

Volt aki ellenezte, én éppen csak 45 (!) hozzászólást írtam 2016. február óta, itt van néhány!

csepeliek.blog.hu/2016/04/25/a_csepeli_parthaznal_pozolnak_a_partizanok_a_kis-dunan_visit_a_diszno#comment-form
Tarjányi László 2016.04.25. 22:25:45

Uraim, jól teszik ha nem szórják a közpénzt a volt Dagi Vendéglőre! Felesleges lenne arra a kis időre luxus örömtanyát csinálni belőle 240 millióért, ameddig önök még hatalmon lesznek. El kell bontani vagy közösségi házat csinálni belőle a királymajoriaknak! Átalakítás kalákában az érdekeltek bevonásával. Néhány pingpong asztal elfér, lehetne sakkozni, zenét hallgatni, közösen filmet nézni, beszélgetni, stb. Nem lehetne italozni, dohányozni! Nem kell étterem, úgy sem tudják megfizetni a csepeliek, meg minek még tovább rontani a Bogrács Vendéglő lehetőségeit! Kell egy hely ahol a királymajoriak anyagiak nélkül is tudnának közösségi életet élni! Nem kell mindenütt a hasznot keresni, a testben és lélekben egészséges ifjúság és a megbecsült öregség is az! Lehetne sportszereket tárolni a mellette levő parkban sportoláshoz. Az alagsorban lehetne edzőtermet létesíteni, szintén ingyenes hozzáféréssel!
A működtetést biztosíthatná a királymajoriakból alakult civilszervezet, egyesület vagy akár a helyi csepeli önkéntesekből álló polgárőrség.

Amennyiben a királymajoriak nem tartanának igényt az épületre, használatra oda lehetne adni valamely csepeli kis sportegyletnek székháznak, búvároknak, íjászoknak, sakkozóknak, stb. vagy többnek is egyszerre ha elférnek benne!

Amennyiben így sem kell, akkor el kell bontani, mégpedig valamely csepeli sportegyesület önkéntes munkájával, akik az elbontott anyagokat a saját területükön tudnák hasznosítani építkezésre. Kár hogy nem lehet az épületet egy az egyben valahová máshová áttelepíteni!

Nincs szükség a Királymajor előtti Kis-Dunapart beépítésére birkózócsarnokkal! Németh Szilárd akarjon olyat máshol, ő egyébként is lejárt lemez Csepelen!
Borbély úrnak meg nem arra szól a mandátuma hogy Németh Szilárd kívánságait kiszolgálja!

Ne felejtsék el, önök addig vannak hatalomban amíg a NÉP ÚGY AKARJA! Utána meg el kell számolni, a pénzzel is meg a tettekkel is, meg a mulasztásokkal is!

csepeliek.blog.hu/2017/03/04/csepelen_bordelyhazra_csapott_le_a_rendorseg#comment-form
Tarjányi László 2017.03.04. 22:38:11
Ha a leendő négy luxus lakosztályos örömtanyán, a volt Dagi Vendéglőben dolgoznának, nem letartóztatnák őket, hanem Nemzeti Együttműködés Rendszere érdemrenddel tüntetnék ki őket! Nem mindegy hogy ki a kuncsaft, gengszter vagy politikus! Alvilág vagy felvilág, nem mindegy!

csepeliek.blog.hu/2017/03/24/borzalmas_dolog_tortent_csepelen_ellenzekiek_megzavartak_borbely_lenard_polgarmester_nyugalmat#comment-form
Tarjányi László 2017.03.24. 22:14:02
Borbély úr, szíveskedjék már válaszolni az Önhöz címzett, március 21-én kelt nyílt levelemre, ha már a Csepeliek.blog.hu-ra hivatkozik! Ezek szerint munkaideje egy részét ennek olvasásával tölti! Ez örömmel tölt el, nem falra hányt borsó az amit ott írnak/írok! Szíveskedjék már intézkedni a Csepelinfóban alkalmazott kitiltás megszüntetéséről, mert az felháborító hogy Ábel Attila kommunikációért felelős alpolgármester a munkaidejében a mi pénzünkön a saját magánblogját írogatja!

Ami meg a csepeliek pénzéből létrehozandó második birkózócsarnokot, meg a Dagi Csárda átépítését illeti, feleslegesen költi ezekre a pénzt! Hatalomváltás esetén ezek működtetésére egy fillért sem fogunk adni, ha nem lesznek képesek önfenntartóan működni, akkor bizony be fognak zárni! Mi pedig kiteszünk rájuk egy-egy táblát, hogy Önök ezekre fecsérelték a csepeliek adóforintjait!

Ezek a beruházások Németh Szilárd mániái, élje már ki azokat a saját költségén! A vendégház négy luxusapartmannal legfeljebb fideszes örömtanya lehet, de azt is a saját költségükön tegyék!

csepeliek.blog.hu/2017/03/26/magyarok_kegyelemkenyeren_moldova_gyorgy_beszel_uj_konyverol#comment-form
Tarjányi László 2017.03.26. 22:09:07
Csepelen Borbély Lénárd igért 5000 új munkahelyet, lesz belőle 200 a METRANS veszélyes anyag átrakónál! Meg lesz 4 luxuslakosztályos örömtanya a Dagi Vendéglőből. Lehet 2019-ben újraválasztani, most már csak azt ígéri majd amit a Fidesz 2014-ben, "folytatjuk"! Mit? Hát az ország kifosztását, a nép becsapását!

www.facebook.com/borbely.lenard.fidesz/posts/927926947220897
” FOLYTASSUK KÖZÖSEN – CSEPEL JÖVŐJE 35 PONTBAN – polgármesteri program
MUNKAHELYEKET TEREMTÜNK!
1.) A Kormánnyal együttműködve 5000 új munkahelyet hozunk Csepelre. Elindítottuk a Weiss Manfréd munkahelyteremtő programot. Tisztes munkát és megélhetést szeretnénk biztosítani a csepelieknek. “

Tarjányi László 2018.10.12. 08:21:27

Amikor még nem voltam kitiltva a Csepelinfóról!

csepel.info/?p=47151#comment-264885 “Nem is állami iskolába jár a Kliket szapuló diák”
Tarjányi László szerint:

2016. február 16., kedd - 23:38

240 Millióból két új Dagi csárdát lehetne építeni, nem pedig egyet felújítani!

Hadházy Ákos mondta a szekszárdi óvodafelújításról, megkereste az önkormányzatot egy cég, neki van uniós kerete, pályázzák meg az uniós pénzt a felújításra, a 60 Milliós bekerülési összeget megnövelik 120 Millióra, abból visszaadnak annyit, amennyiből az önkormányzat ki tudja fizetni az önrészt. A feltétel, ők kapják a munkát! Ha nem felel meg, mennek odébb egy várossal, s ott újítanak fel óvodát!

Vajon ez a cég újított fel óvodát Csepelen 260 Millióért?

csepel.info/?p=47272#comment-265610 “Kivándorolt a csepeli Jobbik vezetője – állítják forrásaink”
Tarjányi László szerint:

2016. február 22., hétfő - 21:13

Az óvodaügyet majd meg kell egy kicsit vakargatni! Utána kell nézni, nem ugyanaz a cég újította-e fel a csepeli óvodákat, amely Szekszárdon korrumpálta a fideszes városvezetést, lásd Hadházy Ákos-ügy! Mindenki tudott róla, hogy miért emelték a 60 milliós bekerülési összeget 120 millióra! Érdekes, a fideszes képviselőknek és a fideszes polgármesternek nem volt kötelessége feljelentést tenni, csak Hadházy Ákosnak, aki akkor fideszes képviselő volt, ma meg LMP-s!

Milyen érdekes, Csepelen van olyan óvoda amelyet több mint 260 millióért újítottak fel!
S mi van a Bajnokok Klubja/Dagi csárdával, amit Németh Szilárd 240 millióból szeretne felújíttatni? Miért is? Meguntátok a Pusoma Étterem kosztját? Régebben oda jártatok!
süti beállítások módosítása