CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Daganatos megbetegedést okoz a csepeli demokráciának az elfuserált Dagi csárdás pénzszórás

2018. október 18. 00:12 - csú

penzcsapbol_csepelen_omlik_a_penz-777_1.pngMikor akar a csepeli polgármester bocsánatot kérni a csepeliektől, becsapásuk és tízmilliók felelőtlen kidobása miatt?

Az eredeti időponttól, október 25-től eltérően, egy héttel előbb, ma délután öt órakor ülésezik az önkormányzat képviselő-testülete. A meghívóban, tegnap 17 óráig 13 napirend szerepelt. Az üléssel, illetve az előterjesztésekkel kapcsolatban az alábbi, közérdeklődésre számot tartható kérdéseink vannak, amelyekre – az eddigi negatív tapasztalataink ellenére változatlan optimizmussal - reméljük, válaszokat is kapunk a testülettől, illetve az önkormányzat vezetőitől.

1) Mi indokolta a testületi ülés előre hozását?

2) Van-e köze az ülés előrehozásának az október 19-én megrendezésre kerülő csepeli rendvédelmi bálnak, ahol a polgármester – már a testületi határozatok birtokában –, kb. 1,6 millió forint  jutalmat kíván átadni csepeli rendőröknek, s bejelentheti az úgynevezett „vadkamerák” felállításának 1,4 millió forintos támogatását? Három millióért előrehozzák a testületi ülést, amikor közel 100 milliót is kifizettek már a két testületi ülés között, testületi határozat ellenére?

3) Megtartják-e az október 25-re tervezett testületi ülést? 

Napirend-tervezet 3. pontja: (204. sz. előterjesztés)

Rendelettervezet Budapest XXI. Kerület Csepel Építési Szabályzatának elfogadásáról

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: az előterjesztő 115 oldalas rendelettervezetet terjeszt be, a testületi ülés előtt egy nappal, nem biztosítva ezáltal a tárgyszerű vita és a megalapozott döntés lehetőségét. Ráadásul a

bevezetőből hiányzik, hogy megtörtént-e a tervezet törvény szerinti kifüggesztése, kikérték-e az érintett képviselő véleményét. Miért hiányoznak ezek az információk?  Csak nem…?

Napirend-tervezet 4. pontja: (208. sz. előterjesztés)

Javaslat a Kormány által tervezett Budapest Déli Városkapu Fejlesztési Programmal összefüggő döntésekre

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: a Déli Városkapu Fejlesztési Programjának részletes anyagát, amelyet a kormányzat is támogat, még nem tárgyalta a testület. Most ennek ismerete és az infrastrukturális feltételekkel kapcsolatos kormányzati döntések hiányában vár támogatást a testülettől az előterjesztő. Hogyan lehet egy a kerület fejlődésében meghatározó terveket minden előzetes egyeztetés nélkül, az utolsó pillanatban beterjeszteni a testület elé? Ki ezért a felelős?

Napirend-tervezet 5. pontja: (203. sz. előterjesztés)

Javaslat 1212 Budapest, Dunadűlő út 4. 208261/12 hrsz. épületének bontására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) Mikor, milyen alapon döntött a kerület vezetése – a testület megkérdezése nélkül –, a tervezett beruházás leállításáról és az épület bontásáról?

dagi_csarda_fideszes_tablaval-777_3.png2) Már 2014-ben, a Daru-domb közelében levő Dagi csárda épülete elé felállított táblán közölték a lakosokkal, hogy itt vendégház és étterem épül 2010-2014 között, miközben csak 2016-ban(!) vették meg az épületet. Mindezért ki a felelős?

3) Mennyit költöttek a nagyszabású vezetői elképzeléseket megvalósító tervezésre?

4) A vezetés korábban komolyan gondolta a fejlesztést, amelynek megvalósítása érdekében még 240 milliós tőkeemelést is végrehajtottak Csepeli Városgazda Zrt-nél. Mire használhatja most a Zrt. vezetése ezt az összeget vagy visszavonják a pénzt a társaságtól?

5) Mi az összefüggés a 2010-es terv megvalósításának négy éves „altatása”, a mostani bontási javaslat és a Németh Szilárd alapítványa által, a Hollandi úton kb. 5 milliárdért megvalósuló multifunkciós birkózócsarnok, étkezési lehetőséget, szállást is tartalmazó birkózó akadémia között?

6) Kikérték-e az ott élők véleményét a „vandálbiztos illemhely” tervéről, s mennyit tervez ráfordítani a polgármester?

7) Mikor akar a polgármester bocsánatot kérni a csepeliektől, becsapásuk és tízmilliók felelőtlen kidobása miatt?

Olvasóink figyelmébe ajánljuk a blogunkon megjelent alábbi cikk elolvasását is:

https://csepeliek.blog.hu/2018/10/12/wc_lesz_a_csepeli_igeret_foldjen_a_becsodolt_nemeth-borbely_igeretbol

Napirend-tervezet 7. pontja: (199. sz. előterjesztés)

Javaslat Trianon kiállítás pénzügyi alapjainak megteremtésére

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: a kiállítás a Királyerdei Művelődési Házban lévő Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény belső terében vagy azon kívül kerül megrendezésre, illetve összesen hány négyzetméternyi terület felhasználását tervezik az öt millió forintból?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1214307801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása