Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

szeptember 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Meg kell a szívnek szakadni: a láthatatlan 70 ezer ember

2018.10.28. 02:48 csú

gulyas_gergely_-szovivoin.jpgGulyás Gergely mondja, amit mondhat...

Egyedül voltunk, egyedül vagyunk – ezt üzente Orbán az 56-os forradalom évfordulóján, és tesz is róla, hogy ez így maradjon. Most éppen a Soros-egyetem kénytelen itt hagyni bennünket egyedül. Ha Orbán még egyszer azt üzeni, mindnyájunknak el kell menni…

Ünnepi beszédében, a Terror Házánál a miniszterelnök mindenesetre azt állította, hogy „mi európaiak maradtunk akkor is, amikor Jaltában eladtak, és ’56-ban is, amikor cserbenhagytak bennünket.” Komolyan? A jaltai konferencia idején, 1945 februárjában is európaiak voltunk Szálasi nyilasaival? Hacsak nem úgy gondolkodik Orbán is, mint a

Demokrata című hetilap, amely 2004 februárjában címlapján írta: „Európa hősei voltak. 59 éve esett el a Nyugat védőbástyája, Budapest.”

Az orbáni forradalom célja ma is Európa védelme, ha nem is az Unióé. Hanem? A miniszterelnök szerint „Európa nagyságát, erejét és dicsőségét az egymással egyszerre versenyző és együttműködő nemzetek adták. A nemzetek tisztelték egymás jogait, védték polgáraik érdekeit, jól tudtak együttműködni, és közösen részesültek a béke, a gyarapodás és a biztonság áldásaiban.”

Hát persze. Hagyjuk most a százéves, harmincéves vagy a hétéves háborúkat, nézzük csupán a XIX. és a XX. századot, a nemzetállamok korát. 1799-től 1815-ig tartottak a napóleoni háborúk, aztán 1853-56: a krími háború, 1859: szárd-francia-osztrák háború, 1866: porosz-osztrák-olasz háború. 1870-71: porosz-francia háború, 1878: a Monarchia annektálja Bosznia-Hercegovinát. Majd következett a dicsőséges huszadik század, két világháborúval. Íme, a „versenyző és együttműködő nemzetek” Európája, egymás jogainak tisztelete. Meg kell a szívnek szakadni.

Mai forradalmunkat azonban nemcsak az európai hatalmakkal szemben kell győzelemre vinnünk, hanem külső ellenségeinkkel szemben is. Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón közölte: „A magyar és az európai titkosszolgálatok jelentései és hírforrásai egyaránt azt mutatják, hogy mintegy 70 ezer migráns van a balkáni útvonalon, akik a bosnyák határnál vannak, észak felé mozognak, és Magyarország irányába tartanak. Ezért Magyarország segítséget ajánlott a határvédelemre Horvátországnak, és a magyar-horvát határszakaszt is megerősítették, határvadász századokat vontak ott össze.”

Hetvenezres migránshadsereg, ugye? Ugyan már! A horvát hatóságok szerint annyi történt, hogy az elmúlt napokban a bosnyák, illetve a szerb határnál összegyűlt néhány száz menekült, mert elterjedt a hír, hogy a horvátok átengedik őket Nyugat-Európa felé. Nem engedték át, amitől elvileg még lehetnének hetvenezren úton Magyarország felé, csakhogy idén mindössze 26 ezer menekült ért partot Görögországban, és Szerbiában is csak 3900-an vannak, holott tavaly még 6-7 ezren voltak. Bosznia felé kétségtelenül többen indultak el, mint korábban, mert ott jobban bánnak velük: ám a számuk mintegy 5 ezerre tehető a táborokban. De nem baj, mi megvédjük a forradalmat és a magát megadni készülő Európát is. Az Istenért, a hazáért és Orbán Viktorért, előre!

Az orbáni forradalom célja ma is Európa védelme, ha nem is az Unióé

Bolgár György (Népszava)

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9114325347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.