Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

szeptember 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Mikor fog a Kálvin térig járni a csepeli HÉV, ha eltüntették a fényes jövőből?

2018.10.29. 05:59 csú

olimpiai_stadion_helyett_extrem_sportkombinat-2018.jpgNézze meg az ember! A csodás jövőt idéző tervasztalon, a IX. kerületi álom-stadion mellett a Csepel-sziget csúcsán, a Kvassay-híd környékén már sehol nincs ott a csepeli HÉV nyomvonala?! Átverik a csepelieket és a sziget lakóit?

Nesze semmi! Fogd meg jól! Új köntösbe öltöztetve ígérgetnek a Csepelieknek, a Csepel-szigetnek olyanokat, amiket az elmúlt években is ígértek, de alátámasztás koncepció valójában nincsen! Ezt írja blogján Csizek Csaba, a szomszédos Szigetszentmiklóson működő Buckai Szövetség Egyesület elnöke. Írásában éles fénnyel és még élesebb szavakkal világít rá több olyan elemre, amely jogos kétségeket ébreszt a csepeli fideszes ígéretözönnel szemben.

Ismét egy nesze semmi fogd meg jólt ígért a kormányzat és a Csepeli vezetés a Csepeli és a Csepel-szigeti embereknek! Megígérte ugyanis azt, amit megígért egy kicsit más köntösben az elmúlt hónapokban, években mióta előkerült a rémisztő Olimpia terve! Megígérte, hogy lesznek a szigetcsúcson hidak, hogy a HÉV fejlesztve lesz és persze sportlétesítmény is lesz stadion formájában természetesen! De ami a legfontosabb, hogy semmi konkrétumot nem említett! A hogyant, pedig pláne nem említette, amely így nem más, mint egy üres ígéret!

S, hogy miért fontos a hogyan?

2016-ban megjelent egy elvetemült ötlet! Az elvetemült ötlet szerint a kormányzat, a Fővárosi és a Csepeli Önkormányzat le akarta gyalulni a föld felszínéről a Csepeli HÉV-et, és 

helyette villamost akart behozni úgy, hogy a Csepeli Önkormányzat közben ugyanarra a vonalra gyorsvasutat is akart, amely teljes kaotizmusra, teljes átgondolatlanságra és teljes pusztító szellemre utalt!

Akkor azt mondták, hogy mindez azért kell így,  mert a HÉV szerelvények korszerűtlenek és a villamosok, pedig klimatizáltak, illetve alacsony padlóval rendelkeznek! Se azon nem gondolkoztak el, hogy villamosokkal a jelen forgalmi kapacitás hogyan lehetne tartható és az milyen hatásokat eredményezne, illetve hogy egy egész régiót ellehetetlenítene, se azon, hogy S-BAHN is létezik a világon! Az S-Bahn egy elővárosi gyorsvasút rendszer alacsony padlóval és nagy kapacitással. Hogy nem ebben gondolkoztak az szinte rémisztő és hihetetlen!

Ha megnézzük a koncepciót, amelyről most újabban nem árultak el semmi konkrétumot, akkor nem látszik a képeken se a Csepeli HÉV, se a Ráckevei HÉV! Azaz valamit úgy terveztek, hogy olyan dolgok nem láthatóak, melyekkel naponta több nem kevesebb, mint több százezer ember közlekedik! Hogyan lehetséges ez? Nem számítanak az itt élő emberek vagy akik ezt csinálták azok nem ismerik se a régiót, se Dél Pestet, se Csepelt, se Csepel-szigetet?

Ne feledjük, amíg élt a rémisztő Olimpia terve, addig az volt mondva, hogy a Ráckevei HÉV Közvágóhíd és Pesterzsébet között fel lesz bontva! Mi van, ha a választásokig nem, de utána megint ezt erőltetik? Hány embernek tesznek ezzel keresztbe?

Így tehát egyértelmű, hogy a konkrétumok nagyon is kellenek az üres frázisok és ígérgetések helyett! S konkrétumok között olyanok se ártanának, hogy az egyesített Csepeli és Ráckevei HÉV a Kálvin téri fogadó alagútba mikor megy be! Szerintünk annak sokan örülnének!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

Forrás: buckaiszovetseg.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr314309711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.