CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mikor néznek szembe végre azzal az esztelen szemtelenséggel, amit a csepeli szemészettel műveltek a kerületvezetők?

2018. november 08. 05:46 - csú

szemeszet-2_1.PNGSzembe kell nézni a tényekkel. A fideszes városvezetés képtelen megoldani a csepeliek zavartalan szemészeti ellátását.

Akinek van szeme, érzékelheti, hogy a 21. kerületben is egyre komolyabb fennakadások vannak az egészségügyi ellátásban -írja a 21ora.hu című csepeli hírportál. Emlékeztetnek rá, hogy milliárdos egészségügyi fejlesztéseket ígért  Borbély Lénárd Csepelen  Németh Szilárd árnyékában állva. A polgármester szerint korszerűsítésre leginkább az egykori csepeli szülőotthon épülete szorul, de beszélt a pár éve Tóth Ilonáról elnevezett, a csepeliek körében csak SZTK-nak nevezett szakrendelőről is.

csillagtelepi_szemeszet_2018-06_1.jpgCsillagtelepen, a Vénusz utcai egészségügyi intézmény első emeletén  hosszú idő óta állnak teljesen üresen, kihasználatlanul a szemészeti orvosi rendelők

A kormány jelenlegi tervei szerint itt 2019-2021 között fergeteges műszerészeti és informatikai fejlesztések valósulnak meg – ígérte Borbély Lénárd, hozzátéve, hogy 

az épületen 2004-2006 között teljes épületgépészeti rekonstrukciót végeztek. (Valójában az épületet teljes egészében felújították – a szerk.)

Hogy Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára milyen minőségében vett részt a nagy bejelentésen, sajnos sem az MTI, sem a csepeli önkormányzati portál beszámolójából nem derült ki. Mindenesetre a 21. kerületben 2014 után 2018-ban is leszerepelt ex-rezsibiztos szerint

az önkormányzat hosszú évek óta folyamatosan nagy hangsúlyt helyez az itt élők egészségügyi ellátásának emelésére.

Na most az tény, hogy a kerületi egészségügyi intézmények infrastruktúrája folyamatosan fejlődött az elmúlt 10-15 évben, kezdve az SZTK már említett, 2004-2006 közötti átfogó felújításával. Az is tény viszont, hogy a csepelieket is ellátó Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház már korántsem esett át ilyen típusú korszerűsítésen, és akkor a gyógyításhoz elengedhetetlenül szükséges humánerőforrásokról még nem is beszéltünk.

Pedig kell róla beszélni, ugyanis egyre komolyabb gondok akadnak az ellátással Csepelen is, aminek a hátterében nyilvánvalóan az egészségügyi dolgozók hiánya, illetve a maradók leterheltsége áll. Információink szerint például egy egyszerű szemészeti vizsgálatra ma már nem lehet csak úgy bejutni.

Míg korábban, ha nem is pillanatok alatt, de még aznap sorra lehetett kerülni, a szakrendelésen a minap megjelenő olvasónk szerint manapság már kizárólag előjegyzésre, általában 2-3 hetes várakozás után lehet szemészeti ellátáshoz jutni az SZTK-ban.

Forrás: 21ora.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4814340977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása