CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért dobják a szemétbe Csepelen Orbán konzultációs hazugságlevelét?

2018. november 09. 05:55 - csú

orban_a_lesajnalo-777.pngMegkapják a csepeliek is a magukét Orbántól...

A családok évének nyilvánította a kormány és a Fidesz 2018-at. A kormány kommunikációja, a napokban minden családhoz eljuttatott, Orbán Viktor ajánlásával felszerelt nemzeti konzultációs hazugságlevél azonban felülírja a valóságot.

A lakáskassza megszüntetése, a cafetéria rendszer felszámolása, majd az embereket hülyének néző képviselői módosítási javaslat, (miszerint sportmérkőzésekre és kulturális események látogatására mégis legyen cafetéria), beterjesztése, vagy a költségvetés nemzeti család- és szociálpolitikai alapjának tavalyhoz képest 2,5 százalékos csökkentése, a megindult kilakoltatások, a családi pótlékok nagyságának évek óta tartó befagyasztása, mutatja a kormánypropaganda és a valós tények közötti különbségeket.

A miniszterelnök újabb álkonzultációs levele ezért szerintem válaszra sem méltó.

Konzultációnak szakmailag, nemzetinek meg politikailag nem felel meg. Szakmailag elfogadhatatlan, mert a kérdések ”felvezetése” vagy hazugságot vagy vitatható állításokat tartalmaz, a kérdésekben pedig nincs valódi választási lehetőség. Politikailag pedig azért elfogadhatatlan, mert

teljesen egyoldalú: szakma-, civil szervezeti-, ellenzék- és EU ellenes. Az emberek ilyen mértékű lenézése nem lehet demokratikus eszköz. Nem fog segíteni a magyar népességfogyás megállításában, s nem is ez a célja. Mint ahogy az előzőek, ez is az emberek becsapását, az ellenzék lejártását és a hatalom további erősítését célozta meg, egyre erőteljesebb Európa ellenes felhangokkal tarkítva.

Inkább néhány csepeli tényre hívnám fel a figyelmet, tekintettel arra, hogy Borbély Lénárd polgármester is szívesen dicsekszik, a nyolc évvel ezelőtti nyolc év eredményeinek meghamisításával, a csepeli családok érdekében végzett munkájával. A valóság azonban nála is mást mutat. Az önkormányzat vezetése, 2010 óta, majd 70 százalékkal csökkentette az ellátottak pénzbeli juttatásait, azaz az önkormányzat szociális kiadásait. Ezzel több, mint 438 milliót vont ki a szociális keretből. Idén pedig, 2010-hez képest, már átlag 145 %-kal kell többet fizetni a szülőknek az iskolákban járó gyermekek étkeztetése után. De a csepel.hu-n fellelhető éves költségvetési rendeletekből az is kiderül, hogy 2010-ben az önkormányzat 65 milliót tervezett átmeneti segélyezésre, míg az idén csak 28 milliót, s megszüntették például a méltányossági közgyógyellátást is, amire akkor 30 milliót tervezett a szocialista vezetés. Az idén viszont csak 12 milliót szánnak gyógyszertámogatásra, miközben Csepelen nő az idősek száma, és sokezren nem tudják kiváltani a szükséges gyógyszereket sem.

A tények tehát azt mutatják, hogy a családok egyre nagyobb mértékű támogatása Csepelen is csak blöff, az önkormányzati vezetők, Borbély Lénárd és elődje, Németh Szilárd évek óta tudatosan, százmilliókat vontak ki a szociális ellátási rendszerből.

Ezért dobtam a szemétbe az újabb, ismét milliárdokat felemésztő, „nemzeti konzultációs” levélcsomagot.

vox

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1314361129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pikk 2018.11.12. 09:53:44

Nem csak Csepelen. Mert oda is való.
süti beállítások módosítása