CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ötszörösére nőttek Budapesten az új Puskás stadion építési költségei

2018. november 11. 02:34 - csú

nepstadion_zsufolt_1.PNGIlyen volt a Népstadion...

Elképzelhető-e olyan, hogy egy család 25 millió forintból szeretne egy házat felépíteni, de a végén azt mondja nekik a kivitelező, hogy bocsánat, ez 125 millió lett? Nos, az állami beruházásoknál nincsen felső határa a lopásnak.

Harmincötmilliárd forintról indult, ma meg örülhetünk, ha százkilencvenből megússzuk. Eredetileg húsz sportág otthona lett volna, de ebből mára csak egy maradt: a labdarúgás. Igen, az új Puskás Ferenc Stadionról van szó, amelynek a tervek szerint egy év múlva kell elkészülnie – szó szerint bármi áron.

Általánosan bevett módszer az egyes stadionok árainak összevetésére, ha az összköltségüket elosztjuk a nézőtéren lévő helyek számával, azaz kiszámoljuk, hogy

mennyibe került „egy szék”.

A 2020-as Eb-nek szintén otthont adó bukaresti Nemzeti Stadion például a „székárat” figyelembe véve csak feleolyan drága, mint az új Puskás, amelynél még a 2012- es tornára épült varsói aréna is olcsóbb valamivel, pedig annak behúzható a teteje.

nepstadionbol_puskas_ferenc_stadion.PNGIlyen lesz a Népstadion helyén épülő Puskás Ferenc Stadion

A Münchenben felépült Allianz Arena, amelynek belső felépítése a majdani új Puskáséhoz kísértetiesen hasonló, férőhelyenként csak körülbelül feleannyiba került, mint a magyar stadion.

Forrás: Vasárnapi Hírek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9614361191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása