CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Annyi benzinpénzt kért a fideszes képviselő, amennyivel hétszer megkerülhette volna a Földet

2018. november 19. 02:55 - csú

fold_koruli_utazas_gyerekjatek.jpgNem gyerekjáték! Egy fideszes országgyűlési képviselő elszámolása

A magyar parlamenti képviselők nagyon sok támogatást kapnak a fizetésükön túl, és bizony időnként durván visszaélnek ezzel a lehetőséggel.

A nemrégiben megemelt fizetésük mellett jár a képviselőknek szálloda vagy albérlet-támogatás, nem is kevés, havonta 312 ezer forint, irodabérlési lehetőség 624 ezerért, de a mobilszámlával se kell bajlódniuk: 41 ezer 400 forintig ezt is fizeti az Országgyűlés Hivatala.

Irodabérlésre 2010 előtt nem járt külön támogatás, hisz ott van a Képviselői Irodaház vagy a pártirodák. Amíg nem szigorították a benzinpénz elszámolását, akadt olyan képviselő, mint például a fideszes Vitányi István, aki

2016-ban annyi benzint számolt el, amennyivel hétszer megkerülhette volna a Földet, plusz még Lisszabonba is kiruccanhatott volna.

Ma már benzinkártyával a budapestiek 2500 kilométer/hó összegben fizethetnek, de a legmesszebb lakó képviselők akár 6500 kilométer/hó térítést is kérhetnek. Sok mindennel lehet trükközni. Például albérletre Budapesten az is jogosult, aki az agglomerációban lakik, 30-40 kilométerre, és ő plusz benzinpénzhez is jut.

Kósa Lajosról 2014-ben az RTL derítette ki, hogy másfél évvel az után is kapott szállásköltség-térítést, hogy a felesége 100 milliós óbudai lakása felépült. Költségtérítés egyébként más országokban is jár a képviselőknek, a különbség az átláthatóságban van. Angliában például mindenki számára elérhető nem csak a keretösszeg, de az éves pontos költés is, még egy interaktív térképen is rá lehet keresni az egyes képviselők költéseire, részletes pénzügyeire.

Forrás: nyomtassteis.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5514371193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása