CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárdot jogerősen elítélte a bíróság, megszégyenítve fizetni fog

2018. november 20. 05:59 - csú

csucs-2-777.pngAz Eötvös Károly Intézet azért perelte be Németh Szilárdot, mert a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára tavaly március 17-én a Mandineren megjelent nyilatkozatában azt állította, hogy az Eötvös Károly Intézet a Közhasznúsági jelentésében megjelöltnél „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Soros György alapítványaitól.

Ezt az állítását Németh Szilárd azzal tetézte, hogy azt is mondta, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok képviselői a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén nyilatkoztak erről, amely tájékoztatást a bizottságban ülő ellenzéki képviselők ugyancsak meghallgatták.

Az Eötvös Károly Intézet  közleményében azt írja, a Fidesz alelnökének híresztelése azért is volt fenyegető számukra, mert jogszerűen Magyarországon csakis bűncselekménnyel, illetve terrorgyanúval illetett személyeket, súlyos bűncselekmények gyanúsítottjait szabad lehallgatni.

Ezek után az Eötvös Károly Intézet

tavaly december 1-én a Fővárosi Törvényszéken elsőfokon megnyerte a Németh Szilárd állításai miatt indított pert, mivel Németh Szilárd az Eötvös Károly Intézet jóhírnevét sértő állításait nem tudta bizonyítani.

Ezt a pereskedést 2018. április 17-én másodfokon immár jogerősen is megnyerték, azonban Németh Szilárd az őt elmarasztaló és kötelező ítéletet azóta sem hajtotta végre. Emiatt vele szemben az Eötvös Károly Intézetnek végrehajtási eljárást kellett indítania.

A Fővárosi Törvényszék november 15-én a végrehajtás tárgyában kelt végzése elrendeli, hogy Németh Szilárd, saját költségén hozza nyilvánosságra közleményben kifejezett sajnálkozását, egyben kötelezi a Fidesz országgyűlési képviselőjét, hogy mivel megsértette az Eötvös Károly Közpolitikai Nonprofit Közhasznú kft-nek a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát, fizessen 15 napon belül az intézet részére 350 000 forint sérelemdíjat, valamint összesen 102 000 forint perköltséget.

A bíróság elrendelte az adósság végrehajtását.

Hepiend nincs? De van!

Ügyvédjén keresztül jelezte Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, hogy hajlandó bocsánatot kérni az Eötvös Károly Intézettől, miután a bíróság végrehajtást rendelt el ellene – számolt be a Klubrádió. Mivel Németh  nem volt hajlandó teljesíteni az ítéletet, ezért két napja végrehajtást rendeltek el ellene. Ezután jelezte, hogy bocsánatot kér a szervezet személyiségi jogainak megsértése miatt, és kifizeti a bíróság által megítélt sérelemdíjat, valamint a perköltséget – árulta el Majtényi László, az intézet elnöke.

Forrás: 24.hu és Klubrádió

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6514382312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.11.20. 08:13:53

Elég sok van a rovásán, Orbán már hátrább is helyezte a honvédelmi államtitkári pozícióba helyezéssel! Nyilvánvaló hogy kirúgná, ha nyíltan ellent mondana a törvényeknek! Németh berottyantott! Előbb-utóbb azért is megfizet, hogy nem hajtotta végre Orbán 2013-as pártelnöki utasítását! Miszerint vissza kellett volna fizettetnie az önkormányzati cégvezetők 2013-as, 2 Millió Ft feletti jutalmát/prémiumát! Abban az évben a Csepeli Városgazda Kft. és a Csepeli Városkép Kft. vezetői 6-6 Millió Forint prémiumot vehettek fel.
süti beállítások módosítása