Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

március 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Csepeli szerencsétlen emberek szerencsétlen önkormányzati vegzálása

2018.12.02. 05:24 csú

stop_lepedosarnnyal_5.jpgA polgármester azt írja, hogy Csepelen a hajléktalanság kérdése megoldott! Mindig tudtam, hogy bátor gyerek, ez a Léni! Joggal állítható, hogy legalább annyira, mint a kufár vak lova (amelyik mikor a seggére vertek, nekiugrott a falnak, majd a kufár így összegzett: „nem vak ez, csak bátor!”)  Olyat állítani, ami tényszerűen ne igaz igen bátor dolog. /Egyesek másként mondják!/  

A hajléktalanság kérdése ugyanis globális társadalmi probléma. Sehol a világon nem tudták megoldani. Kezelni, csökkenteni, vagy a figyelmet elterelni lehet, de a probléma megmarad! A régi, csepeli szocialista vezetés sem volt képes ezt a kérdést megoldani. (Sőt a szocializmusnak mondott rendszerben is létezett.) Azért kellett 2009-ben egy bővebb, komfortosabb hajléktalanszálló létrehozását támogatni a volt gyári környezetben, - a Fidesz masszív ellenállása ellenére – hogy a lehető legnagyobb mértékben lehessen segíteni a szerencsétlen embereken. A mentalitásában, emberségében más utakon járó korábbi vezetés úgy próbálta a hajléktalansággal járó problémákat orvosolni, hogy mennél több ember számára lehetővé tette, hogy

ne kelljen az utcán élniük, szükségüket végezniük, megfagyniuk.

Akkor sem volt megoldott a hajléktalan ellátás, de a hozzáállás minőségileg jobb volt.  Egy embereket szolgáló vezetés sose gondolja, sose degradálja a hajléktalanság kérdését egyszerűen rendészeti témává, és sose mondja, hogy a problémát megoldotta! Aki ilyent mond, csupán annak adja tanújelét, hogy sem érzelmileg, sem szakmailag, sem politikailag a hajléktalanság kérdéséből semmit nem tud, nem ért!

A magyar sajtóban megjelent tényfeltáró írás szerint a csepeli sétáló utcában „biztonsági őrökkel „vegzálják” (verik?) a hajléktalanokat. Borbély szerin ez nem igaz! Nézzük a tényeket: - Megnövelt létszámú, az önkormányzat által jutalmazott rendőrök járőröznek. – Megemelt létszámú, kutyákkal, gumibottal felszerelt csepeli közterület felügyelők portyáznak. – Magasan fizetett biztonsági őrök „vegzálják” a hajléktalanokat, hogy rend legyen! 
Ebben a konstellációban, (meg abban, hogy a Fidesz még véletlenül sem ismeri el, ha hibát követ el, inkább ellen támad) nem elfogadható-e azaz újságból következtetett vélemény miszerint Csepelen verik a hajléktalanokat? Abban a politikai környezetben, ahol a polgármester (hasra ütve) magabiztosan kijelenti, hogy nálunk a hajléktalanság megoldott, és rend van, nem megkérdőjelezhető, hogy a vezetés megértési szintjével van inkább baj?

Ne csodálkozzék senki, ha a válasz: de, igen! Ez pedig rendszerprobléma! A Fidesz a legdinamikusabb, legagresszívebb módon „ráront” a talajt vesztett szerencsétlen emberekre (is). A társadalom működési hibáját velük fizettetve, eltünteti őket a szem elől, majd a hályogkovácsok magabiztosságával kijelenti: megoldotta!
Ez pedig csak azt jelenti, hogy fogalma sincs a probléma összetettségéről! Nem tud úgy gondolkodni, hogy végiglátná döntéseinek következményét. Nem látja, hogy az egyik területen okozott beavatkozás egy másik területen milyen tragédiákat okozhat.

Horváth Gyula

Forrás: a szerző Facebook oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1014388182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.