CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Birkafej

2018. december 12. 05:59 - csú

nemeth_szilard_birkafejjel_3_ok-karcag-2018-06-30.PNGCsepelnek hamarosan új jelképe lesz: a birkafej Németh Szilárddal. Erről kissé megkésve, csak most informálhatjuk olvasóinkat. A sokat vitatott 2-3-4-5(?) milliárdból épülő birkózó akadémia Hollandi úti bokréta ünnepségén ugyanis kissé figyelmetlenek voltunk. Csak Németh úr veretes szavait tolmácsoltuk, és a lényegről megfeledkeztünk.

Szerencsére - miként ezt több internetes hírportál is észrevette - Csepel egykori polgármestere, a Fidesz alelnöke,   honvédelmi államtitkár, birkózószövetségi elnök, stb, stb. helyretette a dolgokat. Saját Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet a lényegre: találkozását a birkafejjel. A csepeli politikus először bizonyos bárányokról beszélt, akik hallgatnak, így bizonyította klasszikus műveltségét, de hamarosan rátért  a főtt birkafejre. Ettől a fűszeres élménytől nem foszthatjuk meg olvasóinkat, ezért átadjuk  a szót - a késsel és villával együtt - a csepeli jelkép szülőatyjának, személyesen Németh Szilárdnak. A propeller.hu így tolmácsolta a helyszíni élményt és a lakoma legfontosabb mozzanatait:

Németh Szilárd  a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia bokrétaünnepén megkapta a birkapörkölt legjobb részét, a főtt birkafejet.A Magyar Birkózó Szövetség elnöke, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány alapítója erről  posztolt egy videót közösségi oldalán.

Németh Szilárd ismét birkafejet evett – videó

Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány alapítója beszédet mond a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csepeli sportcsarnokának adventi bokrétaünnepén a Csepeli Sport, Szabadidő- és Rendezvényközpontban 2018. december 2-án. MTI/Mohai Balázs

A fideszes parlamenti államtitkár Facebookon megosztott videója mellé azt írta:

Múlt hét végén, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia bokrétaünnepén, Szabics Lajos karcagi barátunk birkapörköltjével a birkózók is hozzájárultak a bárány- és birkahús fogyasztás növeléséhez. A bárányok akkor még hallgattak, most hétvégén ők következnek.

A videóban, miközben megkóstolja az ételt, Németh elmondta:

Ismét megkaptuk a birka fejét, és ez csodálatos lesz. 

Németh Szilárd

uborkával és kenyérrel fogyasztotta el a színhúst.

Nem ez volt az első eset, hogy megosztotta közösségi oldalán, mennyire is szereti ezt az ételt, nyáron például a karcagi birkafőző fesztiválról jelentkezett be a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára,

ahol pálinkát is ivott ebédje mellé.

Forrás: propeller.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4314470018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.12.12. 20:09:29

Similis simili gaudet. Hasonló a hasonlónak örül! Birkafej a birkafejnek örül! Vagy, birkafej a birkafejtől őrül! (kergebirka kór!)
süti beállítások módosítása