CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély Lénárd csepeli közpénzből kért áldást, közpénzből kampányol, közpénzből osztogat, közpénzből bálozik, hajózik, avat, ünnepel?

2018. december 28. 05:59 - csú

cimkep_1.pngRászoruló csepeliek, akik nem áldásra, hanem öt kiló ingyen krumplira vártak. Decemberben azért az áldást is megkapták, mert közpénzből mellékelte a fideszes polgármester

Közpénzből indította polgármesteri kampányát Borbély Lénárd. Honnan veszem? Megkaptuk, gondolom, valamennyi csepeli családdal együtt, polgármesteri levelét, melyben Borbély áldott, békés karácsonyt és közös sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánt nekünk és a csepelieknek.

Levelét kampánylevélnek tartom, ugyanis a Csepeli Hírmondó idei utolsó számának harmadik oldalán ugyanezt már megtette egyszer. Mégis, valamiért fontosnak tartotta, hogy fideszes frakciótársaitól függetlenül, külön polgármesteri karácsonyi és újévi képeslapot is küldjön.

Vajon miért? Íme:

Az idén megjelent Csepeli Hírmondó minden számában népszerűsítették a polgármestert. Ezekből megtudhattuk, hogy amit átadhatott, azt átadta, amit felavathatott az felavatta, akiket köszönthetett, azokat köszöntötte. Együtt bálozott, hajózott, koncertezett, ünnepelt gyerekekkel, sportolókkal, nyugdíjasokkal, hétvégi vigasságon, bálokon résztvevő csepeliekkel. Krumplit, almát, ételt, karácsonyfát, bejglit osztogatott.

A CSH december 17-i számában pontosan 20-szor írták le Borbély Lénárd  nevét, beosztását, volt olyan oldal, amelyen 5-ször, és hat kép is megjelent róla.

Akkor miért a külön levelezés? A jövő októberi önkormányzati választások miatt. Bejelentkezett. Ismét polgármester akar lenni. Nála már dübörög a kampány. Ami nem lenne baj, ha mindezt nem közpénzből tenné. A pártlappá silányított Csepeli Hírmondó, amely egész évben folyamatosan propagálta a kormány, a Fidesz politikáját, szapulta az ellenzéket, nem egyszer törvénytelenül dicsőítette Németh Szilárdot, 2018-ban a csepeli polgároknak ~150 milliójába kerül. Ehhez képest ez a polgármesteri levél körülbelüli 5-7 milliója (papír- és nyomdai költsége, postázása), igazán nem sok. Már akinek…!

Lehet, hogy Borbély Lénárd az egy mondatos köszöntő mellett, valami újat is akart közölni a csepeliekkel? Semmi újat sem mondott, megismételte a különböző fórumokon már elhangzott, egyoldalú értékeléseinek lényegét.

A csepeli emberekről, munkájuk elismeréséről, gondjaikról, a be nem tartott ígéretekről, pár sorra, egy mondatra sem futotta. Megtudtuk viszont, hogy „sok minden történt”, többek között idén is „gazdag segítséget nyújtottak a családoknak, egészévben támogatták az időseket és gondoskodtak a nyugdíjasokról”.

Ez a támogatás és gondoskodás, a költségvetés szerint azt jelenti, hogy az „eseti és a rendszeres szociális pénzbeli juttatások” idei összege ~ 25 millióval maradt le a Csepeli Hírmondóra fordított összegtől. Lakásokra számolva, többet költenek a Csepeli Hírmondóra, mint a lakásokban élőkre! Vagy a polgármesteri levél költsége nagyobb, mint a „gyermekétkeztetési térítési díjak kedvezményeire” fordított összeg. Ez a gondoskodás Borbély úr?   

Joggal vethetik fel tehát a csepeliek, hogy miért közpénzből népszerűsíti magát Borbély úr?

Tőle és csapatától valószínűleg nem kapunk őszinte választ. Válaszokra, korrekt vitára, párbeszédre, szakmailag, emberileg, politikailag egyaránt képtelenek. Leveleket küldözgetnek. Az nem szól vissza.

vox   

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3014518130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.12.28. 08:51:57

A mi pénzünkből volt az üdvözlő lap, amit bontatlanul a kukába dobtam. A belül feketedő ingyenkrumpli, ha már adnak, lehetett volna elsőosztályú és mosott krumpli! Vagy a termelő is fideszes haver, s jó pénzért elsózták, amit eddig nem tudott eladni? A fenyők fele ott maradt, pedig kínálgatták boldognak-boldogtalannak! Talán ha adtak volna hozzá egy-egy kiló szaloncukrot is, akkor eljöttek volna érte, akiknek szánták!
süti beállítások módosítása