CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Meddig süllyedt 20 év alatt, mit lát a tükörben Németh Szilárd?

2019. január 10. 05:59 - csú

nemeth_szilard_harom_az_egyben-2019.PNGVigyáznia kell, hogy a plafon rá ne szakadjon, amikor beszél. és dühöngve megdöbben a szembesítés miatt...1997 végén, kb. egy éves igazgatói ténykedés után, megfutamodott a csepeli Görgei Artúr Általános Iskola igazgatói állásából, amibe egyébként az akkori szocialista többségű önkormányzati képviselő-testület helyezte. A Vasutasok Szakszervezete fogadta be, adott neki 1998-2000 között munkát, jól fizető állást

Olvasom a 444.hu-n, hogy Németh Szilárd, „a Fidesz alelnöke, főbirkózója, viccmesélője, szakácsa, rezsi- és migránsszakértője” facebook oldalán lecsapott egy „magas labdát”, ami, pechére, visszanyalt.

https://444.hu/2019/01/08/nemeth-szilardnal-visszanyalt-a-magas-labda?fbclid=IwAR0GefoMDU-e-uIaTDIrs4DaJ_NHoG_CllXRq31IAn4C7reSdDP1IRZT8lk

 A labdát a január 5-i tüntetés néhány résztvevője adta fel. A tüntetésről készül kép tanúsága szerint ugyanis az általuk felmutatott fehér molinón a sztrájk szót SZRTÁJK – nak írták. Németh megosztva képet, január hatodikán, a következőket írta a kép fölé: „Tüntike SZRTÁJK! Előre elftársak!”

Az internetes hírportál finoman helyreteszi Némethet. A szerző rámutat arra, hogy egyik gyengéje hiányos emlékezete, amire facebook oldalán több bizonyosságot is talált. Azonban Németh Szilárd nemcsak a születési dátumokra, híres emberek neveire nem emlékszik jól, de, szerintem, mintha elfelejtette volna saját életútjának néhány állomását is.

A parlament.hu-n fellelhető életrajzát ismerve, több mint 20 éves csepeli közéleti tevékenységét követve, tudom, hogy 1997 végén, kb. egy éves igazgatói ténykedés után, megfutamodott a csepeli Görgei Artúr Általános Iskola igazgatói állásából, amibe egyébként az akkori szocialista többségű önkormányzati képviselő-testület helyezte. A Vasutasok Szakszervezete fogadta be, adott neki 1998-2000 között munkát, jól fizető állást. Szervezési osztályvezetőként valószínűleg több, akkori részleges-, illetve országos vasutas sztrájk előkészítésében, lebonyolításában részt vett. Ismerőseim szerint azonban, állítólag túlságosan is ápolta a fideszes kormányzattal meglévő kapcsolatait, ezért nem állt a vasutas szakszervezeti vezetők népszerűségi listájának élén.

Akkoriban, 18-20 éve, még szervezte a sztrájkot, most megpróbálta lejáratni, a tüntetésen résztvevőkkel együtt. Húsz év alatt, eddig süllyedt. Az, hogy a tükörbe tud-e nézni, az az ő dolga. Azon viszont érdemes lenne egyszer elgondolkodnia, hogy vajon hogyan fogadták, fogadják gúnyos megjegyzését a vasutasok, a régi szakszervezeti munkatársak, azok, akik mindig a munkások, és sosem a hatalom oldalán álltak, állnak.

vox

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8014552404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.01.10. 21:24:34

Németh Szilárd iskolaigazgató és sporttanácsnok is lehetett a szocik jóvoltából, sőt a Wallis-Észak-Csepel bizniszbe is bevonták! Veszett eb, amely az etető kézbe belemar!
süti beállítások módosítása