CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli sport jövője érdekében abba kellene hagyni a hatalmi játszadozást

2019. január 17. 05:59 - csú

csepel_sc_beke_teri_fobejarat_2.PNGViharfelhők tornyosulnak a Béke tér felett

Csepelen mind nagyobb hullámokat ver a  Csepel SC Béke téri létesítményeinek állapota. Napjainkra ugyanis ordító lett a különbség a Németh Szilárd-Borbély Lénárd kettős által favorizált sportberuházások és a meglévő sport értékek állami-önkormányzati támogatása miatt.

A Hollandi úti Németh szilárd-féle birkózó palota megkap mindent, sőt annál is többet, miközben a Béke téri birkózó csarnok és a Bajnokok Csarnoka rohamosan pusztul és válik sportolásra vagy bármi másra teljesen alkalmatlanná

A csepeli polgármester csapata egy fillér támogatást sem hajlandó adni a folyamat megfordításához, sőt ott tart be, ahol  csak tud. A tájékoztatásnál tud. Az elhallgatással. A szócsövükben, a Csepeli Hírmondóban például egy sor sem olvasható arról a decemberi indulatos vitáról, amelynek középpontjában  a Béke téri romlás állt.

Blogunkon az elmúlt hetekben, két írás is foglalkozott a témával, a kialakult helyzet lehetséges okainak feltárásával:

https://csepeliek.blog.hu/2018/12/08/kik_a_beke_teri_fojtogatok#more14455608

https://csepeliek.blog.hu/2018/12/10/miert_rendez_botranyt_evek_ota_a_csepel_sc_alapitvany_korul_a_fidesz  A cikk, Csepel SC-t érintő néhány megállapításával viszont vitatkoznunk kell:

> Borbély úr azt állította, hogy „az önkormányzat gondoskodni szeretne a Csepel SC működtetéséről és felújításáról …ezért változtatási tilalmat rendelt el a Béke téri sporttelep területére.” Borbély nem önkormányzati feladatot vállalna fel, milliárdokat költene el, közpénzből. Miért, Miközben komoly feszültségek vannak a csepeli közlekedéssel, az egészségüggyel. Ha ez igaz, akkor miért kellett a változtatási tilalommal, többszöri meghosszításával és az önkormányzati támogatás megvonásával, amiről most valamiért hallgatott, vagy a 2014-ben kötött megállapodás be nem tartásával, a sporttelep tönkremenetelét meggyorsítani?

> A polgármester következő mondatával csak fokozza a káoszt, amikor beismeri, hogyha „az önkormányzathoz kerülne a sporttelep ingatlanjait kezelő Csepel SC Alapítvány, akkor hozzákezdenének a felújításokhoz.” Németh Szilárd birkózócsarnokánál és birkózóakadémiájánál nem számított, hogy egy magánalapítványi fejlesztést támogatnak? Miért akarják ennyire az Alapítványt? Csak nem az általa kezelt milliárdos vagyon miatt?

> „A jelenlegi tulajdonosok viszont ingatlanbefektetésben – lakópark- és plázaépítésben – érdekeltek” – állítja Borbély. A fentiekben említett négy évvel ezelőtt aláírt megállapodásban az önkormányzat vezetése olyan koncepciót fogadott el, amelyben a 10 hektáros területen a mostani aktív 40 százalékkal szemben több mint 80 százalékos lesz a ténylegesen sportolásra és közösségi célokra felhasználható terület aránya. http://csepel.info/?p=37471 Akkor most miről beszél Csepel polgármestere? Miért nem akarja végrehajtani a megállapodást? Netán arról van szó: nehogy már a Fideszen kívül valaki fejlesszen bármit, pláne sporttelepet Csepelen?

> Borbély szerint „Az alapítvány mögött álló cégcsoportnak bőven volna pénze sportfejlesztésre is (akkor miért nem hagyja az önkormányzat vezetése?), de céljaik elérése érdekében hagyják teljesen lepusztulni (nem az önkormányzat hagyta jóvá, immár harmadszor a változtatási tilalmat?) és kiürülni a sportlétesítményt”. (ezek szerint a birkózócsarnokot és birkózóakadémiát, a lassan milliárdos kézilabdacsarnokot, a 300 milliós Hollandi úti labdarúgó pályát, öttusa- és vívócsarnokot az Alapítvány mögött állók, s nem Németh, illetve Borbélyék építik?)

A Csepel SC Alapítvány, illetve a sporttelep, a csepeli sport jövője érdekében abba kellene már hagyni a hatalmi játszadozást, a sajtóban való követhetetlen, hazug üzengetéseket, s le kellene ülni az érintett feleknek a tárgyalóasztalhoz. A baj az, hogy a helyi fideszes vezetés képtelen az együttműködésre – ez az eltelt nyolc év egyik tanulsága.

V-A

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3114539504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása