CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Takács Mónika: a Munkásotthon maradjon a csepelieké!

2019. január 22. 05:25 - csú

takacs_monika_facebook-kepe-2019-01-21.jpgA 21. kerület fideszes városvezetői már régóta szeretnék megszerezni a Csepeli Munkásotthont. Az intézmény  igazgatója, Takács Mónika elszántan, határozottan és  sikeresen védi a házat  Németh Szilárddal és Borbély Lénárdal, a volt és jelenlegi polgármesterrel, valamint csatlósaikkal szemben. Takács Mónika a harc legújabb fejleményeiről tette közzé gondolatait saját Facebook oldalán. Írását változtatás nélkül közöljük:

"Visszaadjuk a csepelieknek, ami a csepelieké! Hangzatos ugye? És ennyi csak, a lufi kipukkant. Hányszor hallottuk a Munkásotthonnal kapcsolatban is ezeket az üres, hazug, de befolyásolásra tökéletesen alkalmas 'ígéreteket'?

A közelmúltban történteket tekintve, nézzük meg az igazságtartalmát.A Csepeli Munkásotthon Alapítvány kuratóriumáért indított offenzívát a Kúria végképp visszaverte, így az alapítói jogok bitorlójának (Csepeli Városkép Kft.) következő akciója a

FEB teljes kicserélése volt. Így lett FEB elnök Süle László a Csepeli Városfejlesztési és Gazdálkodásfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője, FEB tag Samna Gábor Háni kabinetvezető és Gál Balázs.

Mindhárom fiatalember közös jellemzője, hogy egyikőjük sem csepeli, viszont mindhárman a fideszes városvezetés kapcsán dolgoznak Csepelen. Sajnos lemondott kuratóriumi tisztségéről Sára Ernő, Csepel címerének tervezője, ezért az alapítói jogok gyakorlója rögtön jelölt is helyette kurátort, nevezetesen Scheuer Gyulát az ELTE kancellárját (érdemes ráguglizni). Ugye nem nehéz kitalálni, szintén nem csepeli lakost. A Kuratórium egyhangúlag elutasította a jelölt befogadását, kérve az alapítói jogok gyakorlójától, hogy szíveskedjenek csepeli illetőségű, lehetőleg művészet(ek)ben vagy közművelődésben jártas szakembert javasolni. 

A Kuratórium ugyanis tényleg komolyan gondolja, hogy a Munkásotthon maradjon a csepelieké, minden tag Csepelen él és dolgozik. 

Ennyit a nagy szavakról és a mögöttes tartalmakról, a báránybőrbe bújtatott farkasokról. Nem nehéz eldönteni, ki gondolkodik kerületben és ki a pártjában. 

Más. Fura hírek járnak. Mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy nincs válságstáb a Munkásotthonban. Egyszerűen csak a FEB elrendelte 3 év könyvvizsgálatát, messze túllépve ezzel hatáskörét. Mivel nincs takargatnivalónk, ezért segítem a vizsgálatot, őszintén szólva unom már a bohóckodást az üvegzsebezéssel. Bár tekintve az elmúlt éveket csodálkoznék, ha jószándék állna a vizsgálat mögött...

Takács Mónika

Forrás: Facebook

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7914581250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.01.22. 22:50:46

Mi, a Csepel Munkásotthon Baráti Köre segítjük annak fennmaradását, működését! Munkával vagy adománnyal, információ elérhető a "Mentsük meg a Munkásotthont" című írásnál a csepeliek.blog.hu-n, illetve keressék a Baráti Kör Facebook-oldalát illetve a Munkásotthon weblapjait! Aki tudja, jegyvásárlással is segítheti a Munkásotthon fennmaradását, s egyben jól is szórakozhat! Kérem, szíveskedjenek tovább adni az információt! A Munkásotthon gazdasági egyensúlyát mindenképp fenn kell tartanunk az őszi önkormányzati választásig! Aztán meg mindenkinek el kell menni, s Takács Mónikára kell szavazni, illetve a közös demokratikus jelöltekre! Ha győzünk, majd visszaadjuk az önkormányzati támogatást a Munkásotthonnak, amit Németh Szilárd elvont 2010 óta, s amelyet minden más csepeli művelődési intézmény meg kap A MI ADÓNKBÓL! Nem vagyunk másodrendű csepeli polgárok, nekünk is jogunk van arra, HOGY A SAJÁT BEFIZETETT ADÓNKBÓL A SAJÁT MŰVELŐDÉSÜNKET TÁMOGASSUK!
süti beállítások módosítása