CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Csepeli Hévvel szórakozik és a csepeliek idegeivel játszik a kormány?

2019. január 24. 05:55 - csú

csepeli_hev-2_1.PNGFel akarják szedni a HÉV-síneket a Nemzeti Színháznál

Az utóbbi hónapokban mind több illetékes és illetéktelen fideszes politikus veszi a szájára a csepeliek legfontosabb közlekedési eszközét. Az olimpiai lázálom idején  a HÉV helyére villamost vizionáltak, amely a Boráros tér környékén rátér a 4-es-6-os útvonalára, és végül kiköt majd a Kálvin téren. Ezzel a zseniális ötlettel sikerült jól  felbosszantani, és tiltakozó akciókra, lakossági fórumokra késztetni a kerület lakóit.

Elmúlt az olimpiai hagymáz, de nem múlt el a kísértés a Csepeli HÉV útvonalának, működésének megváltoztatására. Nem rég egy olyan  - valóban szép - új híd, a Galvani úti híd terve látott napvilágot, amit a csepeliek többsége a pokolba kíván, mert nem oldja meg a 21. kerület közlekedési zsúfoltságát. Az itt élők évtizedek óta pontosan tudják, hogy a nagy forgalom mérséklését az albertfalvai híd megépítése szolgálná. Nagyapákról unokákra maradt ez az óhaj, de eddig semmi sem lett belőle. Maradt viszont a kormány kedvenc szórakozása, a Csepeli HÉV átalakítása, és

elvezetése immár a Ráckevei HÉV-vel együtt. Az új híd és az áhított sportközpont látványterveinél szemet szúrt, hogy nincs feltüntetve a Csepeli HÉV nyomvonala...

Tegnap újra a reflektorfénybe került a szebb napokat látott és ma is nélkülözhetetlen Csepel HÉV. Az Inforádió Aréna című műsorában Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára beszélt a tervekről. Mit ad Isten?,  az interjúból kiderült: "A Kálvin térig vinné a csepeli HÉV-et a kormány". Eddig rendben is lenne a dolog, hiszen körülbelül kétszázhuszonötödször ígérik meg ezt a kerület  lakóinak. Bár megvalósítanák! Sajnos, eddig nem lett belőle semmi. A déli, a halászteleki, szigetszentmiklósi útvonal-hosszabbításról, amire szintén évtizedek óta nagy szükség volna, egy szót sem szól senki.

Az igazi csapást azonban a sínfelszedés jelentheti. Az interneten már ezzel a címmel jelent meg az információ: "Eltűnhetnek a sínek a Nemzeti Színház elől". Fürjes Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: azt szeretnék, ha a Művészetek Palotájánál eltűnnének a felszínről a vágányok. Állítólag föld alatti vezetéssel vinnék tovább a HÉV-et. Na hová és meddig? Hát persze, hogy a Kálvin térig. Ebből sajnos csak egy látszik megvalósíthatónak, nevezetesen az, hogy felszedik a síneket, aztán lesz, ami lesz. A csepeliek meg a Közvágóhídnál leszállhatnak a HÉV-ről, és kutyagolhatnak a 2-es villamoshoz, hogy beérjenek valahogy a Boráros térre. Kinek jó ez? Csepel fideszes kerületvezetőinek erről a tervről nincs véleménye? Mégis, ezt az egészet nem kellene véletlenül megbeszélni a csepeliekkel? 

anzágo és infostart.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr10014585120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása