CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nyolc éven át rossz döntéseket hozott egy ügyben a Németh-Borbély duó, helyettük most a csepeliek fizetnek

2019. február 05. 05:59 - csú

penzcsap-777.pngKözel 11 millióról döntött indoklás nélkül a polgármester? Már 100 millió forintot fizettetett ki a HUNÉP-nek, amiből még mindig nem ismert, hogy mennyi a tartozás és mennyi a késedelmi kamat. Mikor akar minderről elszámolni Borbély Lénárd?

A sumákolás idén is folytatódik az önkormányzatnál. A bizonyíték a legutóbbi képviselő-testületi ülés meghívójában szerepeltetett, „Tájékoztató az előző testületi ülés óta végzett munkáról (T-1)” című és számú dokumentumban olvasható. Ebben az illetékes ágazatvezető jelentette a testületnek, hogy a legutóbbi testületi ülés óta, polgármesteri intézkedésre, milyen kifizetések történtek.

(https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2019/01.29/T-1.pdf)  A felsorolt 16 intézkedés több mint 150 milliót kitevő összegéből egyre, a 213-as sorszámúra hívom fel az olvasók figyelmét: 10.845.000 forintot kellett kifizetni, a HUNÉP Universal Zrt.-nek, „peres eljárás kamatai” címen, az általános tartalék terhére.

Ez volt az első ügyek egyike, amellyel

az előző szocialista többségű önkormányzat vezetését és az akkori CSEVAK Zrt. korábbi vezérigazgatóját támadta meg a 2010 őszén hatalomra jutott fideszes csapat, élén Németh Szilárddal, az új polgármesterrel és az általa, rögtön az alakuló testületi ülésen, kinevezett új vezérigazgatóval, Werner Péterrel. Azonnal leállították az Ady Endre úti tízemeletes társasházak és az elefántos játszótér felújítását végző HUNÉP Zrt. által elvégzett munkák kifizetését, majd perre mentek. Hosszú pereskedés után, jogerősen elvesztették a pert, azonban nem voltak hajlandók fizetni. Sőt, 2014 szeptemberében jutalmat, prémiumot fizettek ki Wernernek, kinevezését öt évre meghosszabbították.

A folytatás már Borbély Lénárdra maradt, aki 2014. decemberében megjutalmazta, majd 2015. január 5-én, milliós végkielégítéssel kirúgta.

(https://csepeliek.blog.hu/2014/12/18/szorjak_a_penzt_uj_ceget_egyesuletet_hoznak_letre_emelik_a_cegvezetok_beret_csepel_fideszes_varosvez?fbclid=IwAR2I_lgM0lEl4dHQrO2gPfoHO5q1x-keI5H-NMQybVogZmGzwBL3X5aoeKs). Viszont ő sem fizetett, inkább folytatta a pert. Van ő olyan karakán, mint Németh Szilárd! A képviselő-testület a 243/2017.VIII.14.Kt. számú határozatában pedig arról döntött, hogy „az arra nyitva álló határidőn belül fellebbezést nyújt be.”

Másfél hónappal később, a szeptember 28-i képviselő-testület elé került költségvetési beszámolóból kiderült, hogy Borbély úr meghátrált, a testületi döntés ellenére fizetett. Saját hatáskörben, intézkedett a tartozás egy részének és kamatainak, 92 M Ft-nak a kifizetéséről (https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2017/09.28/T7_uj.pdf), amiről csak ezen az ülésen tájékoztatta, az okok ismertetése nélkül a testületet. A csepeliek.blog.hu, még a testületi ülés napján rá is kérdezett, hogy milyen határozat alapján, s miért nem hajtotta végre a testületi határozatot.

(https://csepeliek.blog.hu/2017/09/28/fogos_kerdesek_a_csepeli_gyermekfogaszatrol_egeszsegugyrol_az_eltitkolt_kiadasokrol_a_lefujt_beruhaz#more12904488) Választ azonban sem a blog szerkesztője, sem a testület nem kapott.

Most, lényegében ugyanez történt. Ezúttal közel 11 millióról döntött, indoklás nélkül, a polgármester, ezzel már 100 millió forintot fizettetett ki a HUNÉP-nak, amiből még mindig nem ismert, hogy mennyi a tartozás és mennyi a késedelmi kamat. Mikor akar minderről, testületi ülésen, elszámolni Borbély Lénárd? Mikor ismeri be, legalább a testület előtt, hogy nyolc éven át folyamatosan rossz döntéseket hoztak az ügyben, ami több mint 100 milliójába került az önkormányzatnak, végső soron a csepelieknek? Mikor hajlandó vizsgálatot indítani az ügy teljes feltárására, a felelősök,(tisztségviselők, vezérigazgató, jogászok) megnevezésére? Mikor hajlandó beperelni a felelősöket, a jelentős összeg visszaszerzése érdekében? Hogy fog erről elszámolni idén, a választás évében, választóinak? Vagy sumákol tovább?

vox

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5414606654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása