CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nyomozás "Csepel Önkormányzata Biztonsági Szolgálat" tagjai ellen csoportos garázdaság gyanúja miatt

2019. február 13. 05:25 - csú

hajlektalanok_ellen_biztonsagi_szolgalat_csepelen_1.PNGA 24.hu korábbi riportjában  megírta, egy háromfős csapat félelemkeltéssel, fenyegetéssel, sőt – több szemtanú és áldozat állítása szerint – fizikai erőszakkal igyekezett elűzni a hajléktalanokat Csepel belvárosából. A kommandósok a Karácsony Sándor utcai HÉV-megálló környékén végezték a tevékenységüket, és erről büszkén számoltak be lapunknak, azt rendkívül eredményesnek ítélve. Azt  mondták, egyik céljuk, hogy félelmet keltsenek a hajléktalanokban, ők pedig engedelmeskedjenek nekik. 

Mint értesültünk, a történtek miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság csoportos garázdaság vétségének gyanújával indított nyomozást, ismeretlen tettes ellen. A 24.hu értesülését a BRFK sajtóosztálya  megerősítette.

A háromfős különítmény vezetője – aki  Zoltánként mutatkozott be – azt állította, hogy munkáját a csepeli önkormányzat megbízásából végzi. A biztonságiak pólóján „Csepel Önkormányzata Biztonsági  Szolgálat” felirat volt látható. A dolog érdekessége, hogy ilyen néven bejegyzett szervezet nem létezik.

A 24.hu korábbi érdeklődéssére Takó Szabolcs, a csepeli önkormányzat sajtóreferense azt állította, hogy

a Karácsony Sándor utca környékének biztonsági feladatait a Prev-Info Kft. látja el az önkormányzattal kötött szerződés alapján, de atrocitásokról nincs tudomásuk. A lapunknak is megküldött közlemény szerint a hajléktalanok viselkedése már „elfogadhatatlan és tűrhetetlen” volt, így a rendőrség és a közterület -felügyelet mellett „a vagyonvédelem biztosításával” érte el az önkormányzat, „hogy rend legyen.”

Kérdésünkre a BRFK azt is közölte, hogy az ügy egyéb részleteiről a nyomozás érdekében egyelőre nem adnak tájékoztatást.

Balavány György (24.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1614616164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása