CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bontás közben politikai rohamot indított a fideszes városvezetés a szocialista képviselő ellen

2019. március 07. 05:25 - csú

dobak_pista_mogotte_takacs_monika.PNGDobák istván, a sétányok szocialista önkormányzati képviselője a Görgei iskola épületének bontásáról: "Bizonyára sok kérdés, észrevétel gond merülhet fel egy ilyen hatalmas munka során. Ezért kérem és ajánlom a körzet lakóinak, hogy a gyorsabb információáramlás érdekében, panasz, bejelentés, kérés, vélemény, gyors továbbítását vállalom az alábbi elérhetőségen: dobak.istvan@t-online.hu illetve 06 30 619 54 93 telefonszámon"

Egy napon, március 4-i keltezéssel két levelet postáztak Csillagtelepre, a sétányok lakóinak.  Tegnap szinte valamennyi célba ért. Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere hivatalos fejléces papíron és a neten, Dobák István, a terület szocialista önkormányzati  képviselője a világhálón írt a Csikó sétányon található, egykori Görgei Artúr Általános Iskola  évek óta húzódó bontásának megkezdéséről. Dobák István ezen kívül - ugyancsak a bontásról - még külön a polgármesternek és a jegyzőnek is küldött kérdéseket és javaslatokat tartalmazó levelet. 

Borbély Lénárd levele: 

"Tisztelt Sétányokon Lakók!
Ígéretemhez híven, ezen a héten elkezdődik a volt Görgey iskola bontása.

Az épület szakszerű bontása és elszállítása előreláthatólag 4 hónapon keresztül fog zajlani. Az elején a munkavégzés szinte észrevétlen lesz, mivel belülről kezdődik meg a bontás. Ezt követi majd a szerkezet elbontása és annak darálása, valamint elszállítása. Ez zajjal és megnövekedett forgalommal fog járni.

A törmelékanyagok elszállítása érdekében egy ideiglenes útszakasz kerül kialakításra a Csikó sétány irányába az Akácfa utca felé.

Miután rendeztük a területet, közösségi tervezés útján, az Önök bevonásával fogjuk eldönteni, hogy mi legyen a volt épület helyén.

Minden érintett lakos türelmét kérem a munkálatok ideje alatt! A bontást az itt élők érdekében hajtjuk végre!"

Dobák István ezt írta:

Tisztelt Csepeliek! Tisztelt sétányokon lakók!

Az elkövetkező napokban megkezdődik, sokunk számára várt Csikó sétányi iskola bontása és a bontott anyagok elszállítása. A rendkívül bonyolult munka, sok problémát és esetleges veszélyeket okozhat az itt élőknek. Várhatóan a munkálatok négy hónapot vesznek igénybe. Bizonyára sok kérdés, észrevétel gond merülhet fel egy ilyen hatalmas munka során. Ezért kérem és ajánlom a körzet lakóinak, hogy a gyorsabb információáramlás érdekében, panasz, bejelentés, kérés, vélemény, gyors továbbítását vállalom az alábbi elérhetőségen: dobak.istvan@t-online.hu illetve 06 30 619 54 93 telefonszámon.
A gondmentes cél elérése érdekében, türelmüket és együttműködésüket megköszönöm!

Dobák István önkormányzati képviselő, a körzet /3/ képviselője.

A  polgármesternek és a jegyzőnek szóló képviselői levelet a 21ora.hu kerületi hírportál így ismertette:

Tisztelt Polgármester úr! Tisztelt Jegyző úr!

Örömmel értesültem egy Facebook-posztról, de személyesen is kézbesítették számomra a polgármester levelét, ami a Csikó sétányi iskola bontásának kezdetéről szól. Sajnos számomra alapvető információkat nem kaptam meg

– kezdi a Borbély Lénárdnak és Szeles Gábornak címzett, a 21órához is eljuttatott levelét Dobák István. Az MSZP-s önkormányzati képviselő konkrét kérdéseket is megfogalmazott. Például arra kíváncsi, hogy

kikkel és mennyiért végezteti el az önkormányzat a munkálatokat, és hogy milyen biztonsági garanciákat adott a társaság a szakszerű bontásra? Milyen gyakorlatuk és referenciáik vannak az ilyen nagyarányú bontási tevékenységre?

Mint írja, a Sétányon  élők számára rendkívül fontos kérdés ez utóbbi a 70-es éveket jellemző építőipari anyaghasználat tükrében. Felkészültünk az esetleges veszélyes anyagok, például az azbesztlemezek, azbesztpor hatástalanítására? – kérdezi.

Dobák István szerint fontos tisztázni azt is, hogy miként kell elképzelni a hatalmas mennyiségű törmelék zúzását és elszállítását azon az ideiglenes útvonalon, amelyről a polgármesteri tájékoztatásban értesülhettek a csepeliek.

Itt akár be is fejezhetnénk a szikár tények ismertetését, azonban a sétányok lakói és a csepeli közélet ismerői - az ügy előzményei miatt - nem fognak meglepődni, ha közöljük: egyelőre hepiend nincs. A Szent Imre téri polgármesteri hivatal szócsövében, a csepel.hu - ban már harci riadót fújtak. Politikai rohamot indítottak a lakosságnak információt és segítséget nyújtó önkormányzati képviselő ellen. Nem hagyják, hogy béke legyen. Ha már kenyeret nem adnak a fideszes kerületvezetők a szocialista képviselőt választó körzetnek, akkor legalább  cirkuszt rendeznek.

anzágo

Forrás: Facebook, csepel.hu és 21.ora.hu

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7714674491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása