CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Eszi? Nem eszi? Nem kap mást! Menthetetlen hazugságok a Csepeli Hírmondótól önnek az ön pénzén

2019. március 18. 05:59 - csú

bl-eteti_a_csepelieket-777.pngBorbély Lénárd rákapcsolt az etetésre. Fizetett papagájkommandósai nem kesztyűs kézzel terjesztik a tömény hazugságokat

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) március 13-án megjelent 5. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket

A CSH újabb számában egyre nagyobb teret kapott a fideszes választási kampány: a sikerpropaganda és az ellenzék lejáratása lassan már a lap felét teszi ki. Mindezt önkormányzati pénzből, lehetőséget sem adva az ellenzéknek a megszólalásra. A vezetés is egyre inkább közvetlenül „veszi kézbe” a pártlap cikkeinek megírását, amit TK-nak, a polgármester közvetlen munkatársának a lapban megjelent írásai is bizonyítanak. Vajon kap-e érte, s mennyi fizetést a polgármesteri hivatal dolgozója?

Most sem jutott hely a közvéleményt hónapok óta foglalkoztató kérdésekre: miért nyomozott tavaly a polgármester egy ellenzéki képviselő ellen, vagy miért szavazott le a parlamentben a fideszes többségű gazdasági bizottság minden csepeli fejlesztést szorgalmazó javaslatot. Nem közölték, hogy Németh Szilárdnak hazugsága miatt bocsánatot kellett kérnie, hogy a nyár elején az Állami Számvevőszék a Csepeli Városkép Kft-t, a lap kiadóját és az Önkormányzatot is elmarasztalta a tájékoztatás egyoldalúsága miatt. Kimaradt az atlatszo.hu Csepeli Hírmondóval kapcsolatos oknyomozó írása, amely a lap több tízmilliós önkormányzati támogatását és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegeti.

Továbbra is hallgat a szerkesztőség az

elmúlt hetekben folytatott közvélemény-kutatásról, két munkatársuk kilépéséről. Miért? Az impresszumból kiderült az is, hogy egyik munkatársuk elhunyt – nevét ugyanis bekeretezve olvashattuk. Elképesztő szerkesztői hozzáállás, hogy a lapban egy sor sem jutott – megemlékezésül –, a lap munkatársának tisztességes búcsúztatására.

A CSH, a 2018.10.18-án megjelent száma óta nem közli a kerület többi kulturális intézményei műsorai mellett, a Csepeli Munkásotthon egyetlen programját sem. Vajon miért? Talán Németh Szilárd megtiltotta, mert nem lehetett az intézmény egyszemélyes kurátora vagy igazgatója?

Véleményünk a cikkekről:

1) Testületi ülés: Béremelésekről és fejlesztésekről szavaztak az önkormányzati

    képviselők

Lass úr írása, finoman szólva, eléggé elnagyoltra sikerült, pedig a február 28-i képviselő-testületi ülés ennél többet érdemelt volna. Nemcsak azért, mert a napirendek között egyoldalúan válogatva, nem egyszer erősen csúsztatva írt a történtekről, hanem azért is, mert kimaradt néhány fontos téma: a csepeli építési szabályzatról szóló rendelet módosításának kezdeményezése, a vagyonrendelet módosítása, a Csepeli Hírmondó terjesztésének a Csepeli Városgazda Zrt.- nek való átadása, a nem Magyarországon működő civil szervezetek, fideszes  célok mentén történő támogatása stb. Az sem érdektelen, hogy a költségvetésről írva, mellékesen megemlíti, hogy része az „ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetés”, holott ez nem volt testületi téma, nincs benne a rendeletben sem. Nem tárgyalta most a testület a bölcsődei férőhelyi létszám növelését, a társasházi kamarák ügyét, de a rendőrök nagyobb utcai jelenlétének önkormányzati támogatását sem.

Az sem található a cikkben, hogy az ellenzék kezdeményezte, hogy ne együtt szavazzanak a költségvetési rendeletről, meg az önkényesen vele összevont, egyébként ellenzéki támogatást is élvező kérdésekről, pl. a Görgei iskola bontásáról, a fejlesztések, felújítások kérdéséről, a csepeli óvónői pótlék bevezetéséről. Lass úr azt sem említi meg, hogy nem az ellenzék feladata a hatalmon lévők gazdaságpolitikai célkitűzéseit tartalmazó költségvetés támogatása, illetve, hogy a Fidesz csepeli képviselői sem szavazták meg soha a szocialisták által beterjesztett költségvetési rendeletet. Ami pedig „Csepel szégyenfoltját” illeti: kilenc év alatt jutottak el a bontásig, a Németh Szilárd által felajánlott 1 forint helyett végül több tízmilliót fizettek a romért, s valószínűleg ugyan annyit kell fizetni a bontásért is. Ezt azért nem kellene elhallgatni.

A testületi ülés kapcsán több írás jelent meg blogunkon, ezek közül az alábbiakat javasoljuk olvasóink figyelmébe:

https://csepeliek.blog.hu/2019/03/07/bontas_kozben_politikai_rohamot_inditott_a_fideszes_varosvezetes_a_szocialista_kepviselo_ellen     

https://csepeliek.blog.hu/2019/03/06/borbely_lenard_csutortokot_mondott_leszerepelt_a_csutortoki_kt-ulesen   

https://csepeliek.blog.hu/2019/03/09/nemcsak_torvenytelen_hanem_aljas_is_gondolatok_egy_csepeli_kt-ulesrol   

2) Megszegték ígéretüket a csepeli szocialisták

Takács Mónika március 7-én reagált a csepel.info-n megjelent cikkre, miszerint „Vacognak a gyerekek a Munkásotthonban.” Ebben a következőket írja:

„a fűtési szezon kezdete óta megszámolni sem tudom, hogy hány alkalommal voltak a Munkásotthonban a polgármester gyerekei. Ha mindaz igaz lenne, amit (a csepel.info-ban, szerkesztői megj.) leírtak, akkor felelőtlen szülő, hogy ideengedi őket?”

https://csepeliek.blog.hu/2019/03/08/gyerekeket_hasznal_fel_a_csepeli_fidesz_szocsove_a_munkasotthon_ellen

Ez tény, nem támadás a polgármester ellen. Nekünk viszont kérdésünk van Ábel úrhoz: tudjuk, az a feladata, hogy az ellenzék polgármesterjelöltjét mindenáron támadja, de nem kellene először saját portája előtt söpörni? Például válaszolni arra a kérdésre, hogy miért vont meg kilenc éve minden támogatást a fideszes helyi vezetés a Csepeli Munkásotthontól, miért állíttatta le állami támogatását, annak ellenére, hogy már az alapítói jogok is kezében vannak, sőt a felügyelőbizottságot is ők adják és kuratóriumba is kinevezhetnek egy delegáltat? Ábel úr, akinek vaj van a fején, ne menjen a napra, tartja a közmondás.

3) Dobák István MSZP-s képviselő sem támogatta a volt Görgey lebontását

Meg majdnem minden ellenzéki képviselő a költségvetés elfogadása ellen szavazott. Ugyanis nem a Görgeiről, hanem a költségvetési rendeletről kellett szavazni. Ezt pedig nem az ellenzék feladata megszavazni, hiszen a költségvetés mindig a hatalmon lévő gazdaságpolitikájának költségvetési keretek között „megfogalmazott” változata. Egyértelmű: Borbély direkt együtt tette fel szavazásra a költségvetési rendeletet és a Görgei iskola bontását, annak ellenére, hogy a Pénzügyi Bizottság is külön szavazott a két témáról. A választási érdek volt az első, még a törvénytelenség sem érdekelte a polgármestert. Törvénytelenség, hiszen a tavalyi és az idei költségvetési rendeletről úgy szavaztatott, hogy nem mellékelte, a helyi Szervezeti és Működési Szabályzat által előírt pénzügyi bizottsági álláspontot. Lásd még:

https://csepeliek.blog.hu/2019/03/07/bontas_kozben_politikai_rohamot_inditott_a_fideszes_varosvezetes_a_szocialista_kepviselo_ellen

Nem csak „mellékesen” jegyezzük meg, hogy Görgei Artúr „a forradalom melletti rokonszenvének kifejezéseként hagyta el nevében az y-t és e eszme mellett haláláig kitartott.” Ma már a Magyar helyesírási szabályzat is azt ajánlja, hogy „a család vagy a kiemelkedő történelmi személy által rögzített, korunkhoz legközelebb eső formát kell használni”. Görgei döntésének tiszteletben tartása tehát része a forradalom és szabadságharc célkitűzési elismerésének is.

TK cikke a csepel.hu-n névtelenül megjelent írást veszi át. Tehát ott még nem merte aláírni a nevét. Annyival kibővítette, hogy melléje szerkesztette a testületi ülés témával kapcsolatos szavazásának eredményét. Ez sem menti azonban a cikk egyéb hazugságait, amelyeket blogunk korábbi cikkében már cáfoltunk:

https://csepeliek.blog.hu/2019/03/11/hova_jutottunk_csepelen_a_fideszes_alpolgarmester_furja_a_fideszes_polgarmestert#more14679488   

4) Mindent meggátolni: ez lett a fővárosi ellenzék programja

Mármint TK szerint, aki írta a cikket. Kár, hogy egyetlen konkrét ténnyel sem támasztja alá állítását, miszerint az ellenzék semmit nem támogat a főváros és Csepel fejlesztési tervei közül. Arról nem is beszélve, hogy sem a szerző, sem a lap szerkesztősége nem kíváncsi az érintett pártok és a cikkben „idézett” személyeknek a fejlesztésekkel összefüggő, teljes körű véleményére, a szerző által sugalmazott állításokkal kapcsolatos esetleges észrevételükre. TK hazugságainak, csúsztatásainak részletes cáfolata helyett megjegyezzük: a szakma évtizedek óta a az albertfalvai híd megépítését, nem pedig a galvani hidat javasolja, sőt korábban a Borbély vezette csepeli fideszes többségű testület is ezt támogatta. Ja, hogy ezt valamiért elfelejtették? Talán még most is az olimpiai álomban élnek.

5) Új buszpályaudvar

Csak kérdésünk van: mikor tárgyalta a képviselő-testület a csepeli közlekedésben meghatározó Szent Imre téri buszvégállomás áthelyezését, mikor tárgyalják a végleges terveket, s mikor tartanak, a testületi ülést megelőzően, közmeghallgatást a témáról? Lehet, hogy Borbély úr nem mer kiállni és felvállalni a nyílt vitát a csepeli lakossággal?

6) Családosként Csepelen: kiemelt figyelem, többféle támogatás

Csepelen csodálatosan élnek a családok. Mindenük megvan, ha teljesen véletlenül, nincs akkor meg válogathatnak a segélyezési formák között. Valószínűleg ez a kánaáni helyzet okozza, hogy egyre nehezítik a segélyhez jutás feltételeit, ezért csökkentették 2010-hez képest több mint 70 százalékkal az ellátottak pénzbeli juttatásait, ami elképesztő mértékű pénzkivonást jelent a szociális rendszerből. Nem baj. A lényeg, hogy Borbély úrból hőst lehessen csinálni: már mindenről ő dönt Kész. Punktum. Nincs vita: 2019 őszéig minden bölcsőde- és óvodaudvart felújítanak. Egyébként tényleg mindenről Ő dönt. (A háttérben Németh Szilárd állítólag azért még fogja a kezét!) A fideszes frakció meg csak nyomja a gombot. Igaz, azt havi 355.253 forintért teszi.

7) Orbán: bevándorláspártiak megtámadtak minket a Néppártban

    A katona a tábori lelkészben az embert látja

    Felértékelődik a NATO szerepe

A lap Magyarország rovata ismét két oldalon terjeszti Orbán véleményét, népszerűsíti Németh Szilárdot. Csak néhány megjegyzés: A bevándorlásnak semmi köze az Európai Néppárt „támadásához”. Egyszerűen fogalmazva: már saját pártcsaládjának is elege van Orbánból, pártjából. Ezt nem lehet bevallani, ezért mindent meg kell tenni, hogy az emberek elhiggyék: mindez a bevándorlás ellenes magyarokról szól. Mert „nyomják Krahácsot”. Hazugság.

A tábori lelkészekről szóló hírt fotóval is illusztrálták. A kép aláírása: 25 éve alakult újjá a HM Tábori Lelkészi Szolgálat. A képen pedig ott feszít, az első sorban: Németh Szilárd. Nem is tudtuk, hogy immár tábori lelkész is lett belőle. Igaz, sokoldalú szakmai felkészültsége, hatalmas tudása, mindenre alkalmassá teszi.

A NATO szerepének felértékelődése, hazánk megvédése a migránsoktól, a civilizáció és a kultúra megőrzése, fenntartása, szépen hangzó, üres mondatok, Orbán, a Fidesz kampány lózungjai sorában. A kormányfő lengyelországi útja, az erről szóló tudósítás meg alkalmat adott a CSH-nak felmutatni: Németh Szilárd honvédelmi államtitkár is részt vett az eseményen. Hiába a Csepelen megbukott képviselő mindenhol ott van: avat, búcsúztat, felköszönt, koszorúz, részt vesz, elkísér – a Csepeli Hírmondó meg ezt nem hallgatja/hallgathatja el. Akkor is, ha ez senkit nem érdekel. Kampány volt, van és lesz. Kilenc éve ebben élünk. Őket meg ezért fizetik.

8) Megújulnak a csepeli iskolák

Kísértet járja be, no nem Európát, csak Csepelt. Borbély úr kísértete. A rövid írásból megtudtuk, hogy a polgármester körbejárja a csepeli iskolákat, felméri a helyzetet. Ami persze nem baj, ez is a feladata egy polgármesternek. Az már viszont nem tartozik feladatai körébe, hogy bemenjen a tantermekbe, s ígéretekkel árassza el a csepeli gyerekeket. Több szülő is jelezte, hogy a polgármester erre használja látogatásait. Polgármesterként az iskolákban kampányol, a gyermekeket is bevonva a választási küzdelembe. Már semmi sem számít?

További kimaradt események:

Február:

Március:

3.

81 éves korában elhunyt Koós János táncdalénekes, parodista-színész.

4.

Újra kivonult az ellenzék a parlamentből, a köztisztviselőket érintő rabszolgatörvény ellen tiltakoztak.
8.

A Nemzetközi Nőnap alakalmából az MSZP Csepeli Szervezete is virágot osztott: a Sétáló utcában egy-egy szál piros szegfűvel köszöntötték az arra járó asszonyokat, lányokat.

9.

Magabiztos győzelmet aratott a csepeli Astra női labdarúgócsapat Makón: 4-0-ra győzték le a makói Szent Mihály egyesület csapatát.

Nőnapi Rock & Roll party volt a Csepeli Munkásotthonban, a zenét a Shake & Roll együttes szolgáltatta.

12.

A Csepeli Munkásotthon Tamási Lajos Irodalmi Klubjában Dr. Boga Bálint tartott előadást, Az idősödés esztétikája címmel.

Mentőautó helyett mentőhelikopter landolt az SZTK hátsó bejárata előtti úton. A szemközti Plaza parkolóban sztrókot kapott férfihez a csepeli orvosi ügyelet hívott  mentőt, de állítólag nem volt mentő Csepelen. Végül egy félóra múlva megérkező mentő szállította el az illetőt.

85 éve született Moldova György  Kossuth-díjas író.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6714695756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása