Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

szeptember 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Kis-Duna, nagy titkolózás? Ki védi meg több tízezer ember otthonát?

2019.03.24. 05:16 csú

arviz-1_2.PNG"A  Ráckevei-Soroksári Duna-ág két zsilipje kapcsán többször fordultunk Önökhöz az elmúlt időszakban" - írja levelében Csizek Csaba, a Buckai Szövetség Egyesület elnöke. Szenvedélyes, aggódó sorait a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságnak címezte azért, hogy a civilszervezet tagjai személyesen tekinthessék meg a Kvassay és a tasi zsilip állapotát. A korábbi ígéretek ellenére az illetékesek eddig elzárkóztak a kérés teljesítése elől. Miként Csizek Csaba írja: "Kiváncsiak vagyunk arra, hogy erősödött e például a tassi zsilip az 1956 március 10-ei áttörése óta?!" A levél így folytatódik:

"A Ráckevei-Soroksári Duna-ág mentén, így a Csepel-szigeten is, ahogy Önök is nyilván tudják több százezer ember él! Nekik nagyon nem mindegy, hogy valóban biztonságban élnek vagy hamis a biztonsági érzet! Nekik nem mindegy, hogy az otthonuk veszélybe kerülhet-e avagy sem!

Mint Önök is tudják, több levelünk hatására legutoljára 2019 Február 11-én kelt levelükben, 2019 Március 22-ét a víz világnapját jelölték ki a megismerhetőségre! S mint talán Önök is tudják ezt a megismerhetőséget végül Március 21-én egy iktatott levelükbe mondták le a Kvassay zsilip 2019 május-júniusig, a Tassi zsilip 2020-ig tartó karbantartására tekintettel! Mindamellett, hogy egy kicsit furcsa, hogy 2019 Február 11-én nem voltak ezen ismeretek birtokába, s mi készültünk Március 22-re szeretnénk kijelenteni, hogy a zsilipek meglátogathatóságához 2019 Június 30-ig két különböző szombaton, de mindenképpen ragaszkodunk! Nem akarunk feltartani a munkájában, a karbantartásában senkit! Nem akarunk akadályok lenni! De szeretnénk ismeretet szerezni és szeretnénk megtudni a védrendszer és a zsilip mennyire felkészült!

A téma azért is érdekel különösen bennünket, mert 1956-ban a Kis-Dunai gát- és védrendszer Szigetszentmiklós és a Bucka esetében megvédett bennünket! Azóta azonban ezt a gát és védrendszert Szigetszentmiklós Önkormányzata kitermeltette, illetve nem szólt az új oda költözőknek, hogy az a homok és dombrendszer egy védrendszer része! Ami tehát akkor megvédett, ma már nincsen! Akkor a Kis-Duna mente nem volt beépülve! Ma a Kis-Duna Szigetszentmiklós esetében végig beépített! Hogyan alakul ennek tükrében a védelmi rendszer? Mi lesz akkor ha bekövetkezik az, ami soha ne következzen újra be?

Ki vagy mi védi meg több tíz, több százezer ember életét, otthonát és értékeit? Hogyan készültek fel erre?

Szigetszentmiklós, 2019. Március 22

Tisztelettel:

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök"

Forrás: az elnök blogja

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr714711569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.