CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért kell tengődnie a csepeli focinak, ha másnak határtalanul ömlik a pénz?

2019. március 26. 05:34 - csú

fradistak_a_beke_teren.jpgAz egykori  legendás Csepel SC pénzhiány miatt megkopott főbejárata gyakrabban mutatna ilyen képet, ha az utódja, a Csepel FC az állami pénzeszsákból legalább a töredékét kapná annak, mint amit a politikai szempontok alapján kiválasztottak kapnak

A 21ora.hu kerületi hírportál számolt be arról, hogy Takács Krisztián szerint a magyar foci nem a határon túlra telepített akadémiák révén fog feltámadni. Amíg a határon inneni értékeinket sem tudjuk megbecsülni, mit akarunk elérni a nagyvilágban? – kérdezi.

A Csepel SC 107 éves és négyszeres NB1-es bajnok. Utódja, a Csepel FC. Résztulajdonosa a kérdést annak a hírnek a kapcsán fogalmazta meg, hogy nyíltan kimondta az egyik erdélyi klub vezetője, hogy

a tízmilliárdokból támogatott határon túli akadémiák a felcsúti Puskás Akadémia céljait szolgálják.

Ez azért érdekes, mert a hivatalos kormányzati kommunikáció eddig kizárólag a külhoni magyarság nemzeti identitásának megerősítéséről meg hasonlókról szólt.

Takács Krisztián a Hírklikknek a székelyföldi hírt úgy kommentálta: amíg itthon olyan patinás egyesületek, mint például a 107 éves, korábbi négyszeres NB1-es bajnok Csepel csak tengődnek, addig a kormány olyan külföldön működő klubokra költi a milliárdokat, amik láthatóan nem a magyar, hanem a horvát, vagy éppen a szlovák sportot erősítik.

A csepeli klubtulajdonos szerint a magyar foci nem a határon túl épülő akadémiák kitömésétől fog feltámadni.

csepel_fc_szurkolok_1.jpg „Ha a határon inneni értékeinket sem tudjuk megbecsülni, mit akarunk elérni a nagyvilágban?” – tette fel a kérdést. Jelenleg összesen kilenc határon túli futballakadémiát támogat a kormány, az elmúlt két évben összesen 20 milliárd forintot költött a határon túli focira.

Forrás: 21ora.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3914709797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása