CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Takács Mónika: Beszámoló a csepeli képviselő-testület legutóbbi üléséről

2019. április 03. 05:43 - csú

takacs_monika_-777.pngTakács Mónika, a csepeli képviselő-testület szocialista frakciójának tagja

Köszöntéssel kezdtük a csütörtök délutánt. Szilágyi Zsanett a XV. Speciális Olimpián két arany és egy ezüst érmet szerzett. Hatalmas öröm, gratulálok Zsanettnek és felkészítőjének! A 17.00 órára meghirdetett ülés 16 napirendi ponttal kezdődött meg, melyből két előterjesztés sürgősséggel került elénk. A nyílt ülés 14 anyagának első pontjaként rendeletet alkottunk a védőoltások támogatásáról. Természetesen megszavaztam. Ezután módosításra került a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló rendelet, amiben az intézményi térítési díjak változtak. Három esetben csökkenést tapasztaltam (1. házi segítségnyújtás, szociális segítés, személyi gondozás; 2. időskorúak nappali ellátása; 3. bölcsődei ellátás keretében nyújtott gyermekgondozás), ezért megkérdeztem, hogy a díjak csökkentésével az ellátás színvonalában keletkezik-e visszaesés, ugyanis az infláció miatt nehezen érthető, hogy mitől kerülnek az önkormányzatnak ezek a szociális feladatok most kevesebbe. Nagyné Kovács Mária intézményvezető elmondta, hogy speciális számítási módszerrel számolják ki a díjakat és biztosított arról, hogy

az ellátás színvonala egyre emelkedik. Igen. Harmadik pontként a tankerületi központ intézményeinek átszervezését kellett véleményeznünk, sajnos erre nagyon kevés idő állt rendelkezésre, így felelősen csak tartózkodni tudtam. Aztán egy technikai jellegű előterjesztés következett, majd megszavaztuk a 2019. 04. 13-i Családi Fitnesz Naphoz az ingyenes teremhasználatot. Döntöttünk, az első világháború emlékműveinek rendezésére kiírt pályázaton való indulásról, támogatások nyújtásáról, így a nyugdíjasok 1000 db sóterápium bérletet igényelhetnek. 21 igen szavazattal fogadtuk el a csepeli gyermekek Nyári Élménytáborban való részvételének támogatását. Ezután egy sürgősségi előterjesztés következett, szemészeti feladat-ellátáshoz kapcsolódó bérleti szerződések megkötéséről. Itt álljunk meg egy pillanatra. 2017. szeptember 28-i testületi ülésen ugyanis volt egy anyag, aminek a polgármester és a főigazgató főorvos volt az előterjesztője. Ebben leírták, hogy a Csillagtelepi Szolgáltató Kft-nek 2017. november 28-án lejár a bérleti szerződése, ezért az önkormányzat a szemészeti feladatok ellátására Csillagtelepen, más céggel kíván szerződni . Az eljárási mód, akkor kavart egy kis vihart, majd a következmények hidegzuhanyként a lakosságra zúdultak. Ugyanis a szemészetnek a Vénusz utcai rendelőből ki kellett költöznie, míg új szolgáltató nem érkezett a helyére. A megszokott orvosaikhoz vizsgálatokra, ettől kezdve a Bajcsy-Zsilinszky és az Árpád u. sarkán álló szolgáltatóházba érkezhettek a betegek, aminek a megközelítése igen körülményes és a szűkös váró sem szolgálja a betegek érdekeit. Felháborító módon, majdnem másfél évre meggondolatlanul, a lakossági igényekkel és érdekekkel szemben, kitették a szemészetet a megszokott, 20 éve jól működő közegéből. Most végre visszamehetnek, választási évet írunk. Ezután a nemzetiségi önkormányzatok 2019. évi pályázati támogatásáról szavaztunk, egyhangúlag. 12. pontként, a 2018. évi ellenőrzési jelentés következett. A napirendhez annyi hozzáfűznivalóm van, hogy lassan 10 éve nincs az önkormányzatnak megfelelő létszámú belső-ellenőrzési csoportja. 1 fő külsős megbízott látja el a feladatot, a jelentésben le is írja, hogy szükség lenne feltölteni a létszámkeretet (3 fő) az átfogóbb és mindenre kiterjedő ellenőrzés érdekében. A jegyző válasza minden alkalommal az, hogy nem találnak minden elvárásnak megfelelő jelentkező. Frakciónk évek óta elfogadhatatlannak tartja a belső ellenőrzés helyzetét. 
13. napirendnél néhai Fráter Bélát, Csepel Díszpolgárát az önkormányzat saját halottjává nyilvánította. Nyugodjon békében!
Végül a határozatok végrehajtásáról szóló beszámoló maradt, amit rendszerint nem fogadok el.
Végére értünk, ezután kezdődött a zárt ülés.

 

Forrás: Takács Mónika Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6714734689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása