CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ezek mindenkitől félnek, még azoktól is, akik rég meghaltak

2019. április 04. 04:24 - csú

Így számol le a múlttal a köztévé – miközben még a képünkbe is hazudikhofi-idezet_a_gerinctelensegrol_2.jpgHofi Gézát sem tudja elviselni az Orbán-féle köztévé. Rettegnek a szellemétől, ezért sok más magyar klasszikussal, legendás színésszel, tudóssal, riporterrel, énekessel együtt eltüntetik az M3-as TV-csatornát

Néhány sportközvetítést leszámítva valószínűleg az M3 csatorna volt a köztévé a legsikeresebb csatornája. Az archívum mélyéről előkotort felvételeket boldog-boldogtalan élvezhette, ha másért nem, legalábbis a retró jegyében.

Ezeknek a műsoroknak a zöme csak a maga idejében (vagy még akkor sem) volt vállalható produkció, a mostani közönséget minden bizonnyal az vonzhatta e fekete-fehér a nosztalgia irányába, hogy még a legszánalmasabb korabeli műsorszámok is ezerszer hitelesebbnek tűntek, mint az a hazugságözön és kormánypropaganda, amivel a jelenlegi köztévét azonosíthatjuk.

 

Az M3 azért tudott népszerű lenni, mert nem a korabeli híradókat és egyéb politikai műsorokat adta, hanem azokat a sokak által kedvelt produkciókat, amelyeket legendás  színészek, énekesek, humoristák tettek felejthetetlenné.

Nos, úgy tűnik, hogy a köztévénél az efféle figuráktól is elkezdtek rettegni. Mással nem magyarázható, hogy május 1-től már nem szerepel a csatornakiosztásokban az M3 csatorna,

az egyik szolgáltató pedig ki is emelte, hogy „megszűnés miatt”.

A hírt elsőként közlő DTV News meg is kereste az MTVA sajtóirodáját, és hivatalos állásfoglalást kért, de választ azóta sem kaptak.

Viszont megjelent egy MTI közlemény, mely szerint „tovább erősödik

 

a szabad, személyre szabott műsorválasztás

lehetősége azzal, hogy a közmédia klasszikus tartalmait sugárzó csatornáját, az M3-at május elsejétől az m3.hu honlapon ingyenesen lehet elérni”.

Azt is írják a közleményben, hogy „a közszolgálati média küldetése a kulturális értékteremtés és értékőrzés”, illetve a „feladatai közé tartozik, hogy társadalmi és kulturális értelemben a lehető legátfogóbb médiaszolgáltatást nyújtsa”, azt pedig külön kiemelték: „a technikai újításnak köszönhetően a néző maga állíthatja össze az általa érdekesnek tartott tartalmakat”, ugyanis „az a cél, hogy a nézőket segítsék a szabad műsorszerkesztésben és a választásban”.

Noha szép szavaktól hemzseg az MTVA közleménye,

az nem derül ki a szövegből,

hogy mi lesz az M3 sorsa tévécsatornaként, de mivel nem cáfolják a DTV News értesülését, azt kell gondolnunk, hogy május 1-vel lehúzzák a rolót. És ha ez történik, az nemcsak a gyávaság csimborasszója lesz, de a nézők – különösen az internetet nem használó idős nézők, tehát a legfőbb célcsoport – arcul köpése is, amit ráadásul úgy csomagolnak, mintha valami kulturális hőstettet hajtanának végre.

De ne legyenek kétségeink. Ez kizárólag annak a jele, hogy mennyire félnek. Mindenkitől, akit nem tudnak ellenőrizni, fenyegetni, megfélemlíteni. Márpedig a 30-40-50 éves felvételek szereplőit nem tudják, úgyhogy inkább eltüntetik őket.

Magyar Narancs

Rorrás: mancs.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1514730645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása