CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kigyúrt, fekete bőrdzsekis srác listázta a csepeli családokat

2019. április 27. 05:16 - csú

megfigyeles_listazas.PNGOlvasói jelzés alapján a 21ora.hu kerületi hírportál hívta fel a figyelmet   a Csepeli vagyok nevű Facebook-közösség  bejegyzésére, amiben az egyik csoporttag  arról ír, hogy egy kigyúrt, fekete bőrdzsekis srác csöngetett be az olvasóhoz és kérte, hogy írja alá a Fideszt támogató ívet. Erre ő nemet mondott, de a srác regisztrálni kezdte az emeleti és ajtószámot.

A történeti hűség kedvéért a 21ora.hu részletesen is ismertette az egyébként zárt csoportban megosztott sztorit:

“Most csöngettek és egy kigyúrt, fekete bőrdzsekis srác kérte, hogy írjam alá a támogató ívet a Fidesz részére. Mikor nemet mondtam, lejegyzetelte az emelet-ajtó számot… Ezt most azért, hogy ne jöjjenek többet, mint indokként mondta (ha aláírom sem kellene jönni többet), vagy kezdjek összeesküvés elméleteket gyártani?”

A 21óra összeesküvés-elméletek gyártásában nem mozog otthonosan, azonban úgy gondolta, a poszt alá érkező hozzászólások közül az alábbiakat érdemes kiemelni:

“Nálunk is járt … Ugyanezt csinálta…”

“Nálunk is járt, már sokadszor próbálkozott, érdekes hogy a szomszéd szólt, hogy kigyúrt srác mászkált itt érdeklődott hogy mikor vagyunk itthon, és inkább szólt, mert nem volt ismerős neki.”

“Nyugi, nincs összeesküvés elmélet. Azért írta le, hogy ne zaklasson többet.”

Ez utóbbival kapcsolatban annyit jegyeznénk meg, hogy összeesküvés-elmélet lehet hogy nincs, az ilyen típusú, úgynevezett negatív listázás ugyanakkor szinte bizonyosan törvénytelen, ugyanis bármilyen magánszemélyről a pártok csak az ő beleegyezésével tárolhatnak adatokat. Mindenesetre érdekes, ha igaz, hogy bő öt héttel a május végi európai parlamenti választás előtt több csepeli számolt be arról, hogy ismeretlenek csengetnek be hozzájuk a Fidesz nevében gyűjtve a támogató aláírásokat, és az aláírás megtagadása után jegyzetelnek, írogatnak, feljegyeznek róluk.

Nem kevésbé érdekes az a felvétel sem, amit szűk egy hete a Momentum hozott nyilvánosságra. A  rejtett kamerás felvétel arról tanúskodik, hogy a fideszes aktivisták valótlanul azt állítják, hogy az EP-ajánlóíveket íratják alá, holott már a Kubatov-listára kérik el a személyes adataikat a választóknak. Az adatvédelmi tájékoztatót is csak a lebukás után adják oda a felvételt készítő fiatalembernek.

Forrás: 21ora.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5414777428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2019.04.28. 08:43:28

ilyen volt már 4 éve meg azelőtt és mindig is lesz
süti beállítások módosítása