CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki fog fürdeni és ki fog befürdeni ezen a nyáron a Csepeli strandon?

2019. június 05. 05:43 - csú

csepeli_strand_2019-06-01-_felturva_levonult_a_kivitelezo.PNGTegnap a Csepel Újság Facebook oldalon Csepel polgármesterének a Csepeli strand áldatlan állapotával kapcsolatos magyarázkodását közöltük. Borbély Lénárd a saját facebook oldalán többek között ezt írta:

A mai nappal a strand fejlesztését végző cég érthetetlen módon levonult a strand területéről. Eddig is folyamatos csúszásban dolgoztak, most azonban egyértelmű, hogy nem kívánják befejezni a megkezdett munkát. Azonban a munkát folytatni fogjuk és megépítjük mi magunk!....Valószínűleg a nyári szezon alatt a nyitvatartás mellett várható elkerített munkaterület, amely kellemetlenségekkel járhat. Ezért javasolni fogom, hogy erre a nyárra kivételesen bevezessünk egy nagyon alacsony összegű belépő díjat a csepelieknek.

A 21ora.hu című kerületi hírportál így reflektált a polgármesteri bejelentésre:

Május 31-éig kellett volna végeznie a Csepeli Strandfürdő felújításának III. ütemével az önkormányzat által megbízott vállalkozónak. De ahelyett, hogy készre jelentette volna a munkálatokat, váratlanul (?) levonult a helyszínről.

Borbély Lénárd polgármester jelentette ezt be a hétvégén a Facebook-oldalán, a konkrét okokról hallgatva, viszont azt ígérve, a nyári kánikulára kész lesz a strand.

A Csepeli Strandfürdő felújításának második üteme az elavult épületek lebontásából állt. Ezzel simán végeztek is. A III: ütem tervezését és kivitelezését az INTECH Installációs Technológia Szerelő és Szolgáltató Kft. nyerte közbeszerzésen. A cégnek 348 millió forintból kellett volna

elvileg új öltőzőket és új fogadóépületet felhúznia, a tervek közt szerepelt még akadálymentesített öltözők, illetve mozgássérült WC felhúzása és az új fogadóépületben iroda is helyet kapna.

Az eredeti megállapodás szerint május 31-éig kellett volna a munkákkal elkészülni. Ám ahogy a 21óra először április közepén, majd május végén is jelezte, nyoma sincs annak, hogy időre, vagy legalább az idei strandidő beköszöntére elkészülne a beruházás. Június elsején Borbély Lénárd egy felindultnak és több szempontból zavarosnak is tűnő Facebook-posztban be is vallotta, hogy baj van.

A cég ugyanis nem elkészült, hanem levonult a munkaterületről.

A fideszes kerületvezető azzal próbálja hűteni a kedélyeket, hogy legalább az önkormányzat nem fizetett eddig egy fillért sem az általuk leszerződtetett vállallkozónak, a munkák pedig folytatódnak állítólag az önkormányzat munkatársaival és még a kánikula beállta előtt újranyit a strand.

Lássuk, mi a probléma a polgármester felháborodott nyilatkozatával.

Kezdjük azzal, mielőtt még kárörömmel meg hasonlókkal vádolnának, hogy a céget nem mi, hanem ők, pontosabban az önkormányzat városgazda cége bízta meg a munkával. Ennek ellenére egy pici kis félmondatot sem találtunk a polgármester úr posztjában, ami legalább gesztusszinten jelezte volna, hogy vállalja a felelősséget az elbaltázott beruházásért.

csepeli_strand-2019-junius.PNGMásodszor,  a fideszes vezetés szerint eddig a munkálatok 30-40 százaléka, vagyis körülbelül a harmada készült el. A munkára három hónapot szántak, vagyis ha kábé a harmada van meg, akkor – szigorúan parasztlogikával számolva -még két hónap lehet hátra a nyitásig, és talán augusztusban már csobbanhatnak is a csepeleiek a megújult kiszolgáló helyiségekkel felturbózott strandon.

Harmadszor. Borbély Lénárd szerint kényelmetlenségekre az újranyitás után is számíthatnak a látogatók, például elkerígtett részekre. Éppen ezért erre a szezonra alacsonyabb lesz a belépő. Szuper.

Már csak az a kérdés, miért vonult le a vállalkozó, ki fogja befejezni a munkákat, és mindez mennyi pluszpénzébe kerül majd a csepelieknek?

Negyedszer. Kivitelezői körökből származó információink szerint nemigen fordul elő, hogy egy vállalkozó “csak úgy”, váratlanul levonul egy munkaterületről. Annak valami alapos okának kell lenni, például, hogy jelentős elmaradások vannak a kifizetésekkel, vagy a különböző engedélybeszerzésekkel, ami már olyan szinten akadályozza a munkát, hogy jobban megéri levonulni, mint kint tartani a munkásokat. Akárhogy is, ez ügyben a polgármester tartozik még egy magyarázattal.

Végül, továbbra is talány, miért pont a tavasszal vágott bele az önkormányzat az utóbbi évek sokadik strandfelújításába.  Nem nagyon tudunk másra gondolni, mint arra, hogy valamiféle látványos átadóünnepség keretében az önkormányzati választási kampány részeként tervezték átadni a csepelieknek. Nos, ha ez volt a terv, akkor ez a fagyi alaposan visszanyalt, ha lehet még komolyabban, mint a legutóbbi befürdésük.

Forrás: 21ora.hu

Fotók: Facebook/Borbély Lénárd

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6114878958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.06.05. 06:06:45

Madarat tolláról, embert barátjáról! Borbély úr ne etesse már a csepeli lakosságot azzal, hogy a kivitelező nem az Ön vagy Németh Szilárd embere! Az hogy Önöknek elszámolási vitái vannak egymással, azt mutatja, sem Önöknek nincs fogalma a szerződéskötésről vagy a kivitelezőnek a kivitelezésről! Itt valami szörnyen bűzlik! Miért kellene Önre szavaznia ősszel a csepeli lakosságnak? Hogy még több elrontott beruházásban kelljen pereskedni a kivitelezőkkel? Vegye ki az egyik pavilont a Szent Imre téren, s nyisson zöldségboltot! Az ingyen krumpliosztás megy Önnek, lehet hogy pénzért is menne!
süti beállítások módosítása