Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

szeptember 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Dobák István beszámolója egy csepeli botrány különös hátteréről

2019.06.26. 05:55 csú

csepeli_strand_a_csepel_hu-tol_2019-06-20-i_allapot.PNGEzt már nem tudták eltusolni, letagadni. Inkább megmagyaráznák, de csak magyarázkodás lett belőle. Látkép a Csepeli strandról 2019 júniusának második felében fürdőzők nélkül, nagy felfordulással a forróságban

Késve és botrányosan kezdődött és folytatódott  a strand helyzete miatt összehívott legutóbbi, június 13-i rendkívüli testületi ülés. Azt gondoltuk legalább egy meghívót kapunk, ha anyagot nem is a napirendek felsorolásával. A nagy „igyekezetben”, most mindez elmaradt. A polgármester, hogy egy kis színt is vigyen az ülés színtelenségébe rögtön megtoldotta két "elképesztően sürgős" és rendkívüli ülésre méltó, várakozást nem tűrő anyaggal. A kedves olvasó nem hiszi el úgyse, hogy miről? 

A 88. sz. előterjesztés, előterjesztő: Borbély Lénárd 
Tisztelt Képviselő Testület!
„A 2014-2019.-es önkormányzati ciklus végéhez érve, szokásainknak megfelelően javaslom, hogy számoljunk be és tájékoztassuk a lakosságot az elvégzett munkánkról.” /Borbély Lénárd polgármester/
 

Most ne tessék várni tőlem, hogy galád módon nem akarom folytatni az írásmű ismertetését; ez a teljes anyag, az egész betűhív idemásolása.

A másik a 89. sz. előterjesztés mi tagadás egy kicsit hosszabb volt, két teljes mondatból áll. Hideg zuhanyként ért bennünket, hogy erre a háromperces olvasásra polgármesterünk szerény „követelésünk” miatt, egy teljes órát adott a két "monumentális" írásmű elolvasására. Úgy gondolom, nem azért, mert a két placebo előterjesztés, amit az ülés előtt két órával raktak fel az önkormányzati honlapra, mert átrághatatlan és feldolgozhatatlan, hanem azért, mert a strand előterjesztés „testületi koreográfiája” még nem volt elég gördülékeny.

Az egy órás olvasási szünet /próba/ után, este negyed nyolckor már minden rendben, és ekkor biztos kézzel fogtunk hozzá az előterjesztések tárgyalásához. Szenteczky János frakcióvezetőnk ismertette az előterjesztés szóbeli kiegészítését logikus, pontos, és tényszerű felvezetéssel amilyen információnk számunkra elérhetőek voltak.

A polgármester azonnal elébe ment mindennek, hisz kerek perec kijelentette, hogy nem tartja politikai ügynek és nem engedi, hogy kampányüggyé váljon a strand ügye. Csak kérdezem, hogy egy pártok képviselőiből álló, politikai testület nem politikai ügyeket tárgyal? Vagy a csepeli polgárok most politikai vagy kampányügynek tartják majd, hogy a strand zárva van?

A polgármester javaslatára kérdések helyett Werner Pétert hallgattuk meg, aki személyes megbízottja volt, a polgármesternek szinte mindenben felügyelte a strand felújítását. Elmondta, hogy decemberi szerződéskötés után januárban átadták a terepet a nyertes vállalkozónak, akit három ajánlattevőből választottak, választott ki. Műszaki ellenőrök beszámolója szerint, akik június 2-án voltak a helyszínen, nem tudtak megállapítani a 40 %-os készültséget. Megbízott önkormányzati jogász Sándor Tamás gyorsan bejelentette, hogy ő nem közszereplő és ő sem képi sem hangfelvétel közléséhez nem járul hozzá, erre nem ad engedélyt. Nyilvános ülésen ezt kérni számomra értelmezhetetlen, mert én ilyennel még nem találkoztam. Kérdésre jegyző úrtól megtudtuk, hogy az „ügyvédünk” kérése teljesen megalapozott, mert Ő nem közszereplő. No, nem baj!?

Akkor próbálom az olvasók számára leírni az önök adóforintjából közpénzen fenntartott „ügyvédünk” alakját. Képzeljünk el egy magas, vékony, karcsúsított öltönyben lévő nyakkendős fiatalembert, szépen megnyírt hajjal, mintha skatulyából húzták volna ki. Talán a nyakkendője öt centiméterrel hosszabb és az az övéig ért volna, szinte tökéletes példája a közmédiában látott ügyvédeknek.

Aminek okán ezt leírtam, hogy ez a nem közszereplő, bal kezét zsebre dugva magyarázta, hogy mit és hogyan értelmezzünk, na, ilyet sem láttam még testületi ülésen, bár emlékeim szerint ügyvéd úr előszeretettel beszélt az „üvegzsebről”, ezért nem vehette észre.? Szerinte 28-30 %-os volt a készültség, felvetődik bennem a kérdés, még egyszer, hogy nem Werner Péter hibázott, mint „strandfelügyelő”, hogy nem sokkal előbb, kellő időben jelezte a vezetésnek a tarthatatlan helyzetet és a betarthatatlan határidőt.

A polgármester elvágta a gordiuszi csomót, a szokásos Fideszes észveszejtő fordulatsorral, amit mindig az adott helyzetnek megfelelően „megénekelnek”nagyban és kicsiben is. Ez mindig arról szól, döntsük el, hogy hova állunk, a csepeliek oldalára állunk vagy egy olyan vállalkozás oldalára, aki ilyen helyzetbe hozta a csepelieket. A lakosság számtalan figyelmeztető jelzése ellenére a megrendelő a Városgazda, Werner Péter megbízott főfelelőse nem látta, hogy a strand határidőre nem készülhet el, megvalósíthatatlan!

Nem visszaélve az olvasók türelmével, nem idézve a polgármester részéről mondott politikai megjegyzéseit az ellenzéki lehetséges polgármester jelöltekről és Ábel Attila 2010 előttről szóló igaztalan hablatyolását. Sajnos a képviselő testület októberig meglévő Fideszes többségüket kihasználva, leszavazta a bizottság létrehozásáról szóló ellenzéki előterjesztést, ami szerintünk eredményesen, és elfogulatlanul megtalálta volna az igazi felelősöket.

Dobák István önkormányzati képviselő

Forrás: Dobák István Facebook oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2914904456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.