CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel polgármestere nem vegyül a nép közé, ő kamu-kérdésekkel konzultál elfolyó milliókért

2019. július 01. 05:55 - csú

penzcsap-333-cimerrel.pngA szakmai követelményektől messze álló konzultációs kérdések összeállítása teljességgel alkalmatlan a lakosság valódi véleményének megismerésére, eklatáns bizonyítéka viszont a választópolgárok lenézésének.

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) június 26-án megjelent 15. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

Kamu konzultáció nyolc oldalon, ellenzék ekézése két oldalon. A többi a szokásos, iskola, kultura, sport, és négy oldal reklám, illetve rendezvényi tájékoztató. Más semmi. Mintha Csepelen megállt volna az élet.Most sincs szó a csepeli HÉV-ről, az újabb hírekről, miszerint lehet, hogy mégis  villamos lesz belőle, sőt tovább csúszik a fejlesztése, vagy a Gubacsi híd felújításáról.

A CSH most sem közölte az Állami Számvevőszék, a Fővárosi Választási Bizottság a lap tulajdonosát és kiadóját érintő elmarasztalásait, nem reagált a több tízmilliós önkormányzati támogatás és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegető írásokra. Nincs helye a közvéleményt hónapok óta foglalkoztató kérdéseknek, például, hogy csökken a kerületi lakosság száma, romlanak a megélhetési viszonyok, nőnek a kerület közlekedési, környezetvédelmi gondjai, csökken a Kis-Duna-parti zöldövezet. 

Véleményünk a cikkekről:

1) Közösen Csepelért! 3. Csepeli Konzultáció

A címoldallal együtt a Csepeli Hírmondó egyharmada az önkormányzati választási kampány jegyében készült. Mint ismeretes a csepeli ellenzék elérte, hogy a csepeli strand körüli botrány okainak kivizsgálása érdekében június 13-án rendkívüli ülést tartson a képviselő-testület. Az ülést azonban a fideszes vezetés „meghekkelte”, két féloldalas, semmitmondó, de az előttünk álló önkormányzati kampány miatt a Fidesznek, illetve a polgármester kampányának fontos feltételét képező két javaslattal. Borbély úr égetően szükségesnek érezte ugyanis, hogy a testülettel hagyassa jóvá, hogy tájékoztathassa a lakosságot az önkormányzati munkáról, sőt még konzultálhasson is a néppel, „a nép közé vegyülés” helyett, 3. Csepeli Konzultáció címen. A tájékoztatás egyébként törvényi kötelessége, folyamatos, nem csak kampányfeladata. Nem kell hozzá testületi jóváhagyás, a konzultáció pedig a lakosság véleményének megismerését célzó egyik eszköz, arra, hogy megismerje az emberek véleményét, amit egyébként illene ismernie. Ha ezekben a kérdésekben valóban nem ismeri a lakossági véleményeket, akkor alkalmatlan polgármesternek, ha pedig ismeri, akkor felelőtlenül gazdálkodik a rábízott milliárdokkal. Ráadásul a kérdőív pontosan az orbáni kommunikációs és konzultációs gyakorlatot követi, mintha a központi kampánystáb állította volna össze. A testület  fideszes többsége meg áldását adta az egészre, sőt szabad kezet adott(!) a felhasználható pénzügyi keret nagyságában is, amikor nem határozta meg a tájékoztatásra és a konzultációra fordítható milliók felső határát. Pénz tehát van, annyi, amennyit a polgármester akar, csak nyerjen az őszi választásokon. 

Láss csodát, a testületi döntés után, pár nap alatt, már el is készült a CSH nyolcoldalas konzultációs kérdőíve, amely egyébként propagandakiadvány formájában is megjelent már, valószínűleg több millió forintért. Az egész szerintünk teljesen értelmetlen, de mivel drága, jól lehet vele szórni a milliókat, s várhatóan a fideszes szavazótábor meg eszi, mert tisztára olyan, mintha a Viktor csinálta volna. Tényleg. Minden kérdés előtt egy pozitív állítás (egyébként is „Csepel sikerre hangolva”) hogy micsoda eredményeink és csak eredményeink, vannak a témában. Ugye folytassuk?! Igen vagy nem?! Vagy van aki azt mondaná, hogy ne folytatódjék a kerületi földutak felszámolása, vagy a nyugdíjasok támogatása, a szociális támogatások rendszere, a családok támogatása, az egészségügyi szakrendelések folyamatos, igényeknek való átszervezése? A nagyszerű sikersztori? Amelyekre minden fideszes szavazópolgár biztosan igennel fog voksolni?! Aki pedig a nemet ikszelné be, mert nem ért egyet a sikerpropagandával, saját példái mindennek ellentmondanak, az biztosan sorosista, vagy balliberális ellenzéki, aki a migránsokkal barátkozik, meg 15 ezer migránst akar Csepelre betelepíteni. 

A hozzáértő szakemberek szerint a szakmai követelményektől messze álló konzultációs kérdések összeállítása teljességgel alkalmatlan a lakosság valódi véleményének megismerésére, eklatáns bizonyítéka viszont a választópolgárok lenézésének. Vajon ezt akarta a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület, amikor kezdeményezte a konzultációt? Vajon az egyesület tagjai is ennyire lenézik a csepeli választókat? Vagy csak teljesítettek egy kérést: felvállalták a konzultáció kezdeményezését? Vajon vállalják az „eredményét” is? Valóban   „jelentős állomás” lehet a közös gondolkodásban egy ilyen konzultáció? Mi nem hisszük. Szerintünk csak kirakatpolitika, önfényezés az egész. Igaz, költségei nem érik el az orbáni konzultációk 2018 előtti átlag 1,7 milliárdos összegét, de a ráfordított milliók értelmesebb célokra is elkölthetők lettek volna. Viszont tökéletesen alkalmas a helyi Kubatov lista frissítésére.

2) Hiába nem dolgoztak, jár nekik a fizetés

    Gyűlöletkeltés és képtelen ígéretek a kampányban

Még messze vagyunk a hivatalos kampánytól, a CSH és gazdái, az önkormányzat vezetői, az illetékes alpolgármester viszont, eddigi szokásukhoz híven, már hónapok óta kampányolnak, megszólalási lehetőséget sem biztosítva, kritizálják az ellenzéki pártokat. Csak egy megjegyzésünk van az ellenzéki képviselők távolmaradását szóvá tevő cikkel kapcsolatban. Az említett időszakban 69 alkalommal ülésezett a testület, a tervezett 47 helyett, ezen belül 27 alkalommal tartottak rendkívüli ülést (~40%), a tervezettől eltérő, más időpontban összehívott

ülésekről, a rendkívül sok sürgősséggel, nem egyszer a helyszínen kiosztott javaslatokról, a munkatervekben jóváhagyott napirendek többszörösének előterjesztéséről nem is beszélve. Szó sincs tehát valóban tervezett, végiggondolt munkáról, a Borbély úr vezette testületre nem jellemző a tervszerűség. A testületi üléseken tapasztalható hatalmi arroganciáról, az ellenzék folyamatos lejáratásáról is hosszasan lehetne példálózni. Lehet, hogy azon kellene csodálkozni, hogy az ellenzékiek, akik többségében nem nyugdíjasok, ilyen komolyan veszik a testületi ülést, rendszeresen hozzászólnak, míg a fideszes többség gyakorlatilag meg sem szólal a képviselő-testület ülésein. Nem kellene tehát először a saját porta előtt söpörni? 

További kimaradt események:

Június:

21.

Tűz ütött ki egy csepeli, a Szent László utca 76. sz. alatti földszinti lakásban. Személy sérülés nem történt.

Baleset volt a HÉV csepeli végállomásánál, a II. Rákóczi F. út és a Posztógyár kereszteződésében, ahol több autó ütközött össze. 

22.

Csepelen is súlyos károkat és balesetet is okozott a vihar. Több útszakasz is víz alá

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6914917902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása