CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély Lénárd május óta nem válaszol 124 királyerdei lakosnak

2019. július 16. 05:55 - csú

borbely_a_sunyi-csak_arc-777_1.pngA most következő levelet Borbély Lénárdnak, Csepel polgármesterének címezték és 124 királyerdei lakos írta alá május 7-én. Választ azóta senki sem kapott. Intézkedés nem történt. Ennek ellenére sokáig türelemmel vártak a királyerdei lakók. Az általuk jelzett, sürgős intézkedést igénylő közérdekű problémát tartalmazó levelet tegnap, azaz július 15-én juttatták el szerkesztőségünkbe.

A polgármester valószínűleg nem ér rá, hogy a csepeliekkel foglalkozzon, és arra sem, hogy a – levélben is hangsúlyozottan őt támogató ‑  választópolgárokkal törődjön. Mi a levél közlésével segítünk az elfoglalt,  feledékeny polgármesternek, és reményeink szerint így segítjük a királyerdeiek egyik égető problémájának megoldását is:

Tisztelt Borbély Lénárd Polgármester úr!

Közérdekű kéréssel fordulunk Önhöz, mint Királyerdő déli területének lakói.

1990-től 2010-ig gondoztuk az akkori önkormányzat anyagi támogatásával a Kis-Duna partnak a Komptól a Horgásztanya közötti területét önzetlen közösségi munkával. Önök ezt a munkát vihették tovább, hogy kerületünk lakói szép gondozott területen pihenhessenek, kikapcsolódhassanak továbbra is.

A Problémánk a Szent István út végében kialakult bázisteleppel van ahol az útépítésekhez használatos anyagokat tárolják egyre nagyobb területen, és

kis adagokban viszik az építkezés helyszínére. Ide hordják a sittet, törmeléket a felesleges az építkezéseken útban lévő földet. Ez a módszer hatalmas teherforgalmat generál, oda-vissza ami porral, füsttel, zajjal jár a teherautók állapota és a sofőrök stílusa miatt is, ezen felül a kihordott sarat és az út szélét nem takarítja senki. Minden munkagép, oda-vissza jár a telep és a munkavégzés helyszíne között minden nap felesleges kilométereket megtéve, vannak közöttük lánctalpasok is úgy, hogy beleremeg a föld. A parkolóból a személyautók kiszorultak, így kénytelenek a környező füves területen parkolni. Királyerdőben sok új út épült idáig is, amit köszönünk, de azok nem így készültek, mert mindent arányosan elosztva a helyszínre szállítottak egyből és a deponálókba elvitték a sittet, és a munkagépek a helyszínen maradtak, mégis elkészültek az utcák. Mi nem vagyunk beruházás ellenesek, szavazatainkkal Önöket támogattuk és fogjuk is a jövőben is ezért kérjük, hogy ezt a rossz döntést vonják vissza és szüntessék meg ezt a telepet. Környezetvédelmi szempontból ez a megoldás nem megfelelő, mert nekünk is vannak gyermekeink, unokáink nem lehet a cél a környezet és az ott élő emberek letaposása, mert Önöknek a mi védelmünk az elsődleges feladatuk, mert erre kapták a megbízást.

Reménykedünk, hogy kérésünket teljesítik és a jövőben, ha rólunk van szó azt velünk is megbeszélik.

Tisztelettel a környéken élő lakók.

Budapest, 2019. május 07.

Kapcsolattartó:
Szuromi András

Cím:….

Telefon: ….

Emlékeztetőül: a levelet 124-en írták alá. Választ senki nem kapott. Intézkedés sem történt.

Lehet, hogy 124 ember véleménye semmit sem számít? Az érintettek, a Hollandi úton és a környéken élők is így gondolják? 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr814948266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.07.16. 06:28:06

"szavazatainkkal Önöket támogattuk és fogjuk is a jövőben is ezért kérjük,"

Hát kérem itt van a baj! Nem azzal hogy a Fideszre szavaztak, hanem hogy előre közölték hogy a jövőben is arra fognak szavazni!

Ezért nem válaszolnak, minek? Rájuk szavaznak és kész! Önök meg le vannak szarva a problémáikkal!
süti beállítások módosítása