CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A látszat vagy a csepeli papagájkommandó csal? Mitől emelkednek a kerületben a lakásárak?

2019. július 17. 05:59 - csú

kovacs_attila_lakas_a_pulin_2.PNGNem, nincs itt még a Kánaán Csepelen– jutott eszünkbe egy helyi újság cikkét olvasva. A kerületi lakásárak emelkedésével büszkélkedve azt írta ugyanis a Csepeli Hírmondó, , hogy látványosan fejlődünk.„Az egyik legnagyobb értéknövekedés Csepelen volt, ez pedig nem lehet független a kerület látványos fejődésétől.”, írja TK. A www.portfolio.hu  cikke szerint a lakásárak alakulásának 18 százalékos növekedése mellett, Csepel a főváros 23 kerülete között (bár a javulás valóban jelentős), 2018-ban a 22. helyen állt. 

https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/orult-arak-a-belvarosban-ezert-szorulnak-ki-ennyien-budapest-kulso-keruleteibe.324625.html   

Idézzük a cikk néhány mondatát:

 „A Dél Budapest (XVII-XXIII. kerületek) területe rendelkezik a legalacsonyabb árszinttel a fővárosban, ami 390  ezer forint volt átlagosan négyzetméterenként 2018-ban…..Dél Budapesten épül a lakásállományhoz képest legkevesebb új építésű ingatlan, ami vélhetően összefügg az alacsony árszinttel….A lakások forgási sebessége és a külföldiek jelenléte is ezen a területen a legalacsonyabb...”

Vagy a cikk végéről egy mondat: 

 „A jelenlegi lakáspiaci ciklus elején a drágább, belső kerületekben kezdtek el gyorsabban emelkedni a lakásárak, ám a megemelkedett árszint miatt kiszoruló kereslet a külső kerületekben is felhajtotta a lakásárakat.”

 Azaz nagy volt az értéknövekedés, elsősorban az alacsony árszínvonal, illetve a belső kerületekből kiszoruló, alacsonyabb összegű vásárlók miatt. A „kerület látványos fejlődésé”- nek tehát nem sok köze volt a kerület lakóingatlanainak értéknövekedéséhez. 

Ami viszont kimaradt a cikkből: az ingatlanpiaci helyzetünket nem javítják, sőt kifejezetten rontják Csepel közlekedési feszültségei és környezeti szennyezettségének főváros szerte elhíresült gondjai. 

Mintha titkolnák azt is, hogy az önkormányzat milliárdos fejlesztéseinek hátterében leginkább az EU, valamint a kormányzati és fővárosi támogatás áll. Lásd az alábbi linken olvasható írást: https://csepeliek.blog.hu/2019/07/10/felrevezetett_csillagtelepiek_csillagaszati_arak    

V.-A.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2214946364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása