CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lomtalanításról Csepelen egy szót sem? - Mikor büntetik meg újból a Csepeli Hírmondót az egyoldalú tájékoztatásért?

2019. augusztus 09. 05:34 - csú

borbely_lenard_szemleje_a_rakoczi_kerti_uj_parkolonal.PNGBorbély polgármester  az avatás után is gondoskodik róla, hogy Csepelen, a Rákóczi kert melletti új parkoló az október 13-i önkormányzati választásig látványos eleme legyen a kampányának 

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) augusztus 7-én megjelent 21. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Vihar előtti csend, várakozás, semmitmondás – ez a legújabb Csepeli Hírmondó legfőbb jellemzője. Az ellenzék folytatódó cikizése, tudatos heccelése már nem új, hacsak az nem, hogy most leginkább az ellenzéki „összefogás” előzetes egyeztetései, illetve a helyenként  megmaradt ellentétek feltárása, csúsztatásokkal való megjelenítése a téma, Szolnoktól, Csepelig.

A fideszes pártlappként működtetett CSH-ban nincs szó a helyi közéletet foglalkoztató valós kérdésekről: a sszaunaként üzemelő HÉV-ről,  a Gubacsi híd felújításáról. A CSH most is mélyen hallgat a lap tulajdonosát és kiadóját érintő elmarasztalásokról, nem reagált a több tízmilliós önkormányzati támogatás és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegető írásokra.

Ismét kimaradtak a sokakat hónapok óta foglalkoztató témák: a lakosságszám csökkenése; a megélhetési viszonyok romlása; közlekedési, környezetvédelmi gondjaink; a Kis-Duna-parti zöldövezet fogyása vagy éppen az idei lomtalanítást körbe vevő titokzatos homály. Meg sem említik, hogy Németh Szilárd alapítványa újabb két milliárdot kapott a kormánytól, a Hollandi úti birkózócsarnokra, nehogy már gond legyen vele.

Véleményünk a cikkekről:

1) Minden csepeli véleményét várják

Lehet, hogy eddig kevés válasz érkezett be a hat hete közzétett „3. Csepeli Konzultáció” bugyuta, szájbarágós, az embereket lenéző kérdéseire? Igen, lenéző, mert semmibe veszi az emberek véleményét az, aki álkérdéseivel nem biztosít valódi választási lehetőséget, aki azt hiszi, ha mindenki igennel válaszol, mert másképp nem is lehet válaszolni az álkérdésekre, akkor mindenki egyetért mindennel Csepelen. Nem kell tehát sokat gondolkodni azon, vajon többséget kapnak az igen válaszok vagy sem. 

Borbély Lénárd sem gondolta, hogy izgulnia kell a válaszok miatt. A visszaküldött válaszok száma sem igazán érdekes számára. A lényeg, amit olvashatunk majd a CSH-ban, néhány héttel az önkormányzati választások előtt, hogy a csepeliek többsége támogatja Borbély jövőre vonatkozó terveit, ergo, rá kell voksolni október 13-án. Már csak hab a tortán a lap rövid pár soros cikke mellé tett két kép Borbélyról, a nagy csepeli konzultálóról, ami leginkább a lap készítőjének, kiadójának szervilis hozzáállását bizonyítja: két hasábon belül két kép kell a sikerhez, akkor már nehogy ezen múljon a főnök győzelme. Még a végén kirúgják a lap kiadóját…

2) Rákóczi Kert: már elkészültek az új parkolók

Sokadik alkalommal olvashatunk a Rákóczi Kertről, illetve a mellette épített parkolókról. A legutóbbi számban azt kérték, hogy inkább tömegközlekedéssel közelítsük meg teret, most Borbély azt kéri, hogy az autósok nehogy ráhajtsanak a járdára, illetve a parkolókkal/autóbeállókkal szemben lakók is a parkolót használják, ne a házuk előtti úttesten parkoljanak. Vajon mi lesz a következő kérés? Lehet, hogy felkérik az ott lakókat, kezdeményezzék: a házuk előtti zöld területen is legyenek szálkás parkolók? Esetleg kérik a kerületiektől, csak az menjen arra, aki valóban a Rákóczi Kertbe akar menni gyermekeivel? Mindenesetre biztosak vagyunk abban, hogy az önkormányzati választásokig még sokszor olvashatjuk a CSH-ban: újjáépült a Rákóczi Kert! Aztán majd a ~ 10 milliós propagandatábla projekt részeként elkészült és a kert mellé elhelyezett táblán is olvashatjuk, Borbély és a körzet képviselőjelöltjének arcképe mellett: újjászületett a Rákóczi Kert, 58 kocsibeállóval együtt.

3) Tárgyalnak a tárgyalásról: sok helyen idő előtt szétesik az „összefogás”

    Függetlenként indul a Jobbik csepeli képviselője

Ismét két oldalon folytatódik az ellenzék lejáratása, hazugságokkal, bizonyítékok nélküli vélemények idézésével, a különböző kiszivárogtatásokra való utalásokkal, az Ábel Attila fideszes alpolgármester tulajdonában lévő jobboldali csepel.info felhasználásával. Hivatkoznak ismerethiánnyal rendelkező baloldaliakra, akik valahonnan hallott félinformációjukkal lehetőséget adnak a baloldali emberek összezavarására. A cél változatlan: minden baloldali ember ellehetetlenítése, az ellenzék meghatározó erejét adó baloldal megosztása. Az ellenzék pedig szót sem kap a lapban, s még el sem kezdődött a hivatalos választási kampány. Vajon mikor büntetik meg újból a Csepeli Hírmondót az elképesztően egyoldalú tájékoztatásért? Nincsenek illúziónk. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5415001704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása