CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A gerincút teljes kiépítéséből semmi sem lett, a Gubacsi híd vészesen rozsdásodik

2019. szeptember 02. 05:34 - csú

gubacsi_hid_felhokkel_rozsda_marja_nem_ragyog_2.PNGRozsda marja, nem ragyog, de a viharfelhők régóta gyülekeznek a Gubacsi híd felett, amelynek 2x2 sávosra  bővítése   Fidesz-ígéret maradt  2014. és 2019. között

. A 2014-es polgármesteri ígéretek 35 pontos csomagjában a „CSEPEL ÚJ UTAKON: FOLYTATJUK AZ ÚT-, CSATORNA- ÉS JÁRDAÉPÍTÉST!”című fejezet pontjainak teljesítése tényleg sokat javított VOLNA Csepel versenyképességén. A Csepeli Hírmondó 20014. 10. 2-án megjelent számában e témakörben négy, egyértelmű ígéret került megfogalmazásra. A kudarc, a választási ígéretek elbukása azonban sajnos éppen ebben, a kerület fejlődése szempontjából legfontosabb négy ügyben a leglátványosabb. Lássuk az ígéreteket: 

 „17.) Az út-, csatorna- és járdaépítési programot folytatjuk. 

18.) Teljes egészében kiépítjük a gerincutat. 

19.) 2x2 sávosra szélesítjük a Gubacsi hidat. 

20.) Gyalogos és kerékpáros hidat építünk a Kis-Duna fölé.”

A négy pontból az elsőben

történt bizonyos előrelépés. A nemrégiben közzétett 3. sz. konzultációból kiderült, hogy állítólag az elmúlt években 17 km új út, járda és csapadékcsatorna épült meg Csepelen, ami azt jelenti, hogy a földutak nagysága még most is 30 km(!) felett van. 

A gerincút teljes kiépítéséből semmi sem lett. Még csak a tervezés tervezésénél tartanak, majd annak jóváhagyását követően kezdődhet el a kiviteli tervek készítése, a nyomvonal kisajátítása. Mindezek befejezésének időpontja még meg sem becsülhető, hiszen közben tisztázni kell a pénzügyi feltételeket, illetve a kisajátított területek tulajdonosainak kárpótlását is. A gerincút második szakaszának építése 2022 körül indulhat el. 

A Gubacsi híd 2x2 sávosra való bővítése is csak ígéret marat. A napokban lett közzétéve, hogy Pesterzsébeten közmeghallgatást tartanak a témában, ahol csak a vasúti híd és a Csepeli Szabadkikötőhöz kapcsolódó vasúti létesítmények átépítésének eddigi tervezésével kapcsolatos kérdésekről lesz szó. A 2x2 sávos fejlesztésről semmi hír. Ráadásul arról sincs tájékoztatás, hogy a polgármester részt vesz-e a közmeghallgatáson, illetve tervez-e egy csepeli közmeghallgatást az ígéret megvalósításának helyzetéről. Valószínűbbnek tartom, hogy újabb ígéretek hangzanak majd el, de 2022-ig sem valósul meg Borbély szakmailag, anyagilag végiggondolatlan ígérete.  

A Kis-Duna fölött sem látható még a beígért gyalogos és kerékpáros híd, pedig sokak által régóta javasolt és várt beruházásról van szó. Ígérni a hatalom megtartása érdekében, mindig is tudott a Fidesz Csepelen is.  A megvalósítással az elmúlt öt évben megbukott a jelenlegi Borbély-féle fideszes városvezetés. Ezért van itt az ideje a változásnak

vox

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3315027518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása