CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hírek helyett hazugságokat mond a Csepeli Hírmondó és takargatja a Fidesz szennyesét

2019. szeptember 06. 05:55 - csú

csepeli_fidesz-kampany_a_piacnal_2019-09-05_csh.PNGMit árul a csepeli Piacnál Borbély Lénárd polgármester (a plakáton is) és (mellette) Ábel Attila alpolgármester? A luftballonként elszállt öt évvel ezelőtti ígéreteket? Újabb Fidesz-felfújt ígéret-lufikat? Netán Csepel jövőjét? Ezt a CSH sem árulja el. Közpénzen hallgatnak 

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) szeptember 4-én megjelent 25. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Folytatódik a Csepeli Hírmondó választási pártkampánya. Sokadszor kapunk hírt a Popieluszko utcáról, a Táncsics Mihály utcai orvosi rendelőről. Megtudtuk, hogy 770 millióba(!) került a Jedlik ideiglenes átkötöztetése, s elkezdődött az új tanév. A kezdésről szóló tájékoztatóba viszont nem fért bele egy szám, arról, hogy hány iskolás kezdte meg az új tanévet, a kerületben működő általános és középiskolákban.

Azt is elhallgatták, hogy az augusztus 21-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen zárt ülésen döntöttek: „Mészáros Lőrinc cége 15 évre megkapta Csepel plakáthelyeit”. Miért volt szükség zárt ülésre, miért éppen Mészárosék, miért 15 évre, mennyiért, s miért nem hozták nyilvánosságra még a szerződést? Talán van valami titkolni való? A közéletet foglalkoztató többi kérdésről meg semmi. A CSH nem közölte a

lap tulajdonosát és kiadóját érintő elmarasztalásokat, nem reagált a több tízmilliós önkormányzati támogatás és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegető írásokra. Kimaradtak a sokakat hónapok óta foglalkoztató témák: a lakosságszám csökkenése; a megélhetési viszonyok romlása; közlekedési, környezetvédelmi gondjaink; a Kis-Duna-parti zöldövezet fogyása. Meg sem említik, hogy Németh Szilárd alapítványa újabb kétezer millió (kétmilliárd) forintot kapott a kormánytól, a Hollandi úti birkózócsarnokra, nehogy már gond legyen a csillagászati összegről szóló tájékoztatásból. 

Véleményünk a cikkekről:

1) Elkészült a Popieluszko utca felújítása

A cikkből kiderült, hogy a ~ 670 méteres utca felújítására 350 milliót költött az önkormányzat, azaz méterenként mintegy 522.400 Ft-ot. Érdemes lenne elgondolkodni, hogy ez sok vagy kevés? Szerintünk sok. Ha Shakespeare szerint „színház az egész világ”, akkor nézzük a borbélyi kabaré több mint másfél éves lényegét:  

      I.felvonás:

Még tavaly januárjában, a testületi ülésen jóváhagyott előterjesztés szerint, a Popieluszko utca 655(!) méteres szakaszának felújítására 138 millió forint lett jóváhagyva, igaz becsült összegként.

      II. felvonás:

Borbély Lénárd facebook oldalán azt írta, hogy 49 529 960 forint vissza nem térítendő összeget és 49 530 000 forint önrészt fordítanak az utca felújítására. Ezek szerint ~ 100 millióba fog kerülni a beruházás.

    III. felvonás: 

Ez év februárjában jóváhagyta a testület az idei  költségvetést. Ennek 6. sz mellékletében a Popileuszko utcánál az alábbi számok szerepelnek:

csapadékvíz elvezetés tervezés 2 561 309 forint,

út tervezés 4 756 423 forint,

illetve

Királyerdő út, Szúnyog u., Vadgalamb u., Fenyves út, Repkény út, Popieluszko u. (hat utca!!!) teljes út, járda építése, összesen 146 052 806 forint.” Hogy mennyi jut ebből a Boldog Jerzy Popileuszkorol elnevezett utcára, ez nem olvasható ki az előterjesztésből. 

Most, a kabaré végén kiderült, hogy alábecsülték az eredetileg tervezett összeget, mert 253,6 %-kal(!) többe került a beruházás. Ennyit nem emelkedett az infláció, az útépítési költségek vonatkozásában sem. Ki a felelős az „alábecsült” összegért? Ki tapsolta el a felújítás költségeit?

2) Megújul  a Táncsics Mihály utcai háziorvosi rendelő

Nem elég a be nem váltott ígéretekből. Lásd az alábbi linken olvasható írást: https://csepeliek.blog.hu/2019/09/05/hova_lett_csepelen_315_millio_forint#more15034480  

Újabbakat kellett kitalálni a választási győzelem érdekében. Az új ígéretek még mindig csak a  technikai feltételek fejlesztésére térnek ki az ott dolgozók nagyobb anyagi megbecsülésére, orvoshiány csökkentésére, a szolgáltatás színvonalára nem. Miért nem?

3) Önkormányzati választás 2019

    Szemmel látható marad a változás

    Thürmer Gyula: párbeszéd kell az emberekkel

    Még mindig nincs átfogó programja az ellenzéki összefogásnak

    Miért alakult meg egy tízéves egyesület csepeli szervezete hirtelen?

    Többszörösen elítélt férfi az ellenzéki kampánycsapatban

Öt oldal a kampánynak. Nesztek! Megkaptátok! Ellenünk mertek indulni? Aztán ha akartok válaszolni, akkor sincs rá lehetőségetek, mert mi kampányidőszakban sem veszünk fel  ellenzéki hirdetéseket, arról meg szó sem lehet, hogy megkérdezzük tőletek: mi minderről a véleményetek. 

Az ellenzék közül egyébként is csak Thürmert szeretjük, mert ő is szeret bennünket, ezért kapott most is fél oldalt. Mi meg legyőzhetetlenek vagyunk: szemmel látható tehát, marad minden a régiben. Hogy az emberek mire lennének kíváncsiak, az senkit nem érdekel. Mi meg lapszámról lapszámra leírjuk hőstetteinket és további jövőt formáló ígéreteket teszünk, mert ezeket szeretik az emberek. 

Ami pedig az egyes cikkeket illeti, szerintünk nem kellene hazudni. Ugyanis az ellenzéki erők nem tervezik a csepeli uszoda bezárását, a strand fenntartásának, működtetésének megszüntetését. A kérdés ettől még jogos kérdés marad: mi szükség volt százmilliókért átvenni és fenntartani a strandot? Talán Tarlós kérésére csökkenteni kellett a főváros veszteségeit? A Rákóczi Kert-i és a Hollandi úti kalózhajós játszótér megszüntetéséről sincs szó. Egy CT berendezés pedig valamivel több mint egy új autó, kb. 200  millió forint. Nem igaz a „Húsz évig hallgattuk azt is…” - kezdetű mondat húsz évre való hivatkozása, ugyanis a rendszerváltás utáni első ciklusban a Fidesz volt hatalmon Csepelen. Az alkoholfogyasztás ellen pedig a rendszerváltás előtt és után mások is felléptek, sajnos sikertelenül, ezért például a túlzott fogyasztást okozó társadalmi problémák ellen Borbély úrnak is fel lehetne lépni. Egy megjegyzés azért még ideillik: a játszóterek és sportparkok, az új kézilabda csarnok, a labdarúgó pálya fenntartása, működtetésének biztosítása, az amortizáció „kitermelése” sokba fog kerülni a következő években az önkormányzatnak.

Mivel már többször hiányolta a lap szerkesztősége az ellenzéki összefogás programját, javasoljuk a szerkesztőségnek: csináljanak egy riportot az ellenzéki pártok vezetőivel, vagy polgármesterjelöltjükkel a programmal kapcsolatos kérdéseik tisztázása érdekében. Vagy csak műbalhé az egész, politikai megrendelésre készült lejárató szöveg? 

Az ismétlés a tudás anyja – tartja a mondás. Amikor azonban egy pártlappá silányított önkormányzati hetilapban hetente ismétlik az ellenzék ügyeit, akkor az már tömör pártpropaganda, Ezt gyakorolja a CSH ebben a számban is, amikor immár sokadszor írja le az ellenzéki polgármester jelölés történetét, vagy rendre felemleget bizonyos bírósági ítéleteket, miközben ez utóbbi témában elhallgatta/elhallgatja Borbély Lénárd polgármester részeg vezetésével és Németh Szilárd államtitkár rágalmazással kapcsolatos bírósági ítéleteit.

Azt pedig, hogy mi a „szemmel látható”, a lap tulajdonosa, kiadója és szerkesztője már rég eldöntötte: amit ők megengednek, közölnek. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3515042578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása