CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs: Legyőzhető a Fidesz Csepelen ősszel is emberfeletti teljesítményt igénylő kampánnyal

2019. szeptember 08. 05:55 - csú

szabo_szabolcs-jo-parlamenti_kep-777_7.png"Csepelen Takács Mónika leváltásával sajnos megnehezítette az ellenzék maga számára az önkormányzati választást. Gyakorlatilag 19-re húztak lapot...  emberfeletti teljesítményt igénylő kampányra lesz szükség,  mert érdemben másfél hónappal a választások előtt kezdték csak bemutatni a jelölteket....Én magam mindenesetre erősen csodálkozom azon, hogy az ellenzéki együttműködés kampánya még mindig nem a Csepelről írt programról szól. Azt hiszem az önkormányzati kampányban célszerűbb lenne inkább erre helyezni a hangsúlyt..."

Dr. Szabó Szabolccsal,  Csepel és Soroksár országgyűlési képviselőjével készített interjút a közelgő önkormányzati választás alkalmából Nagy András a 21ora.hu kerületi hírportálban. Az első kérdés így szólt:  

Mint Csepel ellenzéki országgyűlési képviselője, fogja-e, és ha igen, milyen formában kívánja segíteni a XXI. kerületi hatpárti ellenzéki összefogás kampányát?

Az EP-választásig ott voltam az ellenzéki pártok egyeztetésein, ahol többször elmondtam, hogy miben és hogyan tudok segíteni, mert nagyon fontosnak tartom, hogy most ősszel is megmutassuk, hogy legyőzhető a Fidesz. Az EP-választás óta nem hívtak egy megbeszélésre sem. Ettől függetlenül amennyiben szükség van a korábban felajánlott segítségre, úgy a továbbiakban is nyitott vagyok az együttműködésre, mert elsődleges célom, hogy változás történjen Csepelen.

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti kampányáról mi a véleménye? Nyerhet az ellenzéki pártok jelöltje Tarlós István ellen?

Nem kérdés, hogy a cél Tarlós István leváltása. A kampány még csak most kezdődik igazán, és remélem, hogy kellő mozgósító erővel bír majd, és végül Karácsony Gergő győzni fog a választáson.

2014-ben az ellenzéki pártok konkrét támogatásával, 2018-ban pedig az ellenzéki jelöltek visszalépéseinek köszönhetően sikerült legyőznie Németh Szilárdot és a Fideszt Csepelen. Most milyennek látja a XXI. kerületi hatpárti ellenzéki összefogás esélyeit a fideszes városvezetés ellen? 

Először is egy idézet (Bangóné Borbély Ildikótól – a szerk.): „Négy nappal a választás előtt ez már nem csupán a szocialista párthoz, az általam vallott értékrendhez, de a legfőképpen a választókhoz méltatlan. Ezért bejelentem, hogy minden alkutól függetlenül, egyoldalúan visszalépek a választáson való indulástól.” A lényeg azonban az, hogy ha az utolsó pillanatban is, de megszületett a józan felismerés, hogy nem egymás ellen kell indulni az ellenzéki jelölteknek.

A 2018-as választáson azért sikerült újra győzni Németh Szilárddal szemben, mert a csapatommal keményen dolgoztunk a két választás között, így Csepelen kifejezetten magas ismertséget és támogatottságot sikerült kialakítani. Ezt igazolják vissza a választási eredmények, valamint az általunk megrendelt közvéleménykutatás is.

Szintén az általunk megrendelt közvéleménykutatás adatai alapján tudom mondani azt is, hogy Takács Mónika leváltásával sajnos megnehezítette az ellenzék maga számára az önkormányzati választást. Gyakorlatilag 19-re húztak lapot, ráadásul emiatt jelentősen megcsúsztak a kampánnyal. Az biztos, hogy emberfeletti teljesítményt igénylő kampányra lesz szükség mindenki részéről, mert érdemben másfél hónappal a választások előtt kezdték csak bemutatni a jelölteket.

Mennyire gondolja korrektnek, hogy a XXI. kerületi hatpárti ellenzéki összefogással szemben a Fideszen kívül egy Szigetszentmiklóson bejegyzett civil egyesület is el fog indulni Csepelen jelen állás szerint?

Én magam az ellenzékiek közötti teljes körű együttműködést próbáltam elősegíteni. Amíg a megbeszéléseken én ott voltam az EP-választásig, addig mind Pákozdi József, mind Tenk András ott volt ezeken az egyeztetéseken. Nem tudom mi történt utána, és hogy őket miért nem tudták integrálni. A jelölőszervezetek egymás közötti viszonyába én nem kívánok beleszólni, maximum azt tudom vállalni: ha van együttműködési készség köztük, akkor szívesen segítek egy mindenki által elfogadható kompromisszum megkötésében. Van még a választásokig bő egy hónap, gondolja végig mindenki kellő alázattal, hogy mit tehet a csepeli fideszes garnitúra legyőzéséért.

Van-e bármilyen formális kapcsolata a Buckai Szövetséggel? 

Hibának tartom, hogy két ellenzéki jelölőszervezet is indul Csepelen. Ezért azokat terheli a felelősség, akik ezt a helyzetet előállították. Azt pedig most kifejezetten inkorrektnek tartom, hogy ilyen kérdésekkel akarják a helyi MSZP-ből rám tolni ennek a felelősségét, vagy bármi hasonlót sugallni. Meg kell kérdezni a tárgyalási folyamatban kulcsszerepet játszó Bangónét és Szenteczkyt, hogy miért nem sikerült a jelöltek között tartani Tenk Andrást és Pákozdi Józsefet. Én magam mindenesetre erősen csodálkozom azon, hogy az ellenzéki együttműködés kampánya még mindig nem a Csepelről írt programról szól. Azt hiszem az önkormányzati kampányban célszerűbb lenne inkább erre helyezni a hangsúlyt. Egyébként ebben is szívesen állok rendelkezésre, hiszen többek között friss felmérés is rendelkezésemre áll a helyi problémák lakossági megítéléséről. Márpedig egy programalkotási folyamatban ez igen hasznos tudna lenni.

Nagy András

Forrás: 21ora.hu

Szenteczky János, ugyancsak egy interjú keretében, szintén a 21ora.hu hasábjain válaszolt dr. Szabó Szabolcs szavaira.

A  csepeli szocialisták korábbi elnökével készített interjú ITT olvasható

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6815040428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.09.08. 08:00:56

Megpróbálják a felelősséget Szabó Szabolcsra és a Buckai Szövetség Egyesületre tolni, holott a választás sorsa június 25-én eldőlt az esélyes Takács Mónika lecserélésével!

Sok minden van Csepelen az Indotek kezében, például a Csepel Stadion is! Tizennéhány éve láthattuk Németh Szilárdot, ahogy felvázolta az Indotek céghálóját és offshorozott is bőszen! Nehogy elhiggyük már, hogy Orbán helyettese akarata ellenére megvásárolhassa az Indotek a Gellért Szállót, azt a helyet ahová Orbán is gyakran jár, s ahol fontos találkozókat tartanak! Azt a helyet, ahová Horthy fehér lovon belovagolt! A NER nem így működik!

A vásárlást június 21-én tették közzé a médiumok, hozzátéve hogy a szerződéshez különféle engedélyeket kell még megszereznie a vásárlónak, amely hónapokat vesz igénybe! Majd októberben kiderül, még sem veheti meg a Gellértet, ha nem megfelelő lesz a csepeli választás eredménye!

Az Indotek-ügylet jelentőségét egy 2019. június 21. 23:03-kor Takács Mónikának írt üzenetben kifejeztem, tudván Németh Szilárd hozzáállását. Úgy látszik, jövőbe láttam!
süti beállítások módosítása