CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Sportot űztek a sportszerűtlenségből, botrányba fulladtak a csepeli stranddal, hazudtak a Csepel SC-ről

2019. szeptember 12. 05:55 - csú

csepel_sc_vizben_1.jpgBorbély Lénárd ígérte öt éve: "Megszüntetjük a Csepel SC-ben uralkodó áldatlan állapotokat. Együttműködve az Alapítvánnyal, megnyugtatóan rendezzük a Béke téri sportklub helyzetét. Támogatni fogjuk a terület felújítását és működésének biztonságát." - Előttünk a valóság és annak tükörképe

Sport és élmények. Ez a témája Borbély Lénárd 2014-es, 35 pontos kampányígéretei utolsó fejezetének.

Már akkor is ezek voltak kedvenc témái, ezekben látta Csepel jövőjét. A sportban, amely Orbán és hívei szerint feleslegessé teszi az egészségügy fejlesztését, illetve az élményekben, amelyekhez valószínűleg a sport által juthatnak hozzá a csepeliek.

Néhány konkrétum mellett azonban semmitmondó lózungokat is megfogalmazott választási programjában:

 „CSEPELT A SPORT ÉS AZ ÉLMÉNYEK SZIGETÉVÉ TESSZÜK!   

31.) A Kormánnyal közösen nemzetközi vízi sport központot építünk Észak-Csepelen. Nemzetközi evezős és kajak-kenu sportközpontot építünk Észak-Csepelen. A vízisport központ új lendületet ad Csepel fejlődésének, új munkahelyeket teremt. Büszkék lehetünk rá az egész ország előtt. 

32.) Minden csepeli gyermeknek biztosítjuk a sportolást. A nehéz anyagi helyzetben lévő családok számára is biztosítjuk, hogy gyermekeik sportolhassanak. Önkormányzati egyesület létrehozásával és az anyagi terhek átvállalásával lehetővé tesszük a sportolást minden fiatal számára. 

33.) Tovább fejlesszük a csepeli strandot. Ifjúsági élménymedencét építünk és az 50 méteres sportmedence után lefedjük a gyógymedencét is. 

34.) Megszüntetjük a Csepel SC-ben uralkodó áldatlan állapotokat. Együttműködve az Alapítvánnyal, megnyugtatóan rendezzük a Béke téri sportklub helyzetét. Támogatni fogjuk a terület felújítását és működésének biztonságát. 

35.) Új közösségi sportpontokat építünk ki kerület szerte. 2015-től folytatjuk a kerületi többcélú sportpályák építését, ahol minden korosztály többféle sportot is kedvére játszhat. Tovább fejlesztjük a csepeli fitneszparkokat, játszótereket, pihenő és szabadidő pontokat.”

Borbély fenti ígéreteiből a legtöbb a 35. pontban megfogalmazottakból valósult meg. Sok sportszert helyeztek el parkokban, játszótereken, több iskolában épült műfüves labdarúgó pálya. Viszont a kormánnyal közösen „elfelejtették” megépíteni Észak-Csepelen a vízi sport központot, ezen belül az evezős és kajak-kenu sporttelepet. Nem kapott tehát új lendületet Csepel fejlődése, nem teremtődtek új munkahelyek. Az ígéret ígéret maradt.

Az önkormányzati egyesületet Borbély 2015-ben, testületi döntéssel hozta létre, Csepel Utánpótlás Egyesület néven, annak ellenére, hogy több csepeli sportegyesület is foglalkozik már utánpótlás neveléssel. Azóta az egyesület önkormányzat támogatásból tarja fenn magát. Saját egyesület létrehozása, fenntartása azonban nem tartozik az önkormányzati alapfeladatok közé. Hogy valamennyire versenyképes legyen a CSUE, a polgármester tízmilliókat költ rá, az önkormányzat költségvetéséből. Három év alatt ~ 100 milliós működési támogatást adtak az egyesületnek, míg a Csepel SC Alapítvány Béke téri sporttelepén működő Csepel FC-nek egy fillér támogatás sem jutott.

favagok_pusztitasa_a_hollandi_uti_volt_napkozis_tabornal-2018-12-07_focipalya_lesz_3.JPGA borzalmas favágás után  új műfüves labdarúgó pálya nyílik a Hollandi úton, a hozzátartozó infrastruktúrával együtt, 360 millióért. Ezzel az önkormányzat hosszabb távon komoly fenntartási költségeket is felvállal, hiszen az egyesület nem lesz képes önmagát és létesítményeit fenntartani. 

A strand fejlesztése, a gyógymedence lefedését kivéve, megtörtént. Botrányba fulladt viszont az új öltözők építése, amely Borbély úr ígérete ellenére sem készült el a strand megnyitásának idejére. Lásd az alábbi linken elérhető cikkeket: https://csepeliek.blog.hu/2019/07/05/botranyos_keruletvezetoi_mosakodas_a_csepeli_strand_miatt_mi_zajlik_ott_ahol_zajlik_valami#more14926404https://

index.hu/belfold/budapest/2019/06/28/csepel_strandfurdo_epitkezes_borbely_lenard_nyitas_nyar/ 

csepel_sc_birkozocsarnok_-2018_3.jpgA Csepel SC-ben uralkodó állapotok megszüntetéséért kilenc éve nem tett semmit az önkormányzat vezetése, így Borbély Lénárd sem, sőt mindent megtettek a sporttelep tönkretétele érdekben. Megszüntették az alapítvány önkormányzati támogatását, fejlesztési tilalmat rendeltek el, amit kilenc éve fenntartanak, ígéreteik ellenére.

A sportfejlesztések (birkózócsarnok,  új kézilabdacsarnok, műfüves labdarúgópálya, vívócsarnok) megoldhatóak lettek volna a Csepel SC Alapítvány Béke téri telepén is, mégsem ezt a megoldást választották. A terület fejlesztése akadályozásának semmilyen szakmai alapja nincs. 

Lépéseik teljes egészében bizonyítják: a Csepel SC Alapítvány sporttelepének fejlesztésével kapcsolatos valamennyi ígéretük hazugság volt. 

 

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2915061104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása