CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Visszabeszélnek a Fideszben, idiótának nézik Kósa Lajost? Mi lesz ebből?

2019. szeptember 12. 02:34 - csú

kosa_lajos_szabadkozik-777-ben_2.pngKósa Lajos eltolja magától a felelősséget

Eddig azt is hihettük volna, ha a Fidesz-központban kiadják az ukázt, akkor mindenki haptákba vágja magát, nincs visszadumálás, egyéni elképzelések, csak a kőkemény végrehajtás. De látjuk: a Fideszben is megy a küzdelem a pozíciókért, előjönnek az egyéni sérelmek, bosszúvágy, pénzhajhászás, sorolhatnánk

Újabb súlyosnak tűnő belharc élesedik a Fidesz soraiban, most épp Püspökladányban, olyan helyen, amit a kormánypártok eddig könnyedén uraltak. Kósa Lajos személyesen jelentette be, hogy Vadász Ferencet indítják polgármester-jelöltként. Közben viszont

tisztújítás zajlik az alapszervezetben, olyannyira, hogy helyben új Fidesz tagságot toboroznak. A helyi Fidesz-alapszervezet tagjai ugyanis abszolút nem értenek egyet Vadász jelölésével. Így a központ és a helyi csapat ellentéte miatt áll a bál Püspökladányban.

Ez a hír most nem az ellenzék soraiból érkezett, nem az ellenzéki pártok marakodnak pozíciókon, önkormányzati helyeken vagy épp polgármesteri jelöléseken, hanem a Fidesz.

És ez már a sokadik eset, mármint az, hogy az önkormányzati kampányhajrában a Fidesz soraiból kerülnek elő és nem mellesleg nyilvánosságra az ellentétek. A minap Balatonfüreden mentek egymásnak a KDNP és a Fidesz jelöltjei, de hasonló történt Gyulán, amikor a korábbi alpolgármester tálalt ki arról, milyen szoros a gazdasági és politikai összefonódás a helyi kiskirályok és a Fidesz ottani városvezetői között. Füzesgyarmaton pedig tettlegességig fajult a pozíciókért zajló vita a két Fideszes jelölt között.

Persze értem, kampány van, harc van, pozícióküzdelem van, egzisztenciális félelem van, és persze sok pénz forog kockán. De azért Kósa Lajos önkormányzati kampányfőnöknek sem lehet egyszerű a dolga. Eddig azt is hihettük volna, ha a Fidesz-központban kiadják az ukázt, akkor mindenki haptákba vágja magát, nincs visszadumálás, egyéni elképzelések, csak a kőkemény végrehajtás. De látjuk: a Fideszben is megy a küzdelem a pozíciókért, előjönnek az egyéni sérelmek, bosszúvágy, pénzhajhászás, sorolhatnánk. Miközben vidéki kistelepüléseken, falvakban, kisvárosokban nagyon erős a kormánypárt. Minden mérés azt mutatja: előnye szinte behozhatatlan. És itt a rezsiutalvány, a közmunka, a kampány pedig még a következő hetekben áll majd be teljes üzemmódba. 

Tegyük hozzá, mostanában az is többször előfordult, hogy az MSZP-ből hirtelen kiugrott párttagok bejelentik, elindulnak az ellenzék közös jelöltjével szemben. Elég csak Szegedre, Ferencvárosra, Erzsébetvárosra, vagy éppen Pesterzsébetre gondolni. Minap Törökbálinton egy korábbi MSZP-s képviselőjelölttől épp a Fidesz-kampány irányítójához került az ellenzéki összefogás titkos kampányanyaga. Az érintett szerint titokban meghekkelték a számítógépét, aztán mégis kilépett az MSZP-ből, átlépett a DK-ba. A Fideszhez átálló pesterzsébeti polgármester, Szabados Ákos pedig lovagkeresztet kapott még augusztus 20-a alkalmából.

És még egy érdekesség: az MSZP-ből kiugrott politikusok több esetben is – szinte egységesen – a kampány durva stílusára hivatkozva lépnek ki vagy át máshová.

Szóval van itt minden, egy fordulatos dél-amerikai szappanopera sem múlhatja felül mindazt, ami történik.

Lampé Ágnes (Klubrádió)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9515034520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása