CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel végkiárusítása rendkívüli kótyavetyéléssel Orbán rögeszméje miatt

2019. szeptember 14. 05:59 - csú

gubacsi_hid_kaosz-felirat_nelkul_vagva.pngA Gubacsi híd közlekedési káosszal díszített rozsdásodása zavartalanul folytatódhat, mert Csepel jelenlegi vezetői 9 év alatt  képtelenek voltak elérni a felújítást. A mandátumuk lejárta előtt néhány nappal a ciklus végi kiárusítással és  Orbán óhajának teljesítésével vannak elfoglalva

Döbbenetes: Orbánék 10,5 hektárt ingyen „központosítanak” Csepel „forgalomképtelen” ingatlan vagyonából! Borbély Lénárd fideszes polgármester javaslatára ingyen és bérmentve kapja meg az állam a csepeli önkormányzattól, természetesen sportcélokra. Ráadásul „visszterhes jogügylet” révén további területekkel akarják a csepeli forgalomképes ingatlanvagyont is csökkenteni, amelyek felmérése már folyik. 

Az egész nagyszabású fejlesztésért cserébe „kapunk”, a kerület északi részén, Budapesti Xtrém Szabadidő Parkot, Dunai Evezős Központot, atlétikai edzőpályát és mézesmadzagként ígérik a csepeli HÉV rekonstrukcióját, bevitelét a Kálvin térig, a Corvin csomópont átépítését és kétszintessé tételét, a „zökkenőmentes” vasúti közlekedés érdekében, a Gubacsi híd új vasúti pályával való bővítését, amelynek nincs sok köze az északi területre tervezett fejlesztésekhez. A HÉV ügye még csak koncepció szintjén van kész, a többi ígéretet állítólag már tervezik. 

Nem úsztuk meg, végül Csepel is kapott

valamilyen kormányzati sportberuházást, a Németh Szilárd-féle alapítványi beruházásban megvalósuló, Hollandi úti birkózóbirodalom mellé. Hol van már a 2010-ben megígért új csepeli kórház, a megépült gerincút második szakasza vagy a 2014-ben felvállalt 5000 új munkahely, minden csepeli panelépület felújítása, a Galvani híd megépítése, a Gubacsi híd 2x2 sávossá való kiszélesítése, a Kis-Duna part és a kerület természeti értékeinek visszaadása a csepelieknek, a Csepel SC és a Csepeli Munkásotthon felvirágoztatása? Orbán rögeszméjének megfelelően a sportfejlesztések mindent taroltak/tarolnak. A Szigetcsúcson lévő zöldterületet is.  

Hogy mindezt honnan tudom? A szeptember 13-i rendkívüli rendkívüli képviselő-testületi ülés módosított meghívójából, amelyet a döntés előtt 15 órával(!) tettek fel a csepel.hu-ra. Egészen hülyének nézik a képviselő-testületet. A fenti témájú anyagban leírt, Borbély Lénárd által jegyzett, 39 oldalas anyag alapvetően meghatározta Csepel jövőjét, vitatható, kérdéseket felvető fejlesztési irányokat, jelölt ki, tervezésben lévő elképzelésekről tájékoztatott, amelyekről korábban nem tárgyalt a testület, s most rendkívüli ülés keretei között, gyakorlatilag azonnal kellett döntenie. Ennyire vették/veszik komolyan a testületet, benne saját képviselőieket, illetve az ellenzéket. Arról nem is beszélve, hogy minderről sosem kérték ki a csepeliek, a kerületi szakmai közvélemény, a civil szervezetek véleményét.

Egyébként Borbély úr javaslatát a rendkívüli képviselő-testületi ülésen, a másik napirenddel, a szavazatszámláló bizottságok kiegészítésével együtt, ~ 15 perc alatt szavazta meg a fideszes többség. Az ellenzék tiltakozása ellenére.

Ennyit a csepeli demokráciáról, a csepeli fideszes vezetésről. Ezt akarja folytatni a polgármester, aki kampányjelszavában véletlenül leírta az általa vélt valóság egy részét: „Csepel biztos kezekben”. A másik része kimaradt: a Fidesz, illetve az Ő kezében. Október 13-án az önkormányzati választáson szavazatunkkal még eldönthetjük, hogy Csepel ne a Fideszé, hanem a csepelieké legyen.

vox

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6715080580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.09.14. 21:15:18

www.facebook.com/csepel.ujsag
László Tarjányi Borbély a sajátját osztogassa, ne a csepeliekét! Az én javaslatomra, annak idején Tóth Mihály polgármester elővételre (!!!) felajánlotta a fővárosnak és a magyar államnak az észak-csepeli területet! Veres János pénzügyminiszter nem kívánt élni az elővételi joggal a Magyar Állam nevében, míg Demszky Gábor még csak nem is válaszolt! Aztán amikor a FADESA megvásárolt 84 hektárt 11.3 Milliárdért, akkor kezdett Demszky perrel fenyegetőzni! Talán mégis inkább válaszolnia kellett volna Csepel ajánlatára!

Aztán kinek a 135 hektárját akarja a Magyar Állam? Csepelnek volt 126 hektárja, abból 84 hektárt eladott a FADESA-nak, tehát marad 42 hektár! A sziget északi csúcsán levő terület valószínűleg a fővárosé! Tőlük kérje ingyen az állam! Nekünk van 42 hektárunk, nem biztos hogy az mind a FADESA területétől északra van, hanem egy része attól délre! CSEPEL NE ADJA INGYEN A TERÜLETET! Az autópálya s egyéb állami beruházásoknál is jár kártalanítás a tulajdonosoknak! A FADESA sem fogja ingyen adni a területét, nem azért vásárolta meg 14 évvel ezelőtt!

László Tarjányi A terület nem többszáz millió forintot ér, hanem több milliárdot! Lásd, a FADESA 11.3 milliárdot adott 84 hektárért 14 ÉVVEL EZELŐTT! Az ingatlanárak azóta jelentősen emelkedtek!
süti beállítások módosítása