CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen 2010 óta 516 milliót (!) vontak ki a családok részére adható szociális támogatásokból

2019. szeptember 17. 05:34 - csú

tolvaj-betoro_2.PNGCsepelen kilenc év alatt ~ 75 %-kal csökkentették az átmeneti segélyezésre fordított összeget, ~ 25 %-kal az ápolási támogatás és ~ 88 %-kal a lakbér-és lakhatási támogatások összegeit. Ha ezekhez hozzászámoljuk az infláció kilenc év alatti növekedését, akkor jogos  a kérdés: mitől családbarát a csepeli önkormányzat? Tényleg családbarát vagy valami más?

Családbarát Önkormányzat Díjat kapott Csepel - adta hírül minden hullámhosszon a kerületi Fidesz-média. „A szakmai elismerés annak szól, hogy a díjazottak olyan programokat és lehetőségeket kínálnak településeiken, amelyeken kiemelkedően támogatják a családokat.” - olvasható a cikkben. Az  elismerést az átadó Nagycsaládosok Országos Egyesületének képviselője az  önkormányzat bölcsőde- és óvodaudvari felújításaival, a játszóterek építésével, a Rákóczi Kert fejlesztésével, a Bringavárossal, a KRESZ-parkkal indokolta, és

megemlítette a  babaváró csomagot, a családi napokat, a parlamenti látogatásokat, a hajókirándulásokat, a nyugdíjasok ingyenes strandbelépőjegyét is. Fontosnak tartotta azt is kiemelni, hogy az önkormányzat 2020-tól(!) „az összes csepeli iskolát is újjávarázsolja.” 

A kérdés, hogy ezek a valóban fontos felújítások, családi programok mennyiben segítették a csepeli családok jobb megélhetését, életminőségének javulását. Drágább vagy olcsóbb ma Csepelen a bölcsőde, óvoda, iskola, a megélhetés, mint volt az elmúlt években. Szerintünk sok vonatkozásban romlott a csepeli családok  helyzete, csak erről a fideszes városvezetők nem akarnak beszélni.

Az egyik elhallgatott tény, hogy jelentősen csökkent a kerületben élők száma, nő a nyugdíjas korúak aránya, azaz „öregszik” a kerület lakossága, ami hosszabb távon további gondokat fog jelenteni a kerületi önkormányzatnak. Ha pedig megnézzük, hogy az önkormányzat az elmúlt években mennyivel segítette a családok mindennapi megélhetési, gyermeknevelési gondjainak megoldását, akkor elkeserítő, megdöbbentő adatokat,  számokat kapunk. 

A fideszes vezetés 2010 óta, több mint 516 milliót(!) vont ki a családok részére adható szociálpolitikai és egyéb pénzbeli juttatási rendszerből, azaz ~ 84,8 %-kal csökkentette a rájuk fordítható költségvetési keretet. Néhány példa csak: ~ 75 %-kal csökkentette az átmeneti segélyezésre fordított összeget, ~ 25 %-kal az ápolási támogatás és ~ 88 %-kal a lakbér-és lakhatási támogatások összegeit. Ha ezekhez hozzászámoljuk az infláció kilenc év alatti növekedését, akkor jogos lehet a kérdés: mitől családbarát a csepeli önkormányzat?

VA

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4615092994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása