CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kussoltatás mellett a valódi pártprogram a lopás?

2019. október 02. 04:24 - csú

meszaros_lorinc_orbannal_4.pngOrbán tudja:  egyre több szemétségről kellene kussolni. Mészáros Lőrincről, Tiborcz Istvánról, Mengyiről, Simonkáról, Trócsányiról; arról, hogy az egész díszes kompánia, önt is beleértve, saját zsebre dolgozik. Mindenki mellett van egy anyuka, apuka, feleség, vő, testvér vagy jó barát, aki fénysebességgel jutott százmilliós-milliárdos vagyonkához...És egyre valószínűbb, hogy aki nem kapott eleget, vagy nem akarja –  – elvinni a balhét ugyanolyan ügyekben, amilyenekből ez az egész újburzsoázia megszedte magát, az előbb-utóbb beszélni fog

Omerta címmel Hargitai Miklós cikket közölt a Népszavában, amit változtatás nélkül ajánlunk olvasóink figyelmébe:

Kedves Orbán Viktor, ha 2019 őszén még mindig arra vág föl a sajátjai előtt, hogy három éve bezárták a Népszabadságot – kiszolgáltatva a magyar dolgozókat egy osztrák tulajdonos immár két jogerős bírósági ítélettel elmarasztalt törvénysértéseinek –, akkor eléggé híján lehet a sikereknek. Igen, a Népszabadság egy újság volt, ahogy mondta – olyan újság, amilyen önöknek sosem volt, és soha nem is lesz.

Éppen ön árulta el, hogy mi a különbség egy újság és az önök pártközlönyei között, amikor

vasárnap egy 2009-es Népszabadságból idézett, méghozzá kivétel nélkül az akkori szocialista kormányt bíráló címeket. Bármit is füllentettek utólag, a lapot nem azért zárták be, mert túlságosan barátságos volt az MSZP-vel (nem volt barátságos; a szocialisták 2016. október 8-i Népszabadság-búcsúztatójára épp azért nem mentünk el, mert ők sem voltak vétlenek benne, hogy önök végül azt tehettek az újsággal, amit tettek), hanem azért, mert önökről is elmondott mindent, amit nem akartak hallani. Matolcsy közpénzből finanszírozott házasságtörésétől a Rogán-család szintén sok adóforintunkba került helikopterezéséig.

Csak az követel félrenézést és hallgatást a sajátjaitól (is), aki tudja, hogy mekkora bajba kerülne, ha kiderülnének a piszkos titkai. Ez nem hűség, hanem omerta, és nem a bajtársiasság a mozgatórugója, hanem a félelem. Magyar neve is van – elnézést, de azokban a szubkultúrákban, ahol a hallgatás a törvény, így hívják –: kussoltatás. És egészen pontosan arról szól, hogy aki az első kibeszélést követő megfegyelmezés hatására bekussol, az megúszhatja, sőt kényelmesen elvegetálhat valami jól fizető állásban – gondoljunk csak az ingatlanadó ötletének idő előtti elkottyintása után a képviselőjelöltségét rekordidő alatt elveszítő Mádi László sorsára. Aki viszont nem ért a szóból, az megkapja a nyakába az egész farkasfalkát (lásd mondjuk a a földrablást szóvá tevő Ángyán József, vagy a trafikügyben borító Hadházy Ákos de facto üldöztetését).

Persze, valószínűleg jól érzi (érzik): egyre többről kellene kussolni. Mengyiről, Simonkáról, Trócsányiról; arról, hogy az egész díszes kompánia, önt is beleértve, saját zsebre dolgozik. Mindenki mellett van egy anyuka, apuka, feleség, vő, testvér vagy jó barát, aki fénysebességgel jutott százmilliós-milliárdos vagyonkához a NER évei alatt, kizárólag kormányzati megbízásoknak, megpatkolt közbeszerzéseknek, az ablakon beeső uniós vagy állami forrásoknak köszönhetően. És egyre valószínűbb, hogy aki nem kapott eleget, vagy nem akarja – valami szerencsétlen véletlen, ordító balekség vagy igazságszolgáltatási rendszerhiba miatt – elvinni a balhét ugyanolyan ügyekben, amilyenekből ez az egész újburzsoázia megszedte magát, az előbb-utóbb beszélni fog. Keményebb dolgokról is, mint egy pásztoróra vagy pártközi edénycsörömpölés.

Ahol ugyanis a hallgatás a „nemzeti minimum”, ott a valódi pártprogram a lopás. És ezt akkor is érti mindenki, ha már nem tudjuk a Népszabadságban elolvasni.

Üdvözlettel, a kollégák nevében is.

HARGITAI MIKLÓS (Népszava)

a 2016. október 8-án megszüntetett Népszabadság volt főmunkatársa

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4815186774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.10.02. 07:46:27

csepel.info/?p=71077#comment-407312
“Orbán Viktor: Magyarország a kereszténydemokrácia és nem a liberalizmus talaján áll”
Dagobert bácsi szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2019. október 02., szerda - 07:43
LE A CENZÚRÁVAL!
Dagobert bácsi szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2019. október 02., szerda – 07:38
Dagobert bácsi szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2019. október 02., szerda – 07:37
Dagobert bácsi szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2019. október 02., szerda – 07:37
Dagobert bácsi szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2019. október 02., szerda – 07:36
Dagobert bácsi szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2019. október 02., szerda – 07:35
Dagobert bácsi szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2019. október 02., szerda – 07:33
Jó reggelt!
süti beállítások módosítása