CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ne folytassa! Borbély Lénárd csepeli polgármesterségének öt éve alatt tovább mélyítette a Németh Szilárd által már megásott, mérgező árkokat

2019. október 09. 05:55 - csú

nemeth_szilard_kabatjabol_bujik_eloi_borbely_lenard-tisztan.PNGKilencedik éve csapják be a csepelieket. Az előtérben Németh Szilárd, a háttérben Borbély Lénárd, aki Csepelt szétverő elődje kabátjából bújt elő, és polgármesterként semmit sem tett a széthúzás megszüntetéséért

NE folytassuk közösen Borbély Lénárd csapatával! Csepel NINCS biztos kezekben. A dőlt betűs mondatok Borbély Lénárd újabb, a postaládákba nemrégiben bedobott, sok százezer forintos, kampányanyagának címoldalán találhatók.

Sok ezren vagyunk Csepelen, akik, a borbélyi lózungokkal szemben már hosszú ideje mondják: ne engedjük tovább folytatni a kerület kettészakadását eredményező politikát, mert a biztos kezek egy, a hatalmat mindenáron megtartani szándékozó párt, a Fidesz és helyi csinovnyikjai kezét jelentik. Azok kezét, akik már kilencedik éve csapják be a csepelieket. 

Bizonyítékként csak el kell olvasni a polgármester

újabb, az önkormányzat hivatalos logóját is felhasználó politikai brosúráját. Kivitele megegyezik az öt éve készülttel, tartalma sem sokat változott. Ez lényegében azt jelenti, hogy a legfontosabb, a kerület fejlődésével összefüggő ígéretekben Borbély öt év alatt sem tudta teljesíteni ígéreteit. ( 5000 új munkahely létesítése, a csepeli gerincút, valamint az aszfaltút hálózat teljessé tétele, a Gubacsi híd 2x2 sávossá való átalakítása, minden panelépület, a kerületi iskolák, óvodák, bölcsődék felújítása, az északi terület fejlesztése, a Csepeli Munkásotthon felvirágoztatása stb) Ezekben a témákban a polgármester  kudarcot vallott, érdekérvényesítés helyett csak a végrehajtó szerepre futotta. Mindezt nem egyenlítheti ki a kerület néhány intézményének felújítása, zöldfelületi fejlesztése, a sportberuházások részben  elfogadhatatlan mennyisége. Ráadásul csak végrehajtója volt, bár szeret tetszelegni, hogy Németh Szilárddal együtt Ő harcolta ki az egészet, a csepeli gerincút első szakasza megépítésének, hiszen annak tervezése már a 2010 előtti években, kivitelezése pedig 2010 nyarán, a fideszesek hatalomra kerülése előtt elkezdődött. 

A most kiadott, következő öt esztendőre szóló, immár „csak” 26 pontos ígéreteit a folytassuk közösen jelszóval foglalta össze. A kiadvány címoldalán lévő „pecsét” igazolni akarja, hogy ez a „biztonságos fejlődés programja”. Lehetne vitatkozni, hogy miért kellene folytatni a kerület lemaradását eredményező városirányítást, lehet-e közösen folytatni velük, amikor minden párbeszédtől, együttműködéstől elzárkóztak, s mitől nyújt biztonságot a következő évek polgármester által felvázolt programja, ha eddig összességében mindent a félelemre épített. Most azonban nézzük, röviden, az ígéreteket:

A kormány és a főváros jelenleg, szemben a borbélyi ígérettel, csak a Gubacsi vasúti híd felújítását tervezi. https://21ora.hu/2019/09/03/gubacsi-hid-felujitasa-na-abbol-nem-lesz-semmi/ A gerincút második szakaszának megépítése, a kerület parkolási gondjainak megoldása, valamennyi iskola felújítása, az egészségügy „kétmilliárd forintos beruházása”, csepeli piac megújítása a kerületi feladatok körébe tartozik, míg a Corvin csomópont kétszintessé való átalakítása, a Gubacsi híd megígért teljes felújítása, az új Duna-híd megépítése, a HÉV gyorsvasúttá való átalakítása és meghosszabbítása, az valójában kormányzati és fővárosi feladat. A kerület fejlődését alapvetően meghatározó és megígért fenti feladatokhoz szükséges sok tízmilliárd forint biztosításának feltételei ma korántsem garantáltak, így Borbély ezen programpontjai minimum felelőtlenek.

 A saját erőből vállalt fejlesztések, támogatások megvalósítása érdekében eddig is százmilliókat vontak ki a szociális, egészségügyi szférából, megemelték a szociális juttatások díjait, ezért álságosak a gyermekek és családok fokozottabb támogatását, az egészségügy fejlesztését, a rászorulók és a nyugdíjasok megsegítését tartalmazó ígéretek. Egészen elképesztő viszont – eddigi rombolásuk miatt –, a Csepel SC-vel és a Csepeli Munkásotthonnal kapcsolatos két ígéret. Lassan tíz éve, hogy minden önkormányzati támogatást megvontak a két csepeli intézménytől, sőt leállították az állami támogatásokat, most meg sokadszor ígérik meg felvirágoztatásukat. Hiába, a kampányszövegnek nincs szégyenérzete. Vajon az ígérgető bele tud még nézni a tükörbe? 

Borbély bevezetőjében azt írja, hogy „bizonytalanság és széthúzás helyett összefogásra ….van szükség”. Polgármestersége öt évben semmit sem tett ennek érdekében, sőt csak tovább mélyítette a Németh Szilárd által már megásott árkokat. A hatalmat, a Fideszt szolgálta, nem a kerület fejlődését, az itt élő embereket. Ezért nem szabad vele és csapatával folytatni. Változás kell! Az ellenzéki összefogás és a csepeli többség akarata október 13-án megteremtheti ennek feltételeit.

vox

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6915211170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása