CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Drágább lett 255 százalékkal, de így is kilenc év kellett egy park elvarázslásához Csillagtelepen

2019. október 10. 05:55 - csú

csillagtelepi_facsonk-2_1.PNGEzeken a csonkokon már a borbélyi varázslat sem segített

Újjávarázsolták a Radnóti Miklós Művelődési Ház parkját tette közzé október 8-án a csepel.hu. A cikkből megtudtuk, hogy a két csillagtelepi önkormányzati képviselő által évek óta szorgalmazott beruházás 250 millióba került. Két megjegyzésem van a cikkben leírtakhoz. 

Az egyik, hogy a terület újjáépítését a szocialisták már 2010 májusában jóváhagyták, a beruházási költséggel együtt, a kivitelezői szerződés aláírásra került, a munka is elkezdődött. Az akkori önkormányzati választásokon győztes fideszes vezetők azonban, Borbély Lénárd frakcióvezető kezdeményezésére, 2010. október 12-én, az alakuló képviselő-testületi ülésen leállították a beruházást, a jóváhagyott szerződét felmondták. A miértre azóta sincs válasz.

https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2010/20101012alakuljkv.pdf   

Akkor Makray Barbara és Balogh Ernő is megszavazta a beruházás leállítását. Most Borbély úr megdicsérte őket, mert,

mint kiderült, évek óta szorgalmazták a terület újjáépítését. Vajon miért szavazták meg kilenc éve a fejlesztés leállítását, és hogyan érezhették magukat, mindhárman, most, az átadási ünnepségen? 

A másik megjegyzésem, hogy a park felújítására 2010-ben közel 98 milliós szerződést írt alá az önkormányzat gazdasági társasága a kivitelező céggel. Most ~ 255 %-kal került többe a beruházás. Tessék mondani, kinek érte meg? Ki nyert a bolton? Ki tette zsebre a többletet? Az ott élő csillagtelepiek, a többi csepelivel együtt vesztettek. Például azért, mert kilenc évet kellett várniuk egy elhanyagolt terület  egyre türelmetlenebbül sürgetett felújítására. 

Hiába’, a hatalom nagy úr, megszerzése sokba kerül, de ha megvan, akkor a megtartásáért semmi sem számít. Még önmaguk elárulása, lejáratása és a csepeliek becsapása sem. Október 13-án választ kapunk majd a kérdésre: tényleg nem számít?

vox

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6515213300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása