Hírek, tudósítások, tények, vélemények

CSEPELIEK ÚJSÁGA

Ez tényleg durva

2019. október 12. - csú

cserkeszoloi_gyerekek_kampany_2019_onkormi_1.PNGAzon végképp nem lehet napirendre térni, amikor gyerekek válnak kampányeszközzé

Egymást érik az aljas kiszivárogtatások, titokban felvett videók, gusztustalan rágalmazások, fekáliával bekent kampányközpont, bohócos csinnadratta zene, nyuszinak vagy parkolóautomatának öltözött aktivisták, kutyaevéssel riogatás Dunaújvárosban, szóval van itt minden. Az akciókra még a kőkeményre edződött szakértők és a politikusok is azt mondják, ez tényleg durva.

De azon végképp nem lehet napirendre térni, amikor gyerekek válnak kampányeszközzé. Ezt persze minden kampány idején elmondják szakértők, szülők, tanárok, jogászok. Csak azt nem tudom, minek?

A tavalyi országgyűlési kampányban ugyanis maga a kormányfő látogatott el egy óvodába,

szelfizett, mosolygott, ajándékot vitt a kicsiknek. Kapott is büntetést, 345 ezer forintot. És? Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottságot akkori vezetője, vette a bátorságot, és – amúgy törvény szerint – megbírságolta Orbánt. Erre Orbán egy Facebook-videóban porig alázta. Azt mondta: „Olvasom az újságban, hogy Patyi megbírságol. Én ezt látom.” És hol van azóta Patyi? Neki annyi. Pedig csak megpróbálta betartatni a törvényt.

Jöttek is az újabb tuti gyerekes akciók a mostani kampányban is: Borkai Zsolt győri polgármesterjelölt átadott egy hónapokkal ezelőtt elkészült futópályát helyi iskolások körében, ahol Sík Sándor győrszentiváni képviselő-jelölt is ott feszített. A szülők engedélyt nem adtak, a helyi média mégis lazán közvetített, a többszörös törvényszegésről egy tanárnő, még egyszer, egy tanárnő előadta, hogy ezzel igazán semmi baj nincs. A beadott panaszt a megyei területi választási bizottság el is utasította. Igaz, a Győri Ítélőtábla végül bírságot szabott ki, Borkai Zsolt és Sík Sándor is fizet, pont 345 ezer forintot.

De ne legyenek illúzióink: a bírság igazán nem szegi kedvét a politikusoknak. Boldog István fideszes képviselő egy félkész parkolót adott át Cserkeszőlősön a gyerekek gyűrűjében, akik még trombitáltak is boldogságukban. Érd fideszes polgármestere pedig egy félkész játszóteret avatott fel, a munkagödröket lazán, műanyag fedőkkel eltakarták, a kiálló zsinegek és vezetékek nem számítottak. A lényeg, hogy október 13. előtt át lehessen adni. Az, hogy a gyerekek beleesnek a gödörbe, súlyosan megsérülhetnek az ágaskodó betonacéloktól, igazán nem szempont.

És akkor a slusszpoén: az önkormányzat szerint ez nem átadó volt, hanem avatás. Értik, avatás? Nem mintha ennek a gyerekek sérülései szempontjából bármilyen jelentősége lenne. Amúgy azóta is bárki bemehet ide játszani.

Na, szóval, ez a durva kampány.

Lampé Ágnes (Klubrádió)

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2215193328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.