Hírek, tudósítások, tények, vélemények

CSEPELIEK ÚJSÁGA

Ötkarikát a szemünk alá, csak a Borkai-botrány részleteit ne firtassuk

Orbán Viktor után a tornaszövetség is elengedi a botrányhőssé avanzsált olimpikonjának gyanú szerint enyves kezét

2019. október 25. - csú

borkai_zsolt_mob-tag_gyor_polgarmestere.PNGA Magyar Olimpiai Bizottság csütörtök délután közölte: 2019. október 22-től Borkai Zsolt nem tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak. Személyével kapcsolatosan a továbbiakban fegyelmi vagy etikai eljárásnak nincs helye, az ügyét ezzel lezártnak tekintjük.

Ahogy leparancsolták róla a Fidesz-logós gúnyát, és így már nem párt-ügy, a tag-talanítással a MOB is szabályosan lerúgta magáról a kínossá vált páriát. Így véletlenül sem kell pepecselni az ügyével, összeülni, jachtos-prostis szexvideót analizálni, állást foglalni saját egykori nagyemberük korrupciógyanús ügyéről.

„Független” címke a narancsszínű polgármesterség helyett és visszaadott Fidesz-tagság – máig mindössze ennyi volt Borkai Zsolt veszteséglistáján. Csütörtökön viszont kiderült, hogy Orbán Viktor után a tornaszövetség is elengedi a botrányhőssé avanzsált olimpikonjának gyanú szerint enyves kezét: visszahívták ugyanis a Magyar Olimpiai Bizottságból (MOB).

A testület azonnal

azt közölte: Borkai így már nem MOB-tag, ezért „a továbbiakban fegyelmi vagy etikai eljárásnak nincs helye, az ügyét ezzel lezártnak tekintik”. Vagyis ugyanaz a maszatolós megoldás, mint amit a Fidesz is megpróbál eljátszani: mióta Borkai maga kilépett, az összes vele kapcsolatos érdemi kérdésre azt az érdemtelen választ mantrázzák, hogy már semmi közük hozzá.

És most a MOB is lezártnak tekinti a kérdést, hiszen ha a tornaszövetség letudta a piszkos munkát, akkor lehet tovább ballagni, nincs itt semmi látnivaló. Pedig Borkai nemcsak szimpla tagja, hanem 7 éven át, még tavalyelőtt is az elnöke volt a sport puccos kirakatszervezetének. Hogy mi lesz az olimpiai járadékával, azt a kérdést szintén továbbpasszolták, mutogattak jó szokás szerint másra, mondván, az meg a sportért felelős miniszter dolga.

Ahogy leparancsolták róla a Fidesz-logós gúnyát, és így már nem párt-ügy, a tag-talanítással a MOB is szabályosan lerúgta magáról a kínossá vált páriát. Így véletlenül sem kell pepecselni az ügyével, összeülni, jachtos-prostis szexvideót analizálni, állást foglalni saját egykori nagyemberük korrupciógyanús ügyéről.

Még a végén mondani is kellene valamit a sport lényegét jelentő elvekről, etikáról és méltatlanná válásról. Megaciki, főleg egy olyan testületnek, aminek tiszteletbeli elnöke máig az a Schmitt Pál, aki belebukott, hogy másoktól lopkodta össze a doktoriját.

Nézzék el nekem a sommás magyar folklór szöveghű idézését, de „szarnak, bajnak nincs gazdája”. Ehhez így 2019-ben talán csak annyit tehetnénk hozzá: ha videó is készül róla és közpénzből fizetik, akkor pedig mindenáron el kell játszani, hogy nincs. Még akkor is, ha közben mindenki tudja, hogy ki is a gazdája.

Gergely Zsófia (Klubrádió)

A hír forrása: INDEX.HU

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2615261014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.