CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Becsődölt a csepeli önkormányzat tájékoztatási rendszere, elhallgatják a választási híreket, bedugult a CSH

2019. október 28. 05:55 - csú

kerdojelerdo_1.jpegKinek az érdeke a korrekt tájékoztatás elmaradása? Milyen valós okok állnak a háttérben? Senkinek, még az ellenzéknek sem érdeke a tájékoztatás?

Szaporodó gondok az önkormányzati tájékoztatás körül. Nem tudni a valódi okokat, de az október 13-i választás után szinte azonnal érzékelhető volt az egész rendszer „lefagyása”. A választást követő harmadik napon közölték csak az első rövid hírt, miszerint újrázott a csepeli polgármester. Az egyéni választókerület alakulásáról semmi. Majd 21-én, nyolc nappal a választás után jelent meg a helyi választási iroda szűkszavú közleménye, amiből kiderült, hogy a 12 egyéni választókerületből 8-ban még nincs végleges eredmény, mert „jogorvoslat alatt” állnak, míg a nemzetiségi önkormányzati képviselők esetében mind a 10 nemzetiségi önkormányzat jogerős. Az okokról, a fellebbezésekről semmi. Ha valaki nagyon kíváncsi, járjon utána. 

Utánajárásom azonban a csepeli tájékoztatási rendszerben nem vezetett eredményre. A helyi választási iroda utoljára az október 24-én ülésezett, ahol átadták a megválasztott nemzetiségi önkormányzati képviselőknek a megbízóleveleket. 

A Fővárosi Választási Bizottság jegyzőkönyveinek áttekintése már sikeresebb volt. A jegyzőkönyvek szerint az FVB 

> október 14-én, a választás utáni napon(!) eltiltotta a Csepeli Hírmondót a választás előtti utolsó két számban közölt jogsértő írásoktól, a további jogsértéstől és kötelezte a „médiatartalom – szolgáltatót”, hogy a következő lapszámban tegye közzé a  bizottság határozatának rendelkező részét https://budapest.hu/valasztas/Documents/FVB/2019%20FVB/245-2019-FVB-10-14.pdf 

> október 21-én elutasította Kovács Dániel és Nagy László, valamint az MSZP valamennyi fellebbezését.

Ezeket az önkormányzat hivatalos honlapja, a csepel.hu, illetve a helyi választási bizottság szép csendben elhallgatta. Vajon miért?

Kinek az érdeke a korrekt tájékoztatás elmaradása? Október 21.,

a FVB elutasító döntése óta már több nap telt el, s még mindig nem jogerős a csepeli választás végeredménye, vagy csak nem akarnak róla hivatalos tájékoztatást adni? Talán valaki a bírósághoz is fellebbezett? Milyen valós okok állnak a háttérben? Senkinek, még az ellenzéknek sem érdeke a tájékoztatás?

Még itt sincs vége azonban a gondoknak. A csepel.hu szerint állítólag október 25-én, a választás után 12 nappal, megjelent a Csepeli Hírmondó, amely Csepel több utcájában, illetve lakótelepén még senkihez nem jutott el. Ráadásul a csepel.hu-n sem nyitható meg, tehát nem olvasható a CSH linkjére kattintva az újabb szám. Miért? Lehet, hogy a csepeli patthelyzet feloldására egyelőre egyik fél sem talált nyerő lépést? Tessék mondani, lesz egyáltalán megoldás? Meddig várjunk? Én türelmes vagyok, de mi lesz Csepellel? Ez sem érdekel senkit?  

vox     






2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr415267394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.10.28. 06:57:49

A végén még a helyi Fidesz fogadja meg azt a tanácsomat, amelyet a 9 ellenzéki képviselőnek írtam! Nevezetesen, hogy ha három hónapig blokkolják a képviselőtestület megalakulását, akkor új választást kell kiírni!

Azt már remélni sem merem, hogy a kilenc ellenzéki képviselő makacsolta meg magát, addig nem lesz alakuló ülés, amíg Borbélyék bele nem egyeznek a Munkásotthon támogatásába és az ellenzéknek is megfelelő SZMSZ létrehozásába!

TJóska 2019.10.28. 12:05:23

Újraszámolás után ez az arány változni fog.
süti beállítások módosítása