CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Választási szemfényvesztők! Na, most mi lesz belőled Csepeli Hírmondó?

2019. október 29. 05:55 - csú

buvesz_kalappal_2.PNGMennyit használ a számok szuggerálása? A csepeli polgármester, írástudó csatlósainak folyamatosan ismételgetett állításával ellentétben, (ahol az ÖSSZES választó polgárt tudatosan keverik a választáson VALÓBAN RÉSZT VEVŐ polgárral) nem „a csepeli választópolgárok szavazatainak közel 53 százalékával” újrázott. Valójában 53 helyett az  ÖSSZES csepeli választópolgár szavazatainak 24,69 százalékával lett ismét Csepel polgármestere. Persze szebben hangzik a közel 53 százalék mint a 24, csak az 53 nem igaz!

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) október 25-én megjelent 31. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Október 13. után új helyzettel kell szembenézni a választásokon résztevőknek, a Csepeli Hírmondónak és a csepelieknek is. Azért érdemes emlékezni arra, hogy a CSH-ból  az elmúlt kilenc év alatt pártlap lett, olyan pártlap, amely teljesen kiszolgálta a hatalmon lévő csepeli fideszes vezetést. Az új ciklus első számából még nem lehet következtetni a folytatásra, ami nem jelentheti, hogy ne objektíven és ne kellő kritikával szemléljük a lap tartalmát, cikkeit. Ennek szellemében kérdezzük: vajon miért ilyen szűkszavú a szerkesztőség a választással kapcsolatos események, hírek, eredmények vonatkozásában? Miért nem közölték azokat az okokat, amelyek miatt 12 nappal a választások után sincsenek jogerős döntések, az egyéni választókerületei képviselők mindegyikéről, a fellebbezések helyzetéről, vagy a helyi választáson indult pártok ezzel kapcsolatos álláspontjáról? Lehet, hogy már minden jogerős, csak nem akarják nyilvánosságra hozni?  

Véleményünk a cikkekről:

1) Önkormányzati választás 2019

    A főpolgármester választás eredménye

    Újrázott a csepeli polgármester

    Tisztelt Csepeliek!

    A csepeli önkormányzat összetétele

A kényelmetlen témákat, most sem írták meg, a valóban fontos, lényegi kérdéseket nem tették fel, viszont folytatták a rendszeresen alkalmazott csúsztatásokat, elhallgatásokat. Például:

> a Főváros 23 kerületéből 14-ben az ellenzéki összefogás polgármester-jelöltje nyert és

a Fővárosi Közgyűlésben is többséget szerzett az ellenzéki összefogás.

> A csepeli polgármester nem „a csepeli választópolgárok szavazatainak közel 53 százalékával” újrázott. Az érvényes szavazatok(!) 52,54 százalékával, 14.899 szavazattal nyert, azaz a csepeli választópolgárok szavazatainak 24,69 százalékával lett ismét Csepel polgármestere. Persze szebben hangzik a közel 53 százalék, csak nem igaz!

> Borbély Lénárd köszönő levelében a „sokat dolgoztunk új munkahelyek megteremtéséért” mondatrész elfedi, hogy Borbély úr 2014-ben 5000 új munkahelyet ígért, amelyből a tizede sem valósult meg, miközben elhallgatja, hogy öt éve megígérte például a gerincút teljes egészében való kiépítését a Gubacsi híd 2x2 sávossá tételét is. Ezekből sem lett semmi. Az pedig, hogy „azon az úton kell tovább haladnunk, amelyet a csepeliek kijelöltek, és amelyen az elmúlt években jártunk”, a választási eredmény tudatos félremagyarázása. Borbély ugyan nyert, de a 2014. évi eredményekhez képest a testületi fideszes kétharmadból most csak 50 % lett, ami az ellenzék erősödését jelzi. Sőt az egyéni választókerületekben az ellenzéki összefogás jelöltjei ~ 2,6 %-kal többet kaptak mint a Fidesz jelöltjei. https://csepeliek.blog.hu/2019/10/24/ki_gyozott_csepelen_mi_lesz_most_mit_tesz_az_ellenzek_ki_fog_majd_itt_szembenezni_a_tenyekkel#more15258120   

Ez indokolja a köszönőlevéllel kapcsolatos egyetlen kérdésünket: Borbély Lénárd úr választások előtti legfontosabb szlogenje a Folytassuk közösen volt. Vajon miért hagyta most ki leveléből? Talán már nem közösen akarja folytatni?  „Az elmúlt években járt” út nem folytatható. Hamarosan ki kell derülnie, milyen utat kíván járni a polgármester. Az általa szükségesnek tartott „értékalapú együttműködés” sikere érdekében viszont először a valódi értékekben kellene egyetérteni.

> „A csepeli önkormányzat összetétele” című írás megpróbálja testületen felülinek beállítani Borbély Lénárdot, amikor kihagyja az önkormányzat összetételéből. Az önkormányzat vezető szerve a 18 tagú képviselő-testület, amelynek tagja a polgármester, az egyéni választókerületben megválasztott 12 önkormányzati képviselő és a listáról bekerült 5 fő listás képviselő. Fontos továbbá azt is jelezni, hogy 9-9-es szavazati arány esetén sincs a polgármesternek dupla szavazata, tehát a polgármester is csak egy szavazattal rendelkező testületi tag. https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Rendeletek/2019/25_2014_szmsz_egyseges.pdf  

> Semmit sem közölt a szerkesztőség arról, hogy jogerős-e már az önkormányzati választás eredménye Csepelen vagy vannak még el nem bírált fellebbezések, illetve, hogy mikorra várható az alakuló képviselő-testületi ülés. Miért nem lehetett minderről egy sort sem írni, 12 nappal a választás után? Folynak a választókat kizáró titkos háttéralkuk? Meddig húzzák az időt, mikor fognak végre az emberekkel, a meglévő gondokkal, a kerület jövőjével foglalkozni?

2) Közvetlen tehervonat indult Csepelről Kínába

Amit kimaradt a cikkből az az igazán érdekes a csepelieknek. A tehervonat a felújításra szoruló Gubacsi vasúti hídon haladt, halad majd át, tovább növelve ezzel a Corvin csomópont és a vasúti híd a METRANS Csoport szállításai miatt amúgy is megnövekedett forgalmát. Mi lesz a kínai szállítással, ha elindul valamikor a vasúti híd felújítása? Miért előnyös Csepelnek a Kínával kialakuló vasúti kapcsolat, ha annak működése ronthatja a csepeli közlekedési helyzetet. Lezártnak tekinti-e az önkormányzat a METRANS Kft-vel kötött szerződésnek azon részét, amely a kerület közlekedési gondjainak enyhítésével kapcsolatos vállalati hozzájárulásokat rögzítette? 

Az már csak mellékes megjegyzés, hogy az írás elején 4 fő „gombnyomogatóról” van szó, a mellékelt képen viszont hatan nyomták azt az egy gombot. Vajon ki volt a két fő „névtelen gombnyomogató”?

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2115269240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TJóska 2019.10.29. 13:45:41

Hihetetlen-Horváth Gyula akar alpolgármester lenni? Együttműködne vele a polgármester?

Tarjányi László 2019.10.29. 21:34:01

@TJóska: Lehet hogy alsógatya partit is tartanak, mint Orbán és a budapesti amerikai nagykövet Amerikából visszafelé a nemkormánygép luxus repülőn! ;)
süti beállítások módosítása