Hírek, tudósítások, tények, vélemények

CSEPELIEK ÚJSÁGA

"Bár volt némi rossz előérzetem" - A csepeli Momentum így látja

2019. november 08. - csú

dukan_andras_ferenc_momentum_csepel.PNGDukán András Ferenc: Az ünnepségről sikeresen elkéstem, mert bár nagyjából kész tények elé állította az ellenzéki pártokat a 11 órás megbeszélésen a Fidesz tárgyalódelegációja, az előterjesztések kevesebb, mint fél órával az ülés kezdete előtt kerültek fel, így a módosítókat villámtempóban kellett megszövegezni. (Az ellenzéki pártok részéről én vállaltam a módosítók elkészítését.)

A megbízólevél átvétele és az eskütétel után bár volt némi rossz előérzetem, azért még tudtam mosolyogni. Az ülés után sajnos már nem.

Sokat foglalkozik vele szerda óta a csepeli közvélemény helyi politikával foglalkozó része, hogy ki a hibás azért, hogy minden bizottságban és testületben többségben van a Fidesz, annak ellenére, hogy nem szerzett többséget a választáson. (18-ból 9 képviselőjük van a polgármesterrel együtt, akinek az elterjedt tévhittel szemben nem dönt a szava szavazategyenlőségnél.)

A tények magukért beszélnek, az előterjesztések nagy része 11-7 arányban került végül megszavazásra, a Buckai Szövetség és az LMP képviselője (Pákozdi József és Tóth Sándor) szavazott konzekvensen a Fidesz képviselőivel. Számomra ez csak részben volt meglepő, hiszen Pákozdi József közölte többünkkel már előző nap, hogy el fogja vállalni az alpolgármesterséget és nem fog foglalkozni a 8 ellenzéki pártképviselővel, mert az LMP-t úgyis meg fogja venni a Fidesz, és nem fogunk tudni 9-en egy tömbben szavazni. Ezzel utólag sajnos nem tudok vitatkozni. Elég nagy meglepetés volt számomra, hogy az ülésen szembesültem, hogy az ellenzéki delegáltak közül nem csak a Buckai Szövetség jelöltjeit, de az LMP-jét is a Fidesz terjesztette elő. Ezáltal nem maradt sok mozgástere a maradék 4 pártnak.

Az LMP visszaélt az

ellenzéki együttműködés során szerzett mandátumával. Nagy csalódás volt ez számomra, még azzal együtt is, hogy egy nyilvánvalóan megszűnő pártról beszélünk. Igazából csak annyit vártam volna, hogy azt mondja Tóth Sándor, hogy bocsánat, de én nem akarok veletek tovább közösködni, én már megegyeztem a Fidesszel. Természetesen megértem, hogy van az a pénz, aminek a feléért megérte ez a sunnyogás. Tóth Sándor egy személyben lett a fenntarthatósági bizottság elnöke és a városfejlesztési kft. felügyelőbizottsági tagja (akit Borbély Lénárd elnöknek javasol).

A lehetőség, hogy olyan működést alakítsunk ki a szabályzatok segítségével, ami végre nem az erő fitogtatásán múlik, elúszott. Egyedüli remény erre, hogy Pákozdi József tartja a szavát, és valóban ellenzéki alpolgármesterként tevékenykedik. Ez alatt azt az ígéretét értem, hogy amennyiben a Fidesz erőből, párbeszéd nélkül akarja vezetni a kerületet, lemond erről a tisztségéről. Ezt majd az idő eldönti.

Végül pár statisztika a tegnapi ülés után kialakult személyi struktúráról, amik jól szemléltetik az arányosságot.

Képviselőtestület megválasztott tagjai:
9 Fidesz, 1 Buckai Szövetség, 1 LMP, 7 egyéb ellenzéki (Momentum, Jobbik, MSZP, DK)

Alpolgármesterek:
2 Fidesz, 1 Buckai Szövetség

Bizottsági elnökök:
2 Fidesz, 1 LMP, 1 egyéb ellenzéki (a Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság elnöke mindig ellenzéki szokásjog szerint)

Bizottsági alelnökök:
3 Fidesz, 1 Buckai Szövetség, 1 egyéb ellenzéki

Bizottsági külsős tagok:
8 Fidesz (ebből 2 az indoklás szerint civil, nem pártképviselő), 4 Buckai Szövetség, 1 LMP, 0 egyéb ellenzéki

Önkormányzati cégek felügyelőbizottsága:
7 Fidesz (ebből 1 önkormányzati dolgozó az indoklás szerint), 1 Buckai Szövetség, 1 LMP, 0 egyéb ellenzéki

Végezetül csak annyit ígérek, hogy a kialakult helyzetben a pénzügyi ellenőrzést még sokkal komolyabban fogom venni, mint a mérhető támogatottsággal rendelkező csepeli ellenzéki pártok egyetlen bizottsági elnöke.

Forrás: Dukán András Ferenc (Momentum) Facebook oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8315296122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TJóska 2019.11.08. 11:32:29

Tisztelt Képviselő Úr!

Igen, van az a pénz amelyér megéri a sunnyogás! A helyzet az, hogy a Momentum is eljátszotta ezt akkor,amikor a Szentecky jelenséggel szemben bekeményítettek-de az nem zavarta,nem zavarja,hogy Ön mellett ül egy olyan képviselő-aki többször jogerősen büntetett.

Tarjányi László 2019.11.08. 21:17:31

TJóska, a sunnyogásról te ne beszélj, én a valódi nevemen írok évek óta! A Csepelinfón is azon írtam, amíg vagy három és fél éve ki nem tiltottak! Te írhatsz itt bármit, az olvasóknak nem kell elhinniük, mert nem tudják, ki írta! A csepeliek.blog.hu Facebookos kiadásán a Csepel Újság oldalon nem tudsz TJóska néven hazudozni, mert bárki jelezheti a Facebook üzemeltetője felé a hamis profilt!

Tarjányi László 2019.11.08. 21:24:04

"Egyedüli remény erre, hogy Pákozdi József tartja a szavát, és valóban ellenzéki alpolgármesterként tevékenykedik."

Pákozdi tartja a szavát? Én is ezt hittem, amíg meg nem szegte!

Üzenetváltásaink:
Tarjányi, 2019.09.10. 22:50 -Adhatnék egy tanácsot a választás utánra?
Pákozdi -Igen, természetesen!
Tarjányi -Arra az esetre, ha egyik fél sem szerezne abszolút többséget a képviselőtestületben, és a ti képviselőiteken múlna a többség kialakítása, javasolnám: egyikkel se kössetek állandó szövetséget, hanem egy-egy kérdésben szavazzatok egyikkel vagy másikkal! Elvégre azért indultatok külön, mert egyiket sem tartjátok a csepeliek érdekeinek hiteles képviselőjének!

Tarjányi, 2019.10.14. 20:56 -Józsi, tartod az ígéreted hogy nem lépsz koalícióra Borbélyékkal?
Pákozdi -Igen! Amit egyszer kimondok, azt úgy is gondolom!
-Nem vagyok beárazva nem vagyok megvehető

Pákozdi, 2019.10.18. 22:41 -Már most megvettek az összefogásból egy embert. A Horváth meg bejelentkezett alpolgármesternek. Nekem felajánlottá a Fidesz az alpolgi tisztet, de én visszautasìtottam! Pedig havi nettó 700000Ft.

sunt 2019.11.12. 10:12:56

Az LMP soha nem volt ellenzéki párt. Ami nem jelenti azt, hogy nem csatlakoztak hozzá jószándékú balekek

TJóska 2019.11.18. 12:05:10

@Tarjányi László: Én nem gondoltam, hogy együtt őriztünk bármit is. Valódi néven ír, csak rosszul emlékszik a "boldog" miépes időkre. De ez nem baj, csak ne reklámozná saját magát.Mert csak erről szólnak a hozzászólásai.

Tarjányi László 2019.11.18. 22:09:06

@TJóska: De még őrizhetünk! Majd ha forradalom lesz, keressen meg, s együtt őrizzük Németh Szilárdot! :P ;)