CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy kérdés a Buckából: Volt-e valós szándéka az ellenzéknek Csepel megnyerésére és felemelésére?

2019. november 10. 05:07 - csú

csizek_csaba_buckai_szovetseg_1.PNGA csepeli képviselő-testület szerdai alakuló üléséről eddig - egymással is élesen vitázva - többen fejtették ki véleményüket, és blogunk ezeket az álláspontokat kommentár nélkül jelentette meg. Ezt tesszük az alábbiakban  is.

Furcsa megkereséseket kapott a Buckai Szövetség Egyesület (BSZE) Csepelről és a méltán ismert és elismert ellenzéki médiától azok után, hogy Csepel egyetlen ellenzéki alpolgármestere egyben a Buckai Szövetség Egyesület csepeli delegáltja, Pákozdi József lett! - Ezzel a tényközléssel kezdi írását Csizek Csaba (képünkön), a BSZE elnöke, aki gondolatait így folytatja:

Az egyesület csepeli ága, mi több már az egyesület központja is meglett vádolva FIDESZ-es kollaborációval! Ez mindannak függvényében ami az egyesület múltjáról ismeretes finoman szólva is megmosolyogtató és vicces feltételezés, de valójában teljes képtelenség!

De nézzük, hogy miért is mondhatják ezt?

2019 November 6: Csepel 3 alpolgármestert választ meg! Két FIDESZ-est és egy ellenzékit, akiből az utóbbi történetesen a már említett Pákozdi József! Az ellenzékinek nevezett formáció ezt megelőzően olyan javaslattal élt, amelyet

senki se gondolhatott komolyan! Elvette volna a polgármester összes jogát, s csak a protokolláris jogot hagyta volna meg! Ilyen komolytalan javaslatot épelméjű ember nem támogathatott, s ez vezetett a 9:9-es testületnél ahhoz, hogy végül le legyen szavazva 11:7 arányban! Később egy képviselő a médiában is erre hivatkozott!

Közben azonban mélyen hallgatnak arról, hogy miközben több helyen az ellenzék győzelme után is egy frakció maradt (gondoljunk például Szigetszentmiklósra), aközben Csepelen rögtön lett Momentum frakció 1 fővel, MSZP frakció 3 fővel, LMP frakció 1 fővel, DK frakció 2 fővel, Jobbik frakció 1 fővel a nagy összefogással mit sem törődve!

Ki is árulta el akkor az ellenzéket és hogyan is juthattunk ide?

Úgy juthattunk ide, hogy az ellenzék felépített egy embert röpke két év alatt! Ennek az embernek a neve, akit mindenki szeretett és tisztelt Takács Mónika! A név garantálta volna, hogy Csepelen úgy legyen összefogás, úgy legyen egység, hogy nem másznak be régi vállalhatatlannak vélt baloldalon is leszerepelt személyek a testületbe! Személyével szinte garantált lett volna, hogy Csepel, amely az országgyűlési választásokon is ellenzékivé vált az Önkormányzat terén is ellenzéki lesz! De nem így lett! Az MSZP-s őscsontvázak erősebbek voltak mint a tiszta új akarat és új fuvallat! Takács Mónikának Júniusban máig megmagyarázhatatlan okokból mennie kellett! Egy ismeretlen, a deviza hiteles károsultak probléma kezelésében kissé kétes hírnevet szerzett személy, bizonyos Erdősi Éva lépett a helyére sokak értetlenségét kiváltva! A Szövetség Csepeli szervezete ezen lépés miatt alakult meg! Sosem értettük meg, hogy ezt miért kellett! S, hogy a probléma jól látható legyen a Csepeli Momentum is tartott már ott, hogy otthagyja az összefogás asztalát a vállalhatatlan lista és közös jelöltek miatt.

Nyögvenyelős volt ez! Mintha nem akarnának nyerni! Mintha nem akarnák azt, hogy legyőzzék azt a polgármestert, aki a Csepeli HÉV megtámadásával arcul ütötte Csepelt és teljes Csepel-szigetet! Miért tették? Mi volt ezzel  a cél? Ezt csak ők tudnák megválaszolni! 

Ahogy ők tudnák megválaszolni, hogy 2018-ban miért indították el a Csepelen méltán ismert és elismert, de egyben az emberekkel közvetlen képviselővel, Szabó Szabolccsal szemben azt a Bangóné Borbély Ildikót, aki bár szociális politikában olykor jó, de aki néha lenyom olyan nyilatkozatot, amely már-már Németh Szilárdi szinttel vetekszik! Nem mellesleg a Közös Ország Mozgalom rendezvényén egyértelműen kiderült, hogy Bangónénak semmi köze sincs Csepelhez vagy Csepel szigethez! Vajon ők értik azt, hogy ezt miért kellett?

2016-ban a Csepeli HÉV megvédésének korában mi együttműködtünk olyan méltán elismert személyekkel, mint Szabó Szabolcs, az azóta visszavonult Hudák János,  a most visszaléptetett Takács Mónika vagy a lekollaboránsozott Pákozdi József! Szabolcs és József kivételével a többiek hova lettek? Vajon tisztában van-e  a valódi ellenzéki oldal, hogy milyen emberek visszaléptetése, félre állítása, az ellenzék milyen szintű elárulása folyt Csepelen? S, ha tudja, akkor vajon nem érzi-e azt, hogy az ami Csepelen folyt az ellenzékhez méltatlan?

Ha mindezen elgondolkodnak emberek, akkor vajon elgondolkodnak-e azon, hogy mennyi hitele van annak, ami most megjelent egyes sajtó orgánumokon? Hogy az általunk nagyon tisztelt Dukán András Ferenc  a Momentumtól vajon nem értett-e valamit nagyon, de nagyon félre? S elgondolkodtak-e vajon azon, hogy ha ellenzék és hogyha Csepel, akkor most itt kellene megnyomni egy RESET-et! Egy RESET-et és szépen előlről felépíteni mindent! Mert nem, nem a Buckai Szövetség Egyesület árulta el Csepelt, s nem, nem a Buckai Szövetség Egyesület veszítette el ellenzéki létét, hanem azok, akik nyáron kifaroltak Takács Mónika mögül! Azok, akik hagyták, hogy az a bohózat végig menjen Csepelen, ami végig ment! Azok, akik hagyták azt, hogy egy olyan legyen Csepelen újra polgármester, aki megtámadta Csepel egyik legfőbb jelképét, a Csepeli HÉV-et! S, akik 2018-ban attól sem riadtak vissza, hogy neki menjenek Szabó Szabolcsnak!

Csizek Csaba

a Buckai Szövetség Egyesület

elnöke

Forrás: buckaiszovetseg.blog.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2415299460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.11.10. 22:53:09

Csizek Csabának üzenetként küldtem az alábbi levelet! Erre írta ő válaszként az itt megjelentetett írást!

Levél Csizek Csabának, 2019.11.07. 22:11
Kedves Csaba! Tudnál magyarázatot adni a csepeli képviselőtestület ülésén történtekre? Olvasd el légy szíves a Csepel Újság Fb-oldalon ezzel kapcsolatban írott posztot, vagy ugyanezt a szerző, Csepeli Bárány Tibor oldalán! Téged a csepeliek.blog.hu illetve a Csepel Újság Fb-oldal mindig kitüntetett figyelemmel kezelt, tekintve az általad felmutatott tisztességes munkára, tisztességes politizálásra! Amit például a Csepeli HÉV ügyében tettél! Tisztes hírnévre tettél szert Csepelen, amelyet most a Csepeliek Csepelért nevű Facebook-csoport lerombolt, s a Buckai Szövetség Egyesület nevet szitokszóvá tette Csepelen! Felelős vagy te is azért hogy bár a csepeli választók többsége kifejezte az akaratát, nem kér a Fideszből, a helyzet mégis az, hogy az alakuló ülésen kiderült, Borbély pozícióval, s a hozzátartozó jövedelemmel megvette az LMP-s Tóth Sándort, és a Buckás Pákozdi Józsefet! Így a 9:9-es szavazatarány 11:7-re javult a Fidesz oldalára! A 9:9-cel nem tudta volna Borbély úgy folytatni a korlátlan uralmát, mint az előző ciklusban tette! Csaba, te ki ellen küzdöttél a HÉV-ügyben? A fideszes akarat ellen, vagy mellett? Téged is megcsúfolt a Pákozdi csapat, hogy bekéredzkedett a civil szervezeted ernyője alá! Gondolom, te regisztráltattad a Buckát mint választáson induló szervezetet, s te adtál ki igazolást Pákozdiéknak, amivel bejelentkezhettek a csepeli Helyi Választási Bizottságnál jelöltnek! Holott, feltételezem, nem is vetted be őket bejegyzett tagnak a Buckai Szövetség Egyesületbe! Jelen levélre nem kell azonnal válaszolnod, gondolkozz rajta! Viszont egy nap múlva el fogom küldeni a csepeliek.blog.hu-nak, és közzé teszem a Csepel Újság Fb-oldalon és csepeli politikusok Fb-oldalain! Te dolgod, hogy reagálsz, mit teszel a saját becsületed helyre állítása érdekében! Én (!) a helyedben a következőket tenném! Levelet írnék, amiben felszólítom Pákozdi Józsefet és társait, hogy holnaptól többé ne használják a Buckai Szövetség Egyesület nevét és logóját! Indoklás, szégyent hoztak egy tisztes civil szervezet hírnevére! Továbbá levelet írnék a csepeli Helyi Választási Bizottságnak, hogy holnaptól, jövőbe ható hatállyal visszavonod a Bucka csepeli kompenzációs szavazatokkal kapcsolatos listáját! Azaz, ha véletlenül Pákozdi lemondásra kényszerülne, senki ne léphessen a listáról a helyére! A névhasználattal kapcsolatos levelet küldd meg a csepeli képviselőtestületnek és a polgármesternek, továbbá a csepel.info-nak, a Csepeli Hírmondónak, annak a kiadójának, a Városkép Kft-nek! S persze a csepeliek.blog.hu-nak és a Csepel Újság Fb-oldalnak! Persze, te döntesz, teszel-e, és mit! Tisztelettel Tarjányi László
látta 22:45

Tarjányi László 2019.11.10. 22:55:24

buckaiszovetseg.blog.hu/2019/11/08/volt-e_valos_szandeka_az_ellenzeknek_csepel_megnyeresere_es_felemelesere#comment-form
Tarjányi László
2019.11.08. 23:02:39
Kedves Csaba, ez nem válasz az én levelemre!
Én vagyok az aki 2016 óta támogatja a Munkásotthont, s próbál segíteni annak lehetetlen helyzetén! Azt meg sem tudom mondani, mióta állok ki Nagy József becsülete mellett! Még ellenzéki korában támadta a csepeli Fidesz, őt is meg a Munkásotthont is! A hatalmon levő szocik sem védték meg, mert nem volt tag! Viszont régen MSZP-frakciótag volt a képviselőtestületben, annak ellenére hogy nem volt párttag soha! A Munkásotthon igazgatójának hová kellett volna beülnie? Takács Mónika is így került az előző ciklusban az MSZP-frakcióba, holott ő sem volt soha párttag! Az eszement Németh Szilárd 2010 után polgármesterként megszüntette a Munkásotthon önkormányzati támogatását, 2016 második félévétől pedig megvonatta az állami támogatást is! A Munkásotthon az egyetlen művelődési intézmény az országban, amely kénytelen a saját bevételeiből nyomorogni! Mindenki megrökönyödésére, főleg az akkor ellenzékben levő fideszesekére, én, a MIÉP-es álltam ki teljes mellszélességben Nagy József becsülete mellett! Én a kulákivadék, hogy lehettem volna komcsibérenc? Mert Németh Szilárd, volt SZDSZ-tag, hajdani képesítésnélküli napközis nevelő, aki az MSZP vezette Csepel iskolaigazgató lett, aki csalárd módon átvette a csepeli Fidesz vezetését, aki összeállt a csepeli MSZP-vel a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés megalkotására, ő nem komcsi? Mellesleg a nevezett szindikátusi szerződésnek én voltam az egyetlen tevékeny ellenzője! Három év után sikerült EGYEDÜL megbuktatnom a szerződést, ezzel megspóroltam Csepelnek 3.8 Milliárd forintot! Az északi területből a Fadesa 2005 decemberében megvett 84 hektárt 11.3 Milliárd forintért, ebből a szerződés szerint 4 milliárd jutott volna a Wallisnak! Az idő közben felmondott szerződés miatt végül 200 millió forint kártérítéssel ballagott el! Ezt nekem mind a mai napig senki meg nem köszönte, kézzel fogható háláról nem is beszélve! A pénzt bezzeg az MSZP-s és a Fideszes vezetés is költötte!

Hol is volt ekkor Pákozdi úr? Szigetszentmiklóson, ahol lakása van vagy volt! A csepeli Jobbikot kiugrott MIÉP-esek hozták létre 2006-ban, én nem lettem áruló! Akiktől aztán egy vállalkozói csoport csalárd módon átvette a szervezetet, egyedül Samu Ferenc maradt, mert az ő STOP autósiskolája kellett székhelynek! 2010. őszén a Jobbik eg y helyet szerzett az önkormányzatban, érdekes módon azt nem az elnök Lehmann Viktor foglalta el, hanem Pákozdi József! Vagy azért mert az előbbi nem volt anyagilag rászorulva, vagy mert Pákozdi mentős múltja jobban ment a képviselői munkához! Hogy miért lett csepeli lakos, azt nem tudom. Még csak nem is ismertem, amikor tőlem kért lakhatási segítséget, mert az addigi bérelt lakást felmondta a tulajdonos! Érdekes módon 2014-ben is Pákozdi lett a képviselő, miközben mindig más volt az elnök! Még Lehmann Svájcba költözése után is! Érthető, az elnökség nem fizető pozíció, abból nem lehet lakást bérelni!

Hát a Jobbikhoz való hűséget felesleges Pákozdinál keresni, már vagy másfél éve saját társaság szervezésén ügyködött, jobbikos ismerősömtől tudom! Így aztán nem ért váratlanul, amikor idén nyáron kiborította a bilit a csepeli összefogásnál! Azt az indokot adta, hogy Takács Mónikát lecserélték! Pedig az igazi ok az volt, hogy a Jobbik nem kapott a többiektől Pákozdinak is megfelelő ajánlatot! Egyéni képviselőként nyerni biztosan nem lehet, a kompenzációs lista első két helye meg ugye a nagy pártokat illette! Már pedig ha az embernek a költségvetésében fontos részt tesz ki a képviselői tiszteletdíj, ráadásul még bizottsági elnöki pótlékkal is kiegészítve, no akkor élet-halál kérdés a mandátum szerzés! Ezért kellett kiugrani az összefogásból, amit Pákozdi nekem tiszteletlenül összefosásnak nevezett, s keresni 11 másik embert, hogy önállóan elindulva, legalább magának helyet szerezhessen a kompenzációs listáról!

Itt jön a Bucka! Én ott voltam a HÉV lakossági fórumon is, nem vettem észre hogy ott Pákozdi bármilyen szerepet vitt volna! Mint ahogy a Munkásotthon Baráti Körében én alapító tag vagyok, ő meg ott se volt! Tehát hogy a Buckához, illetve Csizek Csabához fordult, az azért van mert te voltál az egyetlen akihez fordulhatott! Ettől még nem lett Buckai szellemiségű! Meg egy se, azok közül akik alapították a Bucka csepeli szervezetét! Akik között én is ott vagyok! Olyannyira tag vagyok, mint ők! Miért ne kérhetném, mint a Buckai Szövetség Egyesület tagja, hogy méltatlanság címén vonja meg a TAGGYŰLÉS tőlük/tőlünk(!) a névhasználatot! Gondolom, van egy alapszabály, sem te, sem Pákozdi csak úgy nem zárhat ki egyetlen tagot sem, engem sem! Szíveskedjél az általam felvetett kérdésben az ALAPSZABÁLY SZERINT ELJÁRNI! Azért az röhej, hogy egy Facebook-csoport meghekkelje a csepeli választók többségének akaratát! Már pedig Pákozdi József és az LMP-s Tóth Sándor ezt tette!

Tarjányi László 2019.11.10. 22:56:09

Folytatás

Hiába emlegeted, hogy az összefogás pártjai hány frakciót alakítottak! Kínjukban tették, mert nem lehetett az egyetlen 9 fős frakciót létrehozni! Ez nem mentség az árulásra! S az se mentség, hogy te nem felelsz a Csepeliek a csepeliekért csoport tetteiért! De igen, mert a Buckai Szövetség Egyesület neve és logója alatt tették! Mellesleg megjegyzem, Pákozdi a csoportot sem szavaztatta meg arról hogy összebútorozzon-e Borbélyékkal! Azt sem értem, téged nem zavar, hogy a Bucka szó szitokszóvá vált Csepelen? Hiába próbálod megmagyarázni, fele csepelit egyenként kellene meggyőzni! Mert kedves Csaba, erről van szó! Nem a pártokról, hanem az emberekről, akik kinyilvánították az akaratukat a választáson! Ezt hekkelték meg a megnevezett urak, már ha azok egyáltalán!
süti beállítások módosítása