CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megjött Borbély Lénárd hangja, gyerekek mögé bújva nagyon bátor lett

2019. november 13. 05:55 - csú

borbely-szemek_2.pngTiszta a levegő

Borbély Lénárdot, Csepel jelenlegi fideszes polgármesterét, Németh Szilárd egykori alpolgármesterét elnyomták 9 éven át. Csak ennek lehet a következménye, hogy 2010-től 2019. november 12-ig a nyilvánosság előtt egy szó nem sok, de annyit sem szólt Csepel érdekében, ha a fővárosi önkormányzat vezetőivel szemben kellett volna a csepeliek érdekeit képviselni, védeni. Szükség és alkalom számtalanszor lett volna erre akár alpolgármesteri, akár polgármesteri minőségében is. Tarlós István volt fideszes támogatású főpolgármesternek azonban nem kellett tartania Borbély úr kéréseitől, követeléseitől, közösségi igényeitől és hasonlóktól.

A csepeli HÉV nyugodtan kophatott: hetente többször kellett pótló autóbuszokat beállítani, hétvégeken felújítani a pályát, miközben a szerelvények folyamatosan avultak, rozsdásodtak. Borbély abba is ellenkezés nélkül belement, hogy őrült ötleteket támogasson a HÉV megszüntetésével kapcsolatban. A Gubacsi híd vagy a csepeli közúti rendszer és a helyi infrastruktúra tragikus állapotáról most nem is beszélünk, hiszen ezen állapotok megszüntetésének szándékával Borbély úr sem zaklatta Tarlós főpolgármestert.

Ennek most vége, mert

nagyot fordult a világ. Az Orbán-uralom és a Fidesz-henger ellenére Karácsony Gergely, az  ellenzéki összefogás vezető politikusa lett a főpolgármester. Alig egy hete alakult meg a Fővárosi Közgyűlés, de Borbély úr már kér. Még kér. Karácsony Gergelytől. Facebookos üzenetében többek között a Csepeli Diák Atlétikai Club-ra hivatkozva, magyarán gyerekek mögé bújva azt kéri a főváros új vezetésétől,  hogy támogassák az atlétikai világbajnokság megrendezését és a szükséges beruházások elvégzését. A stadion Csepel északi határán túl, a IX. kerületben a volt Vituki területen épülne. Borbély úr azonban igen helyesen rámutat: az atlétikai stadion létrehozásával, a tervezett sportfejlesztések következtében "a kerület északi része is teljesen újjáéledhet. A kapcsolódó beruházások miatt pedig a csepeli HÉV fejlesztése és korszerűsítése is megvalósulhat."

Tessék parancsolni! Ilyen kemény és következetes polgármestere van Csepelnek. Az egyik évben, a Tarlós-érában még szó nélkül elfogadta volna a Csepeli HÉV megszüntetését, a Karácsony-korszak hajnalán azonban megvilágosodott neki, és meg is bátorodott a gyerekek háta mögött. Izgatottan várjuk, Borbély Lénárd mikor teszi nyilvánossá azt a levelét, facebookos posztját, amelyben Csepel közúti hálózatának bővítését, felújítását, a gerincút  és az albertfalvai híd megépítését kéri, (uram bácsá')  követeli Orbán Viktortól.

anzágo

Forrás: Facebook (Borbély Lénárd oldala) és hirado.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3915303926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása