CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Leszavazták Borbély Lénárdot tegnap! Paál Géza szűzbeszéde és tudósítása a kt-ülésről és a közmeghallgatásról

2019. november 29. 05:55 - csú

egy_hajoban_eveznek_paal_geza_tudositasabol.PNGSikerül-e egy irányba evezni  a csepeli önkormányzat képviselőinek?

Köszönettel vettük a Facebookon, és most változtatás nélkül közreadjuk Paál Géza tudósítását a képviselő-testület tegnapi üléséről, valamint a tanácskozást követő  csepeli közmeghallgatásról:

Csütörtökön különleges, évente egyszer sorra kerülő program volt az önkormányzatban: közmeghallgatás. S hogy fokozzuk az élvezeteket, ezt egy 26 napirendi pontból felépülő Képviselő Testületi ülés előzte meg (https://csepel.hu/…/12498-2019-11-28-testuleti-ules-es-kozm…).

Az elmúlt 5 éves időszakról hallott hírektől eltérően, ezen az ülésen érdemi vita is folyt, s a Szigetszentmiklóssal felbontandó szerződés kérdésében (13.pont), minősített többséget igénylő beadvány végül az ellenzék szavazataival (Pákozdi úr is az ellenzékkel szavazott) a mai napon elbukott (tudtommal 9 év óta az első alkalommal bukott el polgármesteri beterjesztés). A szerződés felülvizsgálatához az ellenzék

egyeztetéseket tart szükségesnek Szigetszentmiklós vezetésével a szerződésben foglaltakról (ez eddig elmaradt), s ha az egyeztetések eredménytelenek, újra napirendre lehet venni a szerződés felmondását.

Érdekes pontja a volt a KT ülésnek, hogy ellenzéki előterjesztésre szó esett a PET palackok használatának visszaszorításáról, s el kell ismerni, az önkormányzat a konstruktivitás jegyében már ezen az ülésen is üveges kiszerelésű ásványvizeket helyezett el az asztalokon.

A KT ülést követően került sor a közmeghallgatásra. A teljesség igénye nélkül: szó esett Háros területrendezésének szükségességéről, a frissen felújított csillagtelepi területek garanciális problémáiról, s jómagam is szót kértem.

Beszéltem a HÉV meghosszabbításának szükségességéről, s az új végállomásnál létesítendő P+R parkolóról, hogy – amint a polgármester úr is „panaszkodott” – a környező települések lakói ne P+R parkolónak használják Csepelt.

Javasoltam, hogy vizsgálják meg, a HÉV Kálvin tér felé történő meghosszabbítása helyett nem lenne e könnyebb a Fővámtér felé hosszabbítani, ahol majdnem végig a felszínen mehetne a HÉV, s a metró-kapcsolat ott is létre tud jönni.

Szót ejtettem a 95 éves Gubacsi hídról, megemlítve, hogy december 21-én lesz 95 éves, s szót ejtettem róla, hogy annó nem egészen 5 év alatt építették fel a hidat … megkérdeztem, hogy meg tudjuk e ismételni a 100 évvel ezelőtti csepeliek teljesítményét?

Végül említést tettem a Királyerdőben telepített buszmegállókról, amelyek némelyike úgy kitakarja a kilátást a keresztutcáknál, hogy baleset-veszélyessé teszik a kihajtást.

Szóval, a szűzbeszéd elhangzott, remélem sokszor lesz még alkalmam Csepel épülése érdekében megszólalnom, javaslatot tennem.

Összességében jó hangulatúnak találtam a KT ülést, némely kérdésben a szavazatokon lemérhető egyetértés volt a jelen lévő képviselők között, míg másokban megmutatkozott a véleménykülönbség. Ha megmarad a konstruktivitás mindkét oldal részéről, ha egyfelé akarunk evezni, akkor azon Csepel csak nyerhet.

Forrás: Paál Géza közösségi oldala - Facebook-Csepeli vagyok

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9115329958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása